Amir Tsarfati blij met overwinning Netanyahu

Amir Tsarfati: Aanstaand premier Benjamin Netanyahu heeft nu een duidelijke meerderheid gekregen tijdens de verkiezingen. Het is duidelijk dat het Israëlische volk heeft ingezien dat de liberale, progressieve “regering van de verandering” een regelrechte ramp was. Het land is kleiner, zwakker en minder gerespecteerd dan het in jaren is geweest.

Deze grote overwinning in Israël moet een les zijn voor de kerk wereldwijd. Christenen moeten mijns inziens hun burgerplicht vervullen en stemmen omdat God door zijn volk werkt. Onze vrienden in de Verenigde Staten zouden bijzondere aandacht moeten schenken aan de verkiezingen in Israël. Er is geen excuus voor een gelovige om niet te stemmen. En ik begrijp dat er bij de laatste verkiezingen wat gerommel was en dat Amerikanen terecht moeite hebben met het vertrouwen in het verkiezingsproces. Maar als de hele ware bijbelgelovige kerk deze dinsdag gebruik zou maken van haar stemrecht ten gunste van het leven en de gerechtigheid, dan zou het heel moeilijk zijn om zo’n krachtige stem de kop in te drukken.

Omdat de impact van de Amerikaanse verkiezingen echt wereldwijd wordt gevoeld, vragen wij u, net als voor Israël, om samen met ons drie dagen te vasten en te bidden voor de verkiezingen van dinsdag. Als u bidt, vraag dan alstublieft:

– Dat God de politieke orde, integriteit en de rechtsstaat in Amerika wil herstellen.

– Dat God het bedrog van progressief links ontmaskert.

– Dat Amerikanen apathie vermijden en hun burgerplicht gaan vervullen om te stemmen.

– Dat de ogen van Amerikaanse gelovigen zouden worden geopend, dat zij het kwaad zouden beteugelen door Gods Geest, en dat zij zich zouden inzetten als veranderaars.

– Dat de Amerikaanse kerk de toon zou zetten bij de opkomst. Dat zij zou “opstaan, moed vatten en handelen”, alsook “beteugelen” (Ezra 10:4; 2 Thessalonicenzen 2:6).

Benjamin Netanyahu terug naar Israëlisch premierschap

Behoudens een ongekende ommekeer of diverse politieke streken, wordt Benjamin Netanyahu binnenkort de volgende premier – opnieuw. “We staan aan de vooravond van een zeer grote overwinning,” zei hij tegen een juichende menigte. De 72-jarige inwoner van Tel Aviv is reeds de langst dienende premier in de geschiedenis van Israël met 15 jaar in functie en lijkt klaar om te doen wat hij kan om Israël zijn vroegere glorie terug te geven. Voor meer over de verkiezingen, de Israëlische regering, en wat het was dat deze conservatieve terugslag veroorzaakte, bekijk mijn “Speciale Update – 2022 Israëlische Verkiezingen” van dinsdag.

AVVN eist dat Israël alle kernwapens overdraagt

Met 152-5 stemmen heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) een resolutie aangenomen die eist dat Israël de controle over al zijn kernwapens overdraagt aan de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) en het Non-Proliferatieverdrag voor Kernwapens (NPV) ondertekent. Tegen de resolutie stemden Canada, Israël, Micronesië, Palau en de VS. 24 landen, waaronder veel EU-landen, onthielden zich van stemming. De stap was even lachwekkend als hypocriet, zonder dat een woord werd gezegd over de race van Iran naar kernwapens. In reactie op de resolutie zei Israël, dat zelfs nooit heeft toegegeven kernwapens te hebben,: “Ja, natuurlijk jongens, daar gaan we meteen mee aan de slag.”

Irans retoriek groeit in verhouding tot hun problemen…

Majoor-generaal Hossein Salami, commandant van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), heeft vorige week gezworen dat zijn natie “wraak zal nemen” op landen die banden hebben met de VS, het Verenigd Koninkrijk en Israël. Helaas voor hem zijn het de problemen thuis die de meeste aandacht van de regering opeisen. De rellen duren voort na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini vorige maand, toen zij in hechtenis was genomen door de zedenpolitie. Voor Salami ligt de schuld voor de rellen natuurlijk buiten de grenzen van Iran. “Dit sinistere plan is uitgebroed… in het Witte Huis en door het Zionistische regime,” zei hij zaterdag. De rellen zijn slechts een van de grote problemen waarmee het islamitische leiderschap te kampen heeft. De Iraanse rial stort in en bereikte gisteren een ongekend dieptepunt van 344 duizend rials per dollar. Bovendien overwegen Duitsland en de EU om Salami’s IRGC als een terroristische organisatie te classificeren. Interessant is dat toen president Donald Trump die classificatie maakte, de landen van de EU hem belachelijk maakten. Nu zien we dat Europa Iran bekritiseert, en dat de ayatollahs de VS bedreigen. Volgens de Opperste Leider, Ayatollah Khamenei, “is de VS erg zwak…en we zullen onze belofte [van wraak] nakomen na het martelaarschap van Soleimani en gezelschap. Zij die denken dat de Verenigde Staten een supermacht zijn, hebben het mis.”

President Libanon ontslaat regering

Op zijn laatste dag in functie heeft de 89-jarige Libanese president Michel Aoun een decreet ondertekend waarin hij het aftreden van de regering onder leiding van miljardair premier Najib Mikati aanvaardt. Het team van Mikati zal aan de macht blijven als waarnemend president totdat een vervanger is geïnstalleerd. De politieke instabiliteit van de regering van Israëls noordelijke buur is tekenend voor de instabiliteit van het hele land.

Rusland speelt met de wereldwijde voedselvoorziening

Onder verwijzing naar een aanval van Oekraïense drones op de Russische Zwarte Zeevloot die op de Krim ligt, kondigde Rusland zaterdag aan dat het zich terugtrekt uit de Oekraïense graanovereenkomst waardoor meer dan 9 miljoen ton graan naar de wereldmarkt kon worden vervoerd. De mensen raakten onmiddellijk in paniek, en terecht, want het stopzetten van de Oekraïense graanstroom zou de wereldvoedselbevoorrading sterk beïnvloeden. Binnen enkele dagen steeg de marktprijs van graan met 6%. Gisteren, toen de EU en Turkije manieren bedachten om het graan zonder Russische toestemming door te laten, zei Moskou: “Grapje iedereen!”. Rusland stemde ermee in het graan door te laten, omdat het van Oekraïne de verzekering had gekregen dat het de graancorridor in de Zwarte Zee niet zou gebruiken voor militaire operaties. De snelle stijging van de graanprijzen is tekenend voor de impact die de oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft op de wereldeconomie en de bevoorradingsketens. De inflatie in de eurozone bereikte in oktober een recordhoogte van 10,7%. In de VS draagt de anticipatie op het Europese verbod op de aankoop van Russische ruwe olie en diesel gedeeltelijk bij tot een ernstig dieseltekort dat het land naar verwachting binnen een maand zal treffen.

Oekraïne bereidt zich voor op Russische kernwapens en een koude winter

Rusland blijft dreigen met kernwapens, waardoor de Oekraïense leiders zich haasten om schuilkelders voor te bereiden. In de regio Kiev zei het hoofd van de militaire administratie dat er in allerijl schuilkelders worden klaargemaakt met het doel er op 15 november 425 klaar te hebben. Er zijn meer dan 1000 schuilplaatsen in de regio, maar alleen die welke diep en sterk genoeg zijn om een nucleaire ontploffing te weerstaan, worden voorbereid. Ondertussen heeft burgemeester Vitali Klitschko van Kiev een beroep gedaan op het Westen. “Stuur dekens en generatoren of we vriezen dood,” zei hij. Deze crisis is het gevolg van de strategische aanval van Moskou op het Oekraïense energienetwerk, waardoor honderdduizenden Oekraïners in levensgevaar verkeren nu de temperaturen dalen.

Socialistische overwinning in Brazilië

Hoezeer ik ook de uitslag van de Israëlische verkiezingen vier, ik rouw om die van Brazilië. Luiz Inácio da Silva, in de volksmond bekend als Lula, is voor de tweede keer tot president gekozen en heeft de conservatieve zittende president Jair Bolsonaro verslagen. De socialist Lula, die eerder in functie was van 2003-10, werd in 2017 veroordeeld voor het witwassen van geld en corruptie en tot negen en een half jaar gevangenisstraf. De veroordelingen werden later wegens een technische fout ongedaan gemaakt nadat hij slechts 580 dagen had uitgezeten. Velen accepteren de verkiezingsuitslag niet, vooral gezien het feit dat rechts een maand geleden nog sterke overwinningen behaalde bij congresverkiezingen. Burgers reageren massaal. Truckers sluiten snelwegen af en massale mensenmassa’s vragen het leger om in te grijpen. Bolsonaro heeft zich niet bij de protesten aangesloten, maar hij heeft de verkiezingen ook nog niet toegegeven. Laten we bidden voor het Braziliaanse volk nu deze nieuwe president aantreedt. Zoals het Boek der Spreuken ons vertelt: “Als de rechtvaardigen het gezag hebben, verheugt het volk zich, maar als een slecht mens regeert, kreunt het volk.” (Spreuken 29:2)

Instorting brug in India

Meer dan 50 kinderen behoorden tot de 134 doden toen een hangbrug voor voetgangers instortte in Morbi, Gujarat, India. De brug, oorspronkelijk gebouwd in 1877, was vorige week pas heropend na reparaties. De autoriteiten waren echter niet op de hoogte gesteld van de heropening voor het publiek, noch waren er certificaten van openbaar gebruik afgegeven. Tot nu toe zijn negen mensen gearresteerd in verband met de tragedie en er worden nog meer arrestaties verwacht.

Tragedie in Zuid-Korea

Een Halloweenfeest in het Itaewon district van Seoul, Zuid-Korea, veranderde in een nachtmerrie toen een volksoploop meer dan 150 doden en meer dan 150 gewonden veroorzaakte. Itaewon, bekend om zijn nachtleven, bevat talrijke smalle steegjes die de straten met elkaar verbinden. Op een normale avond was het er al druk, maar voor dit speciale evenement waren er honderdduizenden feestvierders. Toen een vloedgolf een van de smalle steegjes raakte, werden mensen verpletterd en vele anderen vertrapt. Dinsdag namen politiefunctionarissen de verantwoordelijkheid voor de ramp op zich. “Ik voel een zware verantwoordelijkheid [voor de ramp] als hoofd van een van de betrokken overheidsdiensten,” zei hoofd van de nationale politie Yoon Hee Keun. “De politie zal haar best doen om een tragedie als deze in de toekomst te voorkomen.”

Noord-Korea waarschuwt met woorden en raketten

Maandag waarschuwde Noord-Korea de VS en Zuid-Korea voor “krachtigere vervolgmaatregelen”, nadat het de landen ervan had beschuldigd gezamenlijke militaire oefeningen te gebruiken om een invasie van hun land te oefenen. De volgende dag verhoogde Pak Jong Chon, een secretaris van de Noord-Koreaanse Arbeiderspartij, de dreiging door te zeggen: “De VS en Zuid-Korea zullen een verschrikkelijke zaak onder ogen moeten zien en de meest afschuwelijke prijs in de geschiedenis moeten betalen.” Om dit te benadrukken vuurde het Noord-Koreaanse leger woensdag 23 raketten af in Zuid-Koreaanse wateren, gevolgd door meer dan 100 artilleriegranaten. Zuid-Korea reageerde met eigen raketten. En vandaag lanceerde het leger van Kim Jong Un een intercontinentale raket. De Wasong-17 vloog 760 km voordat de test mislukte en de raket in de Japanse Zee viel.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Behold Israel – Amir Tsarfati
Videostill – Behold Israel
04-11-2022
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies