Studio SGP: Opkomen voor het leven

Op D.V. vrijdagavond 4 november vanaf 19.30 uur staat er een live-uitzending van Studio SGP gepland over ‘Opkomen voor het Leven’. De uitzending vindt dit keer niet plaats vanuit de vaste studio in Alblasserdam, maar vanuit het moderne bedrijfspand Van Westreenen Adviseurs in Lunteren.

Deze uitzending hopen wij het gesprek aan te gaan over onder andere abortus en bescherming van het leven. Namens de SGP is Kamerlid Chris Stoffer te gast. Daarnaast schuiven aan tafel Henk-Jan van Schothorst (Christian Council International), Maaike Rosendal (Canadian Centre for Bio-Ethical Reform), Adrianne Vroegindeweij (Er is Hulp) en Rody van Heijst (SGP Jongeren).

StudioSGP vernieuwd

Tijdens deze uitzending zullen de vaste onderdelen, zoals Politiek bij een open Bijbel en de kijkersvragen weer terugkomen. Ook zijn er nieuwe onderdelen toegevoegd. Wij zullen aan de hand van de rubriek ‘Hoe zit dat nu eigenlijk?’ in een video het thema uitleggen, waarna de tafelgasten over het thema in gesprek gaan. Nieuw is ook de interactieve quiz, die wij met het aanwezige publiek en de mensen thuis hopen te spelen. Ben jij enthousiast en wil je er graag fysiek bij zijn? Meld je dan nu aan via onderstaand formulier!

Sprekers

Chris Stoffer is Tweede Kamerlid names de SGP. Stoffer is geboren in Harderwijk op 19 september 1974. Hij groeide op in Elspeet en studeerde civiele techniek aan de Universiteit van Twente. Na een traineeship bij ARCADIS kwam hij in 1999 in dienst bij Rijkswaterstaat waar hij directeur Netwerkmanagement werd. Inmiddels is hij ruim vier jaar lid van de Tweede Kamer. ”Als Kamerlid zoek je het beste voor heel Nederland. Als SGP’er geef ik daaraan een specifieke invulling”.

Henk Jan van Schothorst is oprichter en uitvoerend directeur van Christian Council International en haar zusterorganisatie in de VS. Als vertegenwoordiger van de raadgevende organisatie brengt hij een christelijke stem bij internationale organisaties zoals de Verenigde Naties (VN), de Europese Unie (EU), de Afrikaanse Unie (AU), de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking (OVSE) en in lidstaten. Ook zet hij zich in voor de versterking van de onmisbare transatlantische band, met name tussen Nederland en de Verenigde Staten van Amerika (VS).

Maaike Rosendal is een ervaren pro-life spreker die het verschil begon te maken voor ongeboren kinderen toen ze merkte dat de meerderheid van haar leeftijdsgenoten op de universiteit voorstander waren van abortus. Samen met haar huidige echtgenoot Nick was ze meermaals betrokken bij het opzetten van een debat op de campus en kwam zo in contact met het Canadian Centre for Bio-Ethical Reform. Maaike werd overtuigd van de cruciale rol die fotografie van abortusslachtoffers zou moet spelen bij het veranderen van onze cultuur.

Rody van Heijst is voorzitter van SGP-jongeren. Van Heijst begon op het ROC Mondriaan en leerde daarna verder. Momenteel studeert hij bedrijfskunde. Van Heijst stelt zich als ambitie om het bereik van het verhaal van SGP-jongeren te versterken en te verbreden. ‘Bijbelse politiek is iets wat op mijn 19e ook ging leven toen ik vanuit mijn niet-kerkelijke achtergrond tot geloof mocht komen. Ik denk dat wij een prachtig verhaal hebben: politiek gebaseerd op de Bijbel. Dat verhaal wil ik de komende jaren gaan vertellen, aan iedereen die het horen wil!’

Adrianne Vroegindeweij heeft ruime ervaring in de hulpverlening aan vrouwen die last hebben van de nasleep van een abortus. Dit doet ze bij de organisatie ‘Er is Hulp’, onderdeel van Schreeuw om Leven. Er is Hulp biedt ook psychosociale en praktische hulp aan vrouwen die onbedoeld zwanger zijn. Eerder was ze leerkracht op een ZML-afdeling (Zeer Moeilijk Leren afdeling). Later heeft ze zich laten omscholen tot contextueel hulpverlener. Ze is getrouwd en moeder van drie dochters.

SGP
© Henk-Jan Oudenampsen
03-11-2022
Media
https://www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies