Amir: Het zijn moeilijke dagen hier in Israel

Shalom uit een wankelend Israël! Het zijn een paar moeilijke dagen geweest in mijn land. Gisteren gingen er twee bommen af bij bushaltes bij ingangen van Jeruzalem. De met granaatscherven gevulde explosieven waren vastgebonden aan fietsen, achtergelaten bij de haltes en vervolgens per mobiele telefoon tot ontploffing gebracht.

Bij de eerste ontploffing raakten 18 mensen gewond. Een van hen, de 16-jarige Aryeh Schupak, een orthodoxe tiener op weg naar de yeshiva, bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Ongeveer een half uur later vond de tweede explosie plaats, waarbij nog eens vijf gewonden vielen.

Als reactie op de terreuraanslagen vierden veel Palestijnen feest en deelden zelfs snoepjes uit aan passerende automobilisten. Hoewel Hamas niet met de eer ging strijken voor de aanslagen, vierden ze wel mee. Mohammad Hamada, een woordvoerder van de terroristische organisatie, verklaarde: “De actie bracht de boodschap over aan de bezetting door te zeggen dat ons volk stand zal houden op zijn land en vasthoudt aan de weg van het verzet.”

Bij een ander incident in Jenin, op de Westelijke Jordaanoever, reed Tiran Ferro, een 18-jarige Israëlische Druze, met zijn 17-jarige vriend toen zij betrokken raakten bij een ernstig auto-ongeluk en zwaar gewond raakten. Terwijl Ferro in het ziekenhuis werd omringd door familie, bestormde een groep van 20 Palestijnse schutters de kamer, koppelde hem los van zijn levensondersteunende machines en medicijnen, en voerde hem weg. Hij stierf kort nadat hij was ontvoerd. De oom van de jongeman, die aan zijn bed zat, identificeerde de gewapende mannen als leden van de Palestijnse Islamitische Jihad. Pas vandaag werd het lichaam van de jongeman eindelijk teruggegeven aan zijn familie.

Hoewel de schuld voor de incidenten volledig bij de kwaadaardige daders ligt, is het de zwakte van de Israëlische regering die de deur heeft opengezet voor dit soort gruwelijke gebeurtenissen. Wij zijn er klaar voor dat Benjamin Netanyahu zijn sterke leidersrol weer opneemt, maar het kost tijd om een coalitie van partijen te regelen. Hopelijk gebeurt dat snel. Ondertussen onderbreekt de stafchef van de Israëlische defensiemacht (IDF), Aviv Kochavi, zijn reis naar de VS om terug te keren naar Israël om deze aanvallen aan te pakken. Verwacht dat de reactie zeer krachtig zal zijn.

Ondanks deze aanvallen weten we dat God nog steeds Zijn ogen gericht heeft op Zijn speciale land en op Zijn heilige stad. Bid alstublieft voor de vrede van Jeruzalem. Bid voor de veiligheid van Zijn uitverkoren volk. En bid voor de snelle terugkeer van onze Heer voor Zijn kerk, die de klok zal laten aftellen naar de tijd dat God alle dingen weer nieuw zal maken.

Psalm 122:6-7

Bid om vrede voor Jeruzalem,

laat het goed gaan met hen die u liefhebben.

Laat vrede binnen uw vestingwal zijn,

rust in uw burchten.

Het Midden-Oosten

Bekijk alsjeblieft hieronder mijn belangrijke “Speciale Midden-Oosten Update” van gisteren voor een veel gedetailleerdere analyse van de bomaanslagen in Israël, evenals een diepere duik in een aantal van de onderstaande verhalen, waaronder Rusland, Iran en het WK voetbal.

Ruslands oorlog tegen Oekraïense burgers

Het lijkt erop dat in een oorlog het altijd de onschuldigen zijn die het meest lijden. Dit is vooral waar als ze specifiek het doelwit zijn van een strijdende macht, zoals de Oekraïners door het Russische leiderschap. Generaal Sergej Surovikin, Ruslands topcommandant in Oekraïne, heeft het elektriciteitsnet van het land methodisch ontmanteld en heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd door bijna alle thermische centrales, waterkrachtcentrales en onderstations te beschadigen of te vernietigen. Bovendien zijn alle drie de nog door Oekraïne gecontroleerde kerncentrales gisteren bij aanvallen stilgelegd. Als gevolg daarvan zitten meer dan 10 miljoen Oekraïners zonder elektriciteit, geen warmte en voor velen ook geen stromend water.

Vooral de hoofdstad Kiev is de laatste tijd zwaar getroffen. De burgemeester van de stad, Vitali Klitschko, zei: “Misschien moeten we delen van de stad evacueren. Kiev kan op weg zijn naar de ergste winter sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit is het ergste scenario.” Dit soort oorlogsvoering is puur kwaad, en het is verbazingwekkend dat de Russische president Vladimir Poetin, wiens ouders de verschrikkelijke ontberingen van het beleg van Leningrad hebben doorstaan en die zelf een oudere broer, drie ooms en een grootmoeder heeft verloren in door burgers gestuurde oorlogsvoering, ervoor zou kiezen om deze weg in te slaan.

Wat de conventionele oorlogvoering betreft, bereidt Rusland zich voor op een nieuwe ronde van militaire dienstplichten in de komende maanden. Dit zal het gevechtsniveau van de soldaten aanzienlijk verlagen, maar het Russische leger is altijd meer gericht geweest op kwantiteit dan op kwaliteit. Ten slotte hebben de Russische strijdkrachten al hun in Iran gemaakte zelfmoorddrones opgebruikt, dus zijn Moskou en Teheran een partnerschap overeengekomen voor de productie van nieuwe drones in Rusland.

Dodenaantal stijgt terwijl Iran 70 dagen van protesten nadert

Het is al meer dan twee maanden geleden dat Mahsa Amini werd gedood door de Iraanse zedenpolitie toen ze in hechtenis zat omdat ze haar hijab niet correct droeg, en de protesten die door haar moord werden uitgelokt zijn uitgegroeid tot een nationale brandhaard. Vrijdag werd het voorouderlijk huis van de stichter van de Islamitische Republiek, Ayatollah Khomeini, in brand gestoken door demonstranten.

Tijdens het WK scandeerden Iraanse voetbalfans “Dood aan Khameini”, verwijzend naar de huidige opperste leider van het land. Naarmate de protesten toenemen, neemt ook de militaire reactie toe. Uit de laatste cijfers blijkt dat bij de 1059 demonstraties in 155 steden 419 Iraanse burgers door de autoriteiten zijn gedood en meer dan 17.000 zijn gearresteerd. Veel van het geweld tegen de demonstranten vindt plaats in Koerdische gebieden, waarbij mannen, vrouwen en kinderen op grote schaal worden afgeslacht.

Iran geeft eindelijk toe dat het uranium tot 60% is verrijkt

Iran heeft toegegeven uranium te hebben verrijkt in zijn ondergrondse vestiging in Fordo tot 60% zuiverheid. Dit is slechts een zeer korte stap van het bereiken van de 90% zuiverheid voor wapens. Eerder in het jaar had Teheran toegegeven tot 20% te hebben verrijkt, wat nog steeds meer dan vijf keer zo hoog was als in de nucleaire overeenkomst van 2015 was toegestaan. Dit is precies waar Steve Yohn en ik over schreven in onze laatste roman, By Way of Deception!

Terwijl de Internationale Organisatie voor Atoomenergie van de VN (IAEA) en talloze media excuses maakten voor het Iraanse nucleaire programma en het publiek de leugens voorschotelden die hen werden gevoerd, schetsten wij het scenario van een Iran dat op het punt staat kernwapens te verkrijgen en de wanhopige situatie waarin dat Israël en Saoedi-Arabië plaatst. Als Benjamin Netanyahu premier wordt, zal dit zijn eerste prioriteit zijn. Hij kan Iran niet nucleair laten worden. Het lijkt erop dat de regering Biden eindelijk ook het licht heeft gezien. Het is deze situatie die IDF stafchef Aviv Kohavi naar de VS bracht, zoals ik hierboven vermeldde. Een resultaat van zijn reis is dat de twee landen nu praten over een gezamenlijke militaire oefening om een aanval op Iran te simuleren teneinde zijn nucleaire programma te vernietigen.

Hezbollah’s voorraad chemische wapens

Met de hulp van Noord-Koreaanse deskundigen en een Iraanse onderdaan heeft Hezbollah meer dan 400 raketten met giftige chemische kernkoppen gemaakt. De raketten, afkomstig uit Masyaf in het westen van Syrië, zijn nu met de hulp van Eenheid 2250 van de Iraanse IRGC overgebracht naar een opslagplaats in Al-Qusayr langs de grens tussen Libanon en Syrië. Naar verluidt zullen de wapens binnenkort naar het zuiden worden overgebracht, naar de Libanese stad Bint Jbeil, die iets meer dan twee mijl van Israëls grens ligt. Als dat werkelijk gaat gebeuren, is de Libanese regering machteloos om er iets aan te doen. Alle lagen van de leiding zitten vol met Hezbollah-leden of -sympathisanten. Als gevolg daarvan is de regering een puinhoop, zoals vandaag blijkt uit de zevende mislukte poging van het parlement om een president voor de natie te kiezen.

Turkije bestookt Koerdische rebellen in Noord-Irak

Na de bomaanslag van 13 november in Istanbul, waarbij zes mensen omkwamen, heeft Turkije de Koerdische rebellen in Noord-Syrië en Irak bestookt met ongeveer 40 luchtaanvallen. Nu blijkt dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan een grondaanval plant. “We hebben de terroristen al een paar dagen onder schot met onze vliegtuigen, kanonnen en geweren”, zei hij. “Als God het wil, zullen we ze zo snel mogelijk allemaal uitroeien, samen met onze tanks, onze soldaten.” Turkije is niet de enige die de Koerden treft. Ook de IRGC van Iran gaat de Koerdische rebellen in Noord-Irak te lijf.

Noord-Korea vuurt meer raketten af

Kim Jong-un zet zijn beleid voort van “Spreek luid en draag een grote raket”. Vrijdag lanceerde Noord-Korea een intercontinentale ballistische raket (ICBM) die landde in de economische wateren van Japan. Het is de tweede keer deze maand dat het land een raket van dit type lanceert. Als reactie daarop hielden de VS en Zuid-Korea de volgende dag militaire oefeningen.

Azerbeidzjan opent ambassade in Israël

Het parlement in Bakoe heeft ingestemd met de opening van een Azerbeidzjaanse ambassade in Israël. Het is de eerste ambassade van een sjiitische meerderheid in Israël die in Tel Aviv wordt geopend.

Onrust blijft over Braziliaanse verkiezingen

In het laatste grote verhaal dat uw media u niet vertellen, gaan de protesten in Brazilië over de verkiezingsuitslag door. Tienduizenden marcheren terwijl anderen grote snelwegen en doorgangen blokkeren. Niet verrassend is de reactie van de regering gewelddadig. Nu, in een beangstigende wending, heeft de minister van Justitie, Luis Felipe Salomao, een bevel getekend dat de kinderbescherming toestaat kinderen uit de huizen van demonstranten te halen.

Het wereldkampioenschap voetbal en de viering van hypocrisie

Zondag was de opening van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Deze wedstrijd is een microkosmos van alles wat mis is in onze wereld. Aan de ene kant zijn er de protesten tegen het verbod van de FIFA (de organisatie die het WK bestuurt) om teams regenboogarmbanden of -uniformen te laten dragen ter ondersteuning van LGBTQ-mensen. Het Duitse team koos ervoor een standpunt in te nemen door tijdens een teamfoto hun mond te bedekken om aan te geven dat ze gecensureerd werden. Het team verloor vervolgens van Japan.

Aan de andere kant heeft Qatar Zakir Naik, een islamitische prediker die sympathiseert met terrorisme en voortvluchtig is uit zijn thuisland India, waar hij wordt gezocht op beschuldiging van witwassen en haatzaaien, uitgenodigd om tijdens het WK lezingen te komen geven over de islam. Terwijl de fans de vele moskeeën bezoeken, worden zij door de islamitische geestelijken bekeerd.

En de media smullen ervan en vieren hoe geweldig het is dat bezoekers tot de islam worden bekeerd. Stel je voor dat dit in de VS gebeurt, waar fans uit de hele wereld kerken bezoeken waar hun wordt verteld dat Jezus de Weg, de Waarheid en het Leven is. Dit is de hypocrisie van de media. Ze vieren de Islam als iets moois. Vervolgens vieren ze de mensen die de Islam haat – de LGBTQ gemeenschap. Ze verheugen zich over de “schoonheid” van een Zuid-Amerikaanse fan die zich in een moskee tot de islam bekeert, en vervolgens veroordelen ze de regering van Qatar omdat die alcohol in stadions verbiedt en de FIFA onder druk zet om de regenboogvlag te verbieden.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Behold Israel – Amir Tsarfati
Videostill – Behold Israel
24-11-2022
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies