Muzikaal feest in Apeldoorn: jubileumconcert 50 jaar Young Church Singers


Zaterdagavond 12 november was het groot feest in De Hofstad in Apeldoorn: Het jubileumconcert van The Young Church Singers. Het concert was uitverkocht, de zaal zat bomvol. The Young Church Singers en Next Generation straalden onder leiding van André Bijleveld en de YCS band. Twee koorleden werden extra in het zonnetje gezet omdat zij al vanaf de start in 1970 lid zijn van het koor.

Het koor had het 50-jarig jubileum graag in 2020 willen vieren, maar door de coronacrisis was dat onmogelijk. Veel andere gospelkoren en groepen in ons land zijn de afgelopen jaren (mede) door corona gestopt of opgeheven. Daarom was er extra dankbaarheid dat dit jubileum alsnog gevierd kon worden. Beide koren zijn opnieuw heel actief en mochten al weer diverse concerten in het land verzorgen. In de zaal veel oud-leden en familie van de koorleden. Voor sommigen was het concert eveneens een reünie.

Opening en concert Next Generation
De avond werd indrukwekkend geopend door een gezamenlijk optreden van beide koren met het nummer ‘Ride on King Jesus’, soliste was Elianne. Het publiek genoot zichtbaar. Daarna volgende het eerste deel van het concert met een optreden van de formatie Next Generation (koorleden zijn tussen 40 en 60 jaar oud). Zij zongen de volgende nummers: ‘Een nieuw lied’, ‘Psalm 42’, ‘I got mine’, ‘Ken je mij’, ‘Believe for it’, ‘U geeft rust’, ‘We have come into this house’ en ‘The Blessing’. De solisten waren: Daniëla en Jeannine.

The Young Church Singers
Na de pauze vervolgden The Young Church Singers (koorleden zijn tussen 16 en 40 jaar) het concert met de nummers: ‘Scars’, ‘The Master’s calling’, ‘Better’, ‘Rebel Heart’, ‘Help’, ‘Everybody praise the Lord’, ‘Total Praise’ en ‘Crown You with praise’. Solisten waren Emmy, Annemarije, Berdien, Anne, Kirsten en Elianne.

Afsluiting en felicitaties
Daarna voegde Next Generation zich bij The Young Church Singers op het podium en werden ter afsluiting met groot enthousiasme de nummers ‘Oh happy day’, ‘Amen’ en ‘This litte light’ uitgevoerd.
Verschillende koorleden en muzikanten werden daarna bij name genoemd en persoonlijk gefeliciteerd. Dirigent André Bijleveld ontving bloemen en werd speciaal bedankt voor de vele jaren waarin hij de koren met zijn enthousiasme heeft gedirigeerd. Twee koorleden van The Young Church Singers werden extra in het zonnetje gezet omdat zij al vanaf de start van het koor, dus vanaf 1970, lid zijn van het koor.

Meer informatie over beide koren is te vinden op de website hieronder. De foto’s van het jubileumconcert zijn gemaakt door fotograaf Tobias Huizing van Toff-fotografie en met vriendelijke toestemming geplaatst op christelijknieuws.nl.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies