De Stadskerk Groningen verwacht met Kerst 6000 bezoekers

Onder het thema “De Liefde wint” organiseert De Stadskerk vijf identieke kerstnachtdiensten op 23 en 24 december. Na twee ‘coronajaren’ is de gemeente ontzettend blij en dankbaar dat er weer samen met iedereen die dat wil kerst gevierd kan en mag worden.

Tijdens de diensten wordt er op eigentijdse wijze, met moderne Nederlandstalige muziek, afgewisseld met herkenbare kerstliederen, een musical opgevoerd waarin hedendaagse thematiek gekoppeld wordt aan de boodschap van kerst. Het belooft een indrukwekkende avond te worden die raakt. De Stadskerk geeft wel een leeftijdsadvies vanaf 9 jaar.

Samen met een feestelijke familiedienst voor alle leeftijden op eerste kerstdag wil De Stadskerk tenminste 6000 bezoekers ontvangen, ongeveer 1000 per dienst. Voor de kerstnachtdiensten is het vereist een gratis ticket te reserveren. Die zijn vanaf zondag 4 december beschikbaar via kerstinstad.nl

‘Nog steeds actueel’
Thomas Bos is in de kerk aan de Friesestraatweg verantwoordelijk voor ‘gastvrijheid’ en projectleider van ‘Kerst in Stad’. Hij legt uit waarom iedereen in Stad & Ommeland één van de kerstdiensten zou moeten bezoeken: “In deze tijd waar ontzettend veel mensen zorgen hebben over hun leven of angst ervaren voor de toekomst is de eeuwenoude waarheid van 2000 jaar geleden nog steeds actueel,” aldus Bos. “En misschien wel dichterbij dan je zou denken…”

Ook licht hij toe waarom gekozen is voor het thema ‘De Liefde Wint’. “We leven in een tijd waar veel verkilling is,” zegt hij serieus. “Mensen buitelen over elkaar heen met al hun eigen meningen. Waar de ‘veilige’ wereld met zekerheden ineens onveilig voelt – of is geworden door onzekerheden – geloven wij dat liefde altijd wint.”

Tijdens de kerstnachtdiensten zal een musical worden opgevoerd. Op die manier wil De Stadskerk de eeuwenoude waarheden van een oud kerstverhaal tot leven laten komen in modern aansprekende musical en daar hoort ook moderne Nederlandstalige muziek bij. “Hedendaagse thematiek wordt gekoppeld aan de liefdevolle boodschap van kerst,” sluit Bos af.

Praktische informatie
In principe is alle informatie terug te vinden op kerstinstad.nl. We adviseren Stadjers indien mogelijk op de fiets te komen. Dichtstbijzijnde bushalte is ‘Siersteenlaan’ op 8 minuten lopen. Voor parkeeropties verwijzen wij naar de website. Rond alle diensten zijn verkeersregelaars actief.

De Stadskerk is gevestigd aan de Friesestraatweg 221. De gemeente bestaat ‘om Gods liefde te ontvangen, te beantwoorden en door te geven’. Het verhaal van De Stadskerk is het verhaal van een handjevol mensen dat uitgroeide tot een kerk die door 3000 mensen bezocht wordt. Het is het verhaal van een kerk met een kloppend hart en grote visie voor de stad Groningen. Maar bovenal zijn het honderden verhalen van mensen die hun vertrouwen stelden op God en niet teleurgesteld werden.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies