THDV vraagt met campagne aandacht voor kinderarmoede

In de maand december houdt THDV (Tot Heil Des Volks in Amsterdam) een campagne met de titel ‘Sterke Held’. Met de campagne wil THDV aandacht vragen voor de meer dan 263.000 kinderen in Nederland die in armoede leven. Met het project Het Fort wordt langdurig geïnvesteerd in deze doelgroep.

Via www.thdv.nl/sterkeheld kunnen mensen meer ontdekken en een donatie geven. De groep kinderen in armoede is stilzwijgend, ongehoord, want deze kinderen lopen niet te koop met hun armoede, maar zwijgen in schaamte. Zoals Romy (11), die nooit mee kan zwemmen met de rest van de klas – geen geld – als dat een keer spontaan georganiseerd wordt. Ze voelt zich daarom anders en soms eenzaam, zegt ze tegen het NOS Jeugdjournaal.

Kinderen als Romy worden geholpen bij Het Fort, een project van THDV. Het Fort is er voor kinderen in Nederland die in sociaaleconomisch kwetsbare gezinnen opgroeien. Twee middagen in de week – drie jaar lang – komen zij bij ons en volgen ons programma. Ze leren de vaardigheden die ze nodig hebben om van hun leven een succes te maken. Wij willen dat kinderen gezien, gekend en erkend worden. We verlangen er naar dat elk kind weet ‘Ik ben waardevol, ik heb de wereld iets te bieden’. Want elk kind heeft recht heeft op een kansrijke toekomst.

Deze winter nodigen we je uit: kom in actie tegen kinderarmoede in Nederland! Want elk kind heeft recht heeft op een kansrijke toekomst. Doe mee en maak ons werk mogelijk! Kijk hier wat jij kunt doen!

Ben je geen donateur van THDV en wil je ons gratis inspiratiemagazine Zien. aanvragen (84 pagina’s) dat helemaal in het teken staat van kinderarmoede in Nederland? Ga dan naar www.thdv.nl/vraagzienaan

Tot heil des volks
© Henk-Jan Oudenampsen
16-11-2022
Jongeren
https://www.thdv.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies