Amir: Dit was een wereldschokkende week

Dit is een wereldschokkende week geweest, en we staan op de rand van een escalatie die kan uitgroeien tot een derde wereldoorlog. Wees alstublieft voorzichtig met onverantwoordelijke, verkeerd geïnformeerde mensen, vooral die op YouTube, die een verkeerd beeld geven van wat er werkelijk aan de hand is. Kijk naar de feiten, luister naar betrouwbare bronnen, en trek uw conclusies.

Nu ik terug ben in Israël, zal ik u via mijn Telegramkanaal voortdurend op de hoogte houden van wat er gaande is. Vergeet niet dat de Amerikaanse en Israëlische verkiezingen van grote invloed zijn op de beslissingen die worden genomen in Washington, Jeruzalem en in een groot deel van Europa en het Midden-Oosten.

Brug de Krim

De wereld keek met ontzag toe toen de brug over de Straat van Kerch zaterdag in een vuurbal uitbarstte. De vier jaar oude, 12 mijl lange brug was een vitale weg- en spoorverbinding naar de Krim voor het Russische leger. De ontploffing vond plaats toen een vrachtwagen vol explosieven ontplofte terwijl hij over de brug reed. Gisteren maakten de Russische autoriteiten bekend dat zij acht mensen – vijf Russen en drie Oekraïners en Armeniërs – hadden gearresteerd voor de aanslag.

Reactie Rusland

Rusland reageerde snel en richtte zich op burgers, energie en water. In veel grote steden, waaronder Kiev, zijn honderden doden gevallen en het Oekraïense ministerie van Energie heeft dinsdag bekendgemaakt dat een derde van de elektriciteitsproductiefaciliteiten in slechts twee dagen is weggevaagd. De EU zal gedeeltelijk de prijs betalen voor het Russische energiestreven. Oekraïne kondigde maandag aan dat het zal stoppen met de uitvoer van elektriciteit naar de EU, omdat het alles wat het produceert zelf moet houden.

Sergej Surovikin

Ook heeft de Russische president Vladimir Poetin in de nasleep van het bombardement Sergej Surovikin benoemd tot commandant van de strijdkrachten in Oekraïne. Onmiddellijk na deze benoeming begon het opzettelijk doden van burgers. Surovikin heeft de reputatie een slager te zijn in zijn militaire rol. Hij werd zwaar veroordeeld omdat hij in 1991 in Moskou het vuur op pro-democratische demonstranten had geopend, en als commandant van de Russische strijdkrachten in Syrië zag hij toe op het gebruik van chemische wapens door de Syrische regering. Dit is een onheilspellende wending voor Oekraïne.

Wit-Rusland

De dreiging tegen Oekraïne vanuit Wit-Rusland blijft groeien. Deze volgzame staat van Moskou dient al als militair lanceerpunt voor Russische raketten. De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko, die een groot deel van zijn tijd vruchteloos probeert te bewijzen dat hij net zo stoer is als zijn maatje Vladimir Poetin, beschuldigt Litouwen, Polen en Oekraïne ervan radicalen in zijn land te trainen om terroristische aanslagen te plegen. Als gevolg daarvan uit hij dreigementen tegen Oekraïne en verzamelt hij zijn troepen langs de grens. Oekraïne ziet dit met grote vrees tegemoet, omdat het bang is dat er weer een front wordt geopend in deze oorlog.

Regering Israël

De zwakke regering van Israël is deze week gezwicht voor de dreigementen van Hezbollah met betrekking tot betwiste gasvelden. In de door de VS bemiddelde overeenkomst met de door terroristen gecontroleerde Libanese regering gaf Israël zijn vaste zeegrens met Libanon op, waardoor Hezbollah en de IRGC van Iran de deur openzetten om gevaarlijk dicht bij Israëlisch land te opereren. De overeenkomst gaf Libanon ook vetorechten bij verdere grensovereenkomsten. Dit is geen kracht; het is verzoening. Zoals Winston Churchill Neville Chamberlain kastijdde toen deze Adolf Hitler en het Derde Rijk suste na de annexatie van Sudetenland: “U kreeg de keuze tussen oorlog en oneer. U koos oneer en u krijgt oorlog.”

Libanon

De politieke overwinning op Israël is een van de weinige positieve recente gebeurtenissen voor Libanon. Libanese banken sloten vanaf afgelopen donderdag hun deuren vanwege het extreme aantal overvallen door klanten die hun eigen geld uit de instellingen wilden halen. Dit is het zoveelste bewijs van de vrije val van de economie van het land. Gisteren nog heeft het Libanese parlement de verkiezing van een nieuwe president uitgesteld tot 20 oktober omdat het quorum tijdens de zitting niet was bereikt. De onderliggende oorzaak van het probleem is dat er geen kandidaat is die aanvaardbaar is voor Hezbollah en zijn bondgenoten. Het Libanese volk verdient veel beter dan het nu krijgt.

Verhuizing Britse ambassade naar Jeruzalem

In een trieste zet die niemand schokt, hebben de aartsbisschop van Canterbury van de Kerk van Engeland en de rooms-katholieke aartsbisschop van Westminster beide hun “diepe bezorgdheid” geuit over de mogelijke verhuizing van de Britse ambassade naar Jeruzalem. Dit is slechts een deel van de zwakzinnige, anti-Israël vertakkingen van een Vervangingstheologie die zegt dat God klaar is met Israël.

Iran

Iran deelde de IAEA mee dat het drie nieuwe cascades van de IR-2M centrifuges met hoog vermogen, gebruikt voor het verrijken van uranium, in gebruik heeft genomen. Deze, samen met andere centrifuge cascades, worden geïnstalleerd in de Natanz kerncentrale.

Politiegeweld Iran

Terwijl hun nucleaire verrijking goed gaat, wordt de ijzeren greep van Iran op hun bevolking getest. Het is niet verrassend dat de enige twee die het rapport van de lijkschouwer geloofden dat de doodsoorzaak van Mahsa Amini, een 22-jarige vrouw die stierf toen ze in hechtenis was genomen door de zedenpolitie omdat ze haar haar niet volledig bedekte, een “onderliggende ziekte” was en geen politiegeweld, de lijkschouwer en Ayatollah Khameini waren – en zelfs zij waren een beetje twijfelachtig. Naarmate het aantal mensen dat de straat opgaat toeneemt, verliezen steeds meer mensen het leven. De protesten hebben zich zelfs uitgebreid tot de oliearbeiders van het land, die dreigden “alles wat ze hebben opgebouwd te vernietigen” als de regeringstroepen de wapens niet neerleggen tegen de demonstranten. Vanwege de olie-economie van het land is dit een machtig blok van individuen die een enorme invloed hadden op de val van de sjah-regering in 1979.

Olie

De spanning blijft toenemen tussen de VS en Saudi-Arabië over olie. Nadat de Amerikaanse president Joe Biden de Saoedi’s vertelde dat er “gevolgen zullen zijn” na het besluit van OPEC+ om de productie te verlagen, gaf het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken een verklaring uit waarin stond dat hun besluit geen politieke motieven had. “Het is een economische beslissing. Wij zullen geen dictaten accepteren.”

Raketten Korea

Een recente lancering van raketten door het leger van Kim Jong Un was een simulatie van een nucleaire aanval op Zuid-Korea, zeiden Noord-Koreaanse regeringsfunctionarissen. De bedoeling van de oefening was om zowel de Zuid-Koreanen als de VS te laten zien dat ze kwetsbaar zijn voor de kernwapens.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Behold Israel – Amir Tsarfati
Videostill – Behold Israel
13-10-2022
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies