Thema HGJB-Dankdag 2022: Wie dank jij

BILTHOVEN – Dit jaar staat de HGJB-Dankdagmap stil bij het thema ‘Wie dank jij?’ en staat 1 Koningen 17:1-16 centraal. Vanuit de geschiedenis van Elia is te zien dat God degene is die altijd voor ons zorgt. Ook het afgelopen jaar heeft God voor de kinderen – en voor ons – gezorgd. Daarom is het belangrijk om Hem daarvoor te danken.

De tijd van Elia en de tijd van nu

Vanuit 1 Koningen 17 ontdekken de kinderen dit jaar meer over Elia. Hij krijgt te maken met grote droogte, hongersnood en een boze koning. Maar in deze geschiedenis mogen we zien dat God machtiger is dan de afgod Baäl, die door het volk gediend wordt. Niet Baäl, maar Hij is degene die altijd voor Elia en Israël gezorgd heeft.

Ook nu kan het leven soms onzeker zijn. Denk aan de coronacrisis, het lerarentekort en de oorlog die in Europa is uitgebroken. We zien dat we veel dingen niet zelf in de hand hebben. Moeten we niet een tweede Biddag inlassen in plaats van een Dankdag? Is er nu wel een reden om te danken? Ja, want God heeft ook het afgelopen jaar voor de kinderen – en voor ons – gezorgd.

Maak kennis met de methode voor Bid- en Dankdag: www.hgjb.nl

De HGJB-Dankdagmap uitgebreid

Elk jaar geeft de HGJB materiaal uit rond Dankdag. Het materiaal is gemaakt om in het gezin, op school, op de club en tijdens de kerkdienst met de kinderen stil te staan bij Dankdag. Het doel is om hun te leren danken en om daarmee te oefenen. Het materiaal bestaat onder andere uit een preekschets, een gezinsdagboek en leuke werkvormen voor in de klas. Nieuw dit jaar is de toevoeging van gekleurde platen voor de vertelling en speciale HGJB-preekschrijfkaarten.

HGJB – Alice de Graaf
HGJB
26-10-2022
Evangelisatie
https://www.hgjb.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies