Het Magazine Charisma is gestopt

Het laatste nummer van Charisma Magazine verscheen begin november 2022. Stichting Charisma Nederland was de uitgever. De naamstelling heeft geen formele verbintenis met buitenlandse organisaties met dezelfde naam. Het magazine was tot het laatst een van de toonaangevende onafhankelijke christelijke tijdschriften in Nederland en België. Het verscheen zes keer per jaar, elke twee maanden.

Charisma was een christelijk tijdschrift dat werd uitgegeven door Stichting Charisma in Aalsmeer. Het stond jaren onder hoofdredactie van Mathijs Piet. Het was voor de uitgevers, Siebren Verburg en Klaas Spijker, al enige tijd dat op de huidige voet doorgaan met Charisma niet mogelijk is. Door het gratis-abonneemodel is het blad geheel afhankelijk van giften en inkomsten uit advertenties. Die zijn ontoereikend geworden om het blad in de huidige vorm en in deze frequentie te kunnen blijven uitgeven. Het blad Charisma houdt helemaal op te verschijnen. Het laatste nummer verscheen begin november 2022.

Overigens beëindigen Verburg en Spijker om die reden ook de krant Uitdaging, die zij eveneens in bezit hadden. Maar deze uitgave houdt niet op te bestaan. Per 1 december 2022 neemt Wijnand Voogdt (45) uit Elburg de krant Uitdagingen de bijbehorende website over.

Wijnand: ‘Eerder heb ik eens gezegd tegen Siebren Verburg – een van de uitgevers van Uitdaging: als je ermee stopt, laat het me weten. Een paar maanden geleden kwam zijn telefoontje. Ik heb er toen even op zitten broeden en uiteindelijk besloten dat ik het stokje over wil nemen. Op z’n minst om een soort schatbewaarder te zijn. Dit blad bestaat al bijna 50 jaar en er zijn meer dan 400 edities uitgebracht. Zou toch jammer zijn als dat zomaar stopt. Behalve dat ‘bewaren’ wil ik er ook concreet mee aan de slag. Het lijkt me mooi om een vorm te vinden waarin het blad weer een poosje vooruit kan.’

Redactie Christelijknieuws
Charisma
21-11-2022
Media
https://www.charisma.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies