Nieuwe serie op Family7: Gescheiden achter de voordeur

“Wat een geweldig gezin hé…, maar o-wee, als je een uur later achter de voordeur gaat kijken en je ziet hoe het er echt aan toe gaat…” Dat is de boosheid en frustratie van Bram de Blouw die naar voren komt in de 12-delige televisieserie ‘Gescheiden achter de voordeur’, die vanaf dinsdag 6 december om 19:30u wordt uitgezonden bij de christelijke televisiezender Family7.

Ik zie zo vaak huwelijken die van buiten mooi lijken maar de realiteit is dat het niet goed gaat. De vraag is: leven we een Bijbels huwelijk? Bram is boos en teleurgesteld over het feit dat veel christelijke echtparen vaak op zondag netjes in de kerk naast elkaar zitten, terwijl het achter de voordeur niet loopt zoals het de bedoeling is. Dat hoorden mijn vrouw en ik veel van mensen die bij ons op de bank zaten, met een huwelijk dat op het punt van knappen stond.’

Grijs gebied
Er zit een enorm grijs gebied tussen een goed huwelijk en een echtscheiding. Dat grijze gebied speelt zich af achter de voordeur van de mensen die weliswaar getrouwd zijn maar waarvan je je af moet vragen of er in hun geval sprake is van een Bijbels huwelijk. Snel kom je op het dilemma ‘scheiden of blijven?’ En dat is een keuze die we met elkaar het liefst uit de weg gaan. In deze serie spreken Evert ten Ham en Bram de Blouw over dit grijze gebied in huwelijken achter de voordeur.

Huwelijksvoorbereiding
Aan huwelijksvoorbereiding wordt vaak te weinig gedaan, we hebben vaak het idee dat het allemaal wel goed komt want ‘we houden zoveel van elkaar’. Bram de Blouw: “Ik geloof echt dat een bijbels huwelijk een sprookjeshuwelijk is, maar wij hebben er een puinhoop van gemaakt” Maar het kan ook anders. Op een huwelijkscursus zag ik een keer een ouder echtpaar en ik zei tegen die meneer: ‘Ik ben verbaasd dat ik u beiden hier zie.’ Hij antwoordde: ‘We gaan elke drie jaar naar een huwelijkscursus want we moeten gespitst blijven op elkaar.’ Mooi hè? Ze waren ruim veertig jaar getrouwd.’

Geen rozengeur en maneschijn
Bram de Blouw vervolgt: ‘Jongens, pas op… het huwelijk is geen rozengeur en maneschijn…, je geeft jezelf weg!’ ‘Ik denk dat er best een gebrek aan kennis en wil is. Je moet bereid zijn van jezelf in te leveren. Je huwelijk moet erom gaan om je partner te behagen, en die te dienen en niet je eigen ding te doen. Een heel bekende schrijver, Gary Thomas, schrijft: Wat als God het huwelijk nu niet bedoeld heeft om gelukkig te worden, maar om Heilig te zijn? Mijn doel moet niet zijn om zelf gelukkig te worden, maar om heilig te zijn zodat mijn partner gelukkig kan worden. Als je wederzijds zo leeft, zul je beiden gelukkig worden.’

Televisieserie
In de 12-delige televisieserie gaan Evert ten Ham en Bram de Blouw op zoek naar manieren om onze huwelijken op een hoger, heiliger niveau te tillen. Evert: “Ik daag je uit om mee te doen. Deze serie zal soms schuren, maar dat hoort bij het polijsten van iets moois. Er is werk aan de winkel!” De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bram de Blouw ‘Gescheiden achter de voordeur’.

Uitzendingen
De televisieserie ‘Gescheiden achter de voordeur’ wordt vanaf 6 december elke dinsdagavond uitgezonden om 19:30u bij Family7 en is direct na elke uitzending online te bekijken via Family7+.

Aflevering: Datum: Onderwerp:
Afl. 1 06-dec Gescheiden achter de voordeur
Afl. 2 13-dec Ik ben boos
Afl. 3 20-dec (Onuitgesproken) verwachtingen
Afl. 4 27-dec Horizontaal en verticaal
Afl. 5 03-jan Gescheiden achter de voordeur
Afl. 6 10-jan Scheiden of blijven
Afl. 7 17-jan Liefde en respect
Afl. 8 24-jan De liefde uit 1 Korintiers 13
Afl. 9 31-jan De bijbel: naar de letter of naar de Geest?
Afl. 10 07-feb 10 redenen om toch bij elkaar te blijven (1)
Afl. 11 14-feb 10 redenen om toch bij elkaar te blijven (2)
Afl. 12 21-feb Gods uitgangspunten

Over Bram de Blouw
Bram de Blouw (1954) is ruim 45 jaar met Helma getrouwd. Ze hebben drie getrouwde kinderen en zeven kleinkinderen. Ze wonen en werken in Nijkerk. Bram de Blouw werkte samen met Helma in huwelijkscounseling en zorg na echtscheiding. Samen zetten zij zich in voor de Bijbelse uitgangspunten van huwelijk en gezin.
Bestel het boek ‘Gescheiden achter de voordeur’ en andere boeken van Bram de Blouw via Gebrokenentochheel.nl

Family7
Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Family7 zendt televisieprogramma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil Family7 een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren.

Nederland bereiken met het evangelie
Family7 is sinds 2005 dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het is onze passie en onze missie om Nederland te bereiken met het evangelie van Jezus Christus. We zenden televisieprogramma’s uit via onze website en op de Nederlandse televisie. Ons bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens ons. Family7 verlangt ernaar om mensen weer in contact te brengen met elkaar en met God. Ons verlangen is dat vooroordelen verdwijnen, kennis toeneemt, mensen elkaar leren kennen en Gods bestemming voor hun leven vinden.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies