Oproep om drie dagen te bidden en te vasten voor Israël

Amir Tsarfati: Vanwege het kritieke karakter van de verkiezingen in Israel komende dinsdag heeft Behold Israel opgeroepen tot 3 Dagen van Gebed & Vasten voor Israel. Vanaf zondag 30 oktober tot en met de verkiezingsdag 1 november vragen wij u om samen met ons Israël aan de Heere op te dragen. De natie is de weg kwijt en we weten uit de Bijbel dat er tijden komen waarin het nog veel en veel erger zal worden.

Dinsdag vinden in Israël ongelooflijk belangrijke verkiezingen plaats. De “regering van verandering” die bij de laatste verkiezingen werd gekozen, deed haar naam eer aan. Helaas waren de veranderingen niet ten goede. Er is een liberale agenda gekomen die sociale kwesties en internationale samenwerking boven nationale kracht stelt. Uiteindelijk bezweek de regering onder haar eigen incompetentie en werd een interim-regering ingesteld voor de overgang naar de verkiezingen.

Het feit dat ze nu een overgangsregering hebben, heeft de verschrikkelijke beslissingen van de linkse vleugel niet afgeremd. De regering heeft zojuist een maritieme overeenkomst goedgekeurd waarbij tientallen mijlen Israëlische wateren worden opgegeven. De interim-premier heeft de overeenkomst vandaag ondertekend. Dit is een illegale grensovereenkomst die niet door het parlement is goedgekeurd. Waarom hebben ze het systeem omzeild? Omdat deze slechte regering weet dat zij geen meerderheid heeft om maritieme territoriale concessies te doen aan een vijandig land dat gecontroleerd wordt door een terreurgroep die een gevolmachtigde is van de ayatollahs in Iran!

Maar we weten ook dat God zijn uitverkoren volk liefheeft. Hij zal nu voor hen zorgen, en er komt een dag waarop zij zullen kijken naar Hem die zij hebben doorboord, hun daden betreuren en zich tot Hem zullen bekeren. Dan zal Hij hen allen in zijn koninkrijk trekken op basis van hun geloof in Hem. Maar voor nu rouwen wij als kerk om het verloren gegane volk, terwijl we hen voor de Heer brengen en vragen om Zijn barmhartigheid, genade en wijsheid uit te storten over de burgers en de regering. Wilt u met ons meebidden?

2 Kronieken 7:14
Als Mijn volk, waarover Mijn Naam is uitgeroepen, in ootmoed buigt en bidt, en zij Mijn aangezicht zoeken, en zij zich bekeren van hun slechte wegen, dan zal Ík vanuit de hemel horen, hun zonden vergeven en hun land genezen.


Israël treft Damascus drie keer in één week
Rond middernacht op 22 oktober hebben Israëlische raketten de internationale luchthaven van Damascus getroffen. Twee dagen later, ‘s middags, richtte Israël in een ongebruikelijke aanval overdag opnieuw raketten op de luchthaven. Gisteravond nog werden gebieden in de buurt van Damascus getroffen door een nieuwe luchtaanval. Het doelwit waren wapens en uitrusting van de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran (IRGC), die bestemd waren voor Hezbollah in buurland Libanon. De aanwezigheid van de IRGC in de regio blijft groeien nu Iran snel de lege gebieden opvult die achterblijven nu Rusland steeds meer troepen terugtrekt uit Syrië om te vechten in het conflict met Oekraïne.

Gezamenlijke Israëlische operatie in het hol van de leeuw
Een eenheid bestaande uit IDF-soldaten, leden van Shin Bet en anti-terreuragenten heeft dinsdag vroeg een inval gedaan bij een in Nablus gevestigde terroristische organisatie genaamd Lion’s Den. Het doelwit was de leider van de groep, Wadee al-Houh, die tijdens de operatie werd gedood. Het daaropvolgende vuurgevecht duurde meer dan een uur, waarbij vier andere terroristen werden gedood en meer dan 20 gewond raakten. Bij de operatie raakten geen Israëlische soldaten gewond. Lion’s Den exploiteerde een explosievenlaboratorium in de Kasbah van Nabloes, en was verantwoordelijk voor de schietpartij van 11 oktober waarbij de 21-jarige IDF-soldaat Ido Baruch om het leven kwam. De moord op Baruch vond plaats slechts twee dagen nadat bij een soortgelijke schietpartij in Jeruzalem de 18-jarige militaire politieagente van de IDF, Noa Lazar, was omgekomen.

Rusland beschuldigt Oekraïne van het plannen van een vuile bomaanslag
Tot voor kort was het enige wat de meeste mensen wisten over vuile bommen wat ze leerden van een tv-programma. Nu zijn ze volop in het nieuws omdat Rusland Oekraïne ervan beschuldigt een van deze met kernafval gevulde explosieven klaar te hebben staan om te ontploffen in een van de door Rusland bezette regio’s van het land. Oekraïne zegt op zijn beurt dat Rusland een valse vlag creëert, zodat het zelf een vuile bom kan gebruiken in een poging om de publieke opinie tegen Oekraïne te beïnvloeden en Moskou een excuus te geven om te reageren met een echt kernwapen. En alles wijst erop dat Poetin bereid is om “nucleair te gaan”. Gisteren nog hield Rusland zijn jaarlijkse Grom (Thunder) oefening, waarin een massale nucleaire aanval wordt gesimuleerd als reactie op een vijandelijke nucleaire aanval. 

Rusland gaat door met plan om Oekraïne te bevriezen
De onlangs benoemde Russische bevelhebber in Oekraïne, generaal Sergei Surovikin, maakt de schande van zijn reputatie waar nu hij doorgaat met zijn kennelijke doel om deze winter tienduizenden Oekraïense burgers te laten bevriezen. De ene elektriciteitscentrale na de andere is gevallen door Russische bommen, terwijl Surovikin methodisch de infrastructuur van het land vernietigt. Momenteel is 50% van de Oekraïense elektriciteitscentrales vernietigd of zodanig beschadigd dat ze niet meer werken. Dit is geen conventionele oorlogsvoering; dit zijn misdaden tegen de menselijkheid.

Naties staan op tegen Rusland
Gisteren nog heeft de Poolse senaat een resolutie aangenomen waarin Rusland tot terroristische staat wordt verklaard. Als onderdeel van de resolutie verklaarden de senatoren dat zij willen dat het Internationaal Strafhof een onderzoek instelt naar het Russische leger wegens mogelijke oorlogsmisdaden. Ondertussen moedigen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland samen de VN aan om een onderzoek in te stellen naar het gebruik van Iraanse drones door Rusland in Oekraïne, wat in strijd zou zijn met een resolutie van de VN-Veiligheidsraad. Zowel Rusland als Iran blijven ontkennen dat Iran drones levert en betrokken is bij de opleiding van drone-piloten. Dit ondanks het feit dat er Iraniërs zijn opgedoken onder de Russische slachtoffers in Oekraïne. Als reactie op de mogelijkheid van een VN-onderzoek heeft Rusland gedreigd de deal voor de verkoop van Oekraïens graan niet te verlengen. Voormalig premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd dat als hij opnieuw wordt gekozen, hij zal overwegen Oekraïne wapens te leveren. Dat zal een reden te meer zijn voor Rusland om zich tegen Israël te keren.

40 dagen sinds Mahsa Amini werd vermoord in Iraanse hechtenis
Mahsa Amini werd gearresteerd door de Iraanse zedenpolitie omdat ze haar hijab niet goed droeg in het openbaar. Drie dagen later, terwijl ze nog steeds in hechtenis was, stierf ze aan de verwondingen die ze had opgelopen door de handen van haar ontvoerders. Onmiddellijk begonnen de rellen, die exponentieel zijn toegenomen. Er zijn nu veertig dagen verstreken en in afwachting van de reactie van het publiek op deze belangrijke datum heeft de politie de wegen naar de begraafplaats waar haar graf ligt, geblokkeerd. Maar duizenden demonstranten trotseerden de autoriteiten en liepen naar haar begraafplaats. Voor de leiders van het land loopt de situatie uit de hand. Het regime maakt zich nu op om de IRGC in te zetten tegen de relschoppers, wat in feite betekent dat ze hun militairen op hun eigen burgers afsturen. Het is zeer waarschijnlijk dat we op het punt staan onmetelijk geweld te zien tegen onschuldige Iraniërs door toedoen van de Islamitische leiders.

Iran arresteert verdachten van samenwerking met de Mossad
De Iraanse autoriteiten hebben 10 verdachten gearresteerd in de provincie West-Azerbeidzjan, op beschuldiging van samenwerking met de Israëlische Mossad. In een rapport wordt beweerd dat zij “auto’s en huizen van mensen die verbonden zijn met het veiligheidsapparaat in brand hebben gestoken en contant geld hebben ontvangen voor het maken van foto’s die zij naar Mossad-agenten hebben gestuurd.” Als u mijn tweede thriller, By Way of Deception, hebt gelezen, weet u al over het hoge percentage minderheden in Iran, en de hartstochtelijke haat die velen van hen tegen het regime koesteren. Wanneer de Mossad op zoek gaat naar partners in Iran, hebben ze geen moeite om ze te vinden.

Iran Terror Aanval
Bij een gewapende terroristische aanval op het Shahcheragh heiligdom, een heilige Shia plaats in Shiraz, Iran, zijn minstens 15 doden en 40 gewonden gevallen. In de eerste berichten werd het aantal aanvallers op drie geschat, maar dat cijfer werd later bijgesteld tot één. Ambtenaren hebben hem in hechtenis en bestempelen hem als “Takfiri”, een soennitische extremist.

Dreigementen tegen kernproef Noord-Korea
Na een reeks onaangekondigde Noord-Koreaanse raketproeven deze maand groeit de bezorgdheid dat Kim Jong Un zich voorbereidt op een zevende kernproef, zijn eerste sinds 2017. In een gezamenlijke waarschuwing verklaarden Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten dat er een “ongeëvenaarde” reactie zou komen mochten de Noord-Koreanen de test doorzetten.

Saoedi-Arabië en China worden intiem over olie
Het lijkt nog maar twee jaar geleden dat Saoedi-Arabië en de VS oliemaatjes waren. Maar nu lijken de Saoedi’s geen zin te hebben in de nieuwe Amerikaanse regering en zoeken ze nieuwe vrienden in Peking. Afgelopen week had prins Abdulaziz bin Salman bin Abdulaziz, de Saudische minister van Energie, een online ontmoeting met Zhang Jianhua, de Chinese nationale energiebeheerder. Beide partijen uitten hun grote wens om de banden tussen de landen op het gebied van energie te versterken.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies