Meindert heeft gebroken met zijn gokverslaving

Meindert ging als een stoere jongen door het leven. Zodra het kon, regelde zijn vader een baantje voor hem. Hiermee verdiende hij geld en kreeg zo een grote vriendengroep. Darten en voetballen waren zijn bezigheden. Toen hij wat ouder werd, kwam hij steeds vaker in de kroeg. Daar werd zijn interesse voor het gokken gewekt.

In eerste instantie bleef het bij kijken naar de mensen die er achter zaten, maar hij werd steeds nieuwsgieriger. De lampjes van de kast, het gerinkel van geld bij winst. Voor hij het wist gooide hij er ook wat geld in. In eerste instantie won hij veel, maar na verloop van tijd begon hij ook te verliezen. Het gokken begon zijn leven te beïnvloeden.

Hij ontmoette zijn vriendin, maar kon haar niet vertellen over zijn gokverslaving en zo ontstonden er twee levens voor Meindert. Hij trok op met zijn vriendin en als hij haar thuisgebracht had ging hij nog even tot in de late uurtjes naar de kroeg om te gokken. Hij besefte wel dat dit niet de goede weg was, maar hij kon er niet mee stoppen. Hij loog tegen zijn vriendin, zijn ouders en zijn familie over zijn gokverslaving. Steeds weer bleef hij de spanning en sensatie van het gokken opzoeken. Op een vakantie, toen hij weer achter de kast zat, stond zijn vriendin achter hem. Ze confronteerde hem met zijn liegen en bedriegen. Meindert dacht dat het wel weer goed zou komen, maar het kwam niet meer goed. Meindert raakte zijn vriendin kwijt. Hij kwam op een keerpunt in zijn leven, ging hij door met zijn gokverslaving of wilde hij een goed leven met zijn vriendin?

Hij wilde de juiste keuze maken, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Wat hij ook probeerde, hij kreeg geen contact meer met zijn vriendin. Toch is hij uiteindelijk met haar getrouwd.

Hoe dat kan? Kijk en luister dan naar het volledige verhaal van Meindert en hoor hoe Meindert gebroken heeft met zijn gokverslaving door de kracht van Jezus! Hoor hoe hij van binnenuit zijn hart open heeft gezet en een nieuw leven heeft gekregen door de doop.

Ben je aangeraakt? Heb je de kracht van God ervaren door dit getuigenis heen? Wil je meer weten over Jezus? Kijk dan op https://www.jerehsalem.nl of stuur ons een bericht info@jerehsalem.nl. We vertellen je graag meer over Jezus en hoe jij een relatie met Hem kunt krijgen en hoe Zijn liefde ook jouw leven kan veranderen.

Jerehsalem
Videostill – Jerehsalem
08-11-2022
Evangelisatie
https://www.jerehsalem.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies