Duo Reni en Elisa brengt Kerstalbum uit: Immanuel

Het duo Reni en Elisa heeft op 2 december j.l. hun kerstalbum “Immanuel” uitgebracht via de de bekende online muziekplatformen zoals Spotify, Apple Music en Youtube Music. Het album was al een keer uitgebracht in 2017 als mp3 download album en in 2019 zijn een aantal liederen van dit album verschenen op de cd “Waarom kerst?”.

Dit intiem uitgevoerde album kent 10 liederen, grotendeels geschreven door Elisa. De betekenis van de naam “Immanuel” – God met ons – vormde het perspectief waar vanuit de liederen zijn geschreven. “De essentie van waarom wij de geboorte van Jezus vieren, was voor mij de motivatie om deze nieuwe liederen te schrijven. We wilden niet het bekende kerstrepertoire opnieuw bewerken en uitvoeren op onze manier, maar veel meer inspelen op het inlevingsvermogen van ons allemaal, op dit zo overbekende verhaal”, aldus Elisa.  

Veel van de liederen hebben de bekende kerst-thematiek meegekregen, zoals de liederen “Aanbidden”, “Grote koning” en “Uw grote hart van liefde”. Andere liederen kunnen ten aller tijden gedraaid worden zoals “Als het even anders gaat”, “Mensen zoals jij en ik” en zelfs de titelsong “Immanuel”. Maar er zijn ook liederen waarin er vragen worden gesteld, zoals in het lied “Vrede”; wat betekent vrede nu eigenlijk? En in “Kerst vandaag de dag” stellen we de vraag wat kerst vandaag de dag eigenlijk nog inhoudt.  

Verder staat er een cover van het lied “Breath of heaven” (“Geef mij adem”) op dit album en een lied dat Elisa heeft geschreven samen met Reyer van Drongelen getiteld “Wij hebben U lief”, welke ook op het album van Reyer en Opwekking staat.  

De liederen van dit album zijn deze maand live te horen tijdens de kerstconcerttour die Reni en Elisa zullen gaan doen langs verschillende kerken in Nederland. Voor de concertagenda verwijzen naar de website www.renienelisa.nl


Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies