Amir: Soms is het moeilijk Gods hand te zien temidden van alle chaos

Shalom uit Israël! Ik schrijf deze nieuwsbrief om u eraan te herinneren dat God overal ter wereld aan het werk is. Soms is het moeilijk Zijn hand te zien temidden van alle chaos. De zonde tiert welig en het nieuws staat vol met verhalen van mensen die in de misleidingen van de duivel zijn getrapt. Maar we weten door de Schrift dat God een plan heeft dat Hij uitvoert. En het is door de zekerheid van die prachtige waarheid dat we de huidige gebeurtenissen kunnen bekijken door de lens van Gods verlossende tijdlijn en hoop kunnen vinden.

Dus laat deze verhalen u, terwijl u deze editie leest, herinneren aan Gods liefde, wijsheid en macht, en laat ze u bewegen tot voorbede, tot het opheffen in gebed van hen die pijn lijden en tot gebed tegen de plannen van de vijand.

1 Tessalonicenzen 3:12-13 En ú moge de Heere doen toenemen en overvloedig maken in de liefde tot elkaar en tot allen, zoals ook wij dat zijn tot u, opdat Hij uw harten zou versterken om onberispelijk te zijn in heiliging

Netanyahu krijgt verlenging
Het vormen van een regering is voor Benjamin Netanyahu een zeer moeilijke taak geweest vanwege het grote aantal eisen van zijn coalitiepartners. Daarom vroeg hij president Yitzhak Herzog van Israël om twee weken uitstel. In plaats daarvan verleende de president hem vrijdag slechts 10 dagen. Nu doen geruchten de ronde dat Netanyahu gedwongen zal zijn Herzog opnieuw om vier dagen te verzoeken, waardoor het totaal op de oorspronkelijke twee weken komt – het maximum dat de president mag toestaan. Het is waarschijnlijk dat Herzog de extra tijd zal toestaan, omdat hij ziet dat er niemand anders dan Netanyahu is die zelfs maar een kans maakt om een regering te vormen.

Israëlische luchtmacht voert Syrische aanvallen uit
Zaterdagavond laat viel de IAF een radarsysteem aan in het gebied van as-Suwayda in het zuiden van Syrië nabij de grens met de Israëlische Golanhoogte. De volgende dag werden vanuit de lucht folders gedropt in het zuiden van Syrië waarin soldaten werden gewaarschuwd niet langer samen te werken met Hezbollah. In het Arabisch luidde de waarschuwing onder meer: “Keer op keer zijn jullie verantwoordelijk voor de schade die jullie veroorzaken…. De aanwezigheid van Hezbollah in het gebied heeft jullie vernederd en daar betalen jullie de prijs voor.” Vannacht heeft Israël opnieuw een aanval uitgevoerd op Iraanse doelen in Deir ez-Zor.

Verhuizing Tsjechische ambassade naar Jeruzalem komt dichterbij
De president van Tsjechië, Miloš Zeman, deed een verzoek aan premier Petr Fiala om hun ambassade in Israël te verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Fiala heeft in het verleden al aangegeven het idee te steunen. Hoewel de twee belangrijkste leiders van het land voorstander zijn, stuit de verhuizing op sterke tegenstand van veel leden van hun eigen regering en van de Europese Unie (EU).

Iraanse protesten houden aan, leiders maken noodplannen
Iran intensiveert zijn reactie op de aanhoudende protesten, die voor het eerst werden uitgelokt door de moord op de 22-jarige Mahsa Amini toen zij in hechtenis was genomen door de zedenpolitie omdat zij haar hijab niet correct droeg. Veel demonstranten worden gearresteerd en gemarteld. De rechterlijke macht van het land heeft toegegeven dat twee mannen, beiden veroordeeld wegens “vijandschap tegen God” omdat zij leden van de paramilitaire Basij-verzetsmacht hadden aangevallen die waren ingezet om de protesten de kop in te drukken, publiekelijk zijn opgehangen. Anti-regeringsgroepen en mensenrechtenorganisaties houden echter vol dat de bekentenissen van de mannen over de misdaden door foltering zijn afgedwongen. Verwacht wordt dat het geweld zal toenemen naarmate het onbehagen bij de leiders van het regime groeit. In geval van een revolutie onderhandelen vertegenwoordigers al met Venezuela over asiel en een veilige haven, mochten de Iraanse leiders moeten vluchten. Laten we hopen dat de Opperste Leider snel verhuisd naar een nieuwe flat in Caracas.

Azerbeidzjan
In een geschil over goud- en kopermijnen heeft Azerbeidzjan de gastoevoer naar de afgescheiden staat Nagorno-Karabach, ook bekend als Artsakh, afgesneden. De Azerbeidzjaanse regering heeft niet alleen de toevoer via de pijpleiding Armenië-Nagorno-Karabach, die door Azerbeidzjaans grondgebied loopt, onderbroken, maar ook de Lachin-corridor – de enige weg die Armenië met Nagorno-Karabach verbindt – geblokkeerd. “Onder dergelijke weersomstandigheden is het afsnijden van de toevoer van blauwe brandstof een humanitair en economisch terrorisme dat Azerbeidzjan consequent uitvoert tegen de vreedzame bevolking van Nagorno-Karabach,” zei een functionaris in Stepanakert. Hoewel vorig jaar Russische vredeshandhavers werden ingezet om de vrede tussen de twee partijen te bewaren, is hun morele autoriteit om de acties van Azerbeidzjan te bekritiseren beperkt, aangezien Vladimir Poetin dezelfde spelletjes met aardgaspijpleidingen speelt met een groot deel van Europa.

Oekraïnes machtsituatie verslechtert
Russische troepen hebben zaterdag drones van Iraanse makelij ingezet om energie-installaties in Odessa onder vuur te nemen. Oekraïense functionarissen hoopten “in de komende dagen” de stroom gedeeltelijk te kunnen herstellen, hoewel een volledig herstel maanden kan duren en mogelijk wordt belemmerd door meer Russische aanvallen. Ook de oblast Kherson leed zware schade aan zijn infrastructuur. Ondertussen blijven de militaire activiteiten rond de door Rusland gecontroleerde kerncentrale van Zaporizhzhia grote zorgen baren.

Mogelijkheid van uitbreiding Rusland/Oekraïne oorlog groeit.
Polen breidt zijn leger volgend jaar uit met maximaal 200.000 mensen. Het cijfer is een bovengrens, maar de ontwerpzet markeert een afwijking van het in 2009 vastgestelde beleid van het land om alleen beroepsmilitairen in te zetten. Met de inval van Rusland in Oekraïne heeft de regering van Warschau de niet-professionele militaire dienst voor vrijwilligers opnieuw ingevoerd. Aan de andere kant van het conflict voerde het Wit-Russische leger dinsdag een snelle militaire inspectie uit om de gevechtsklaarheid van het leger te testen. Velen vrezen dat dit opnieuw een aanwijzing is dat Minsk zich bij Rusland wil aansluiten in zijn strijd tegen Oekraïne.

Rusland bereidt nucleaire raket voor die VS en VK kan raken
Het leger van Vladimir Poetin heeft een show gemaakt met het inzetten van een enorme Yars-kernraket op het militaire complex van Kozelsk in de regio Kaluga ten zuidwesten van Moskou. Dit thermonucleair bewapende toestel kan meerdere kernkoppen dragen en heeft een bereik van 7500 mijl. Naar schatting zijn er nog 173 van deze raketten in het Russische arsenaal, zowel mobiel als in silo’s. Het lijkt erop dat de Russische president het Westen eraan wilde herinneren dat hun hoofdsteden binnen het bereik liggen van deze wapens, die 12 keer krachtiger zijn dan wat op Hiroshima is afgeworpen.

Turkije bedreigt Griekenland met raketten
Het geschil tussen Turkije en Griekenland over de bewapening van bepaalde eilanden in de Egeïsche Zee is dreigender geworden. Zondag bedreigde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan de hoofdstad van Griekenland met de woorden: “Griekenland is bang voor onze raketten. Ze zeggen dat de TAYFUN (Turks voor “tyfoon”) raket Athene zal raken. Dat zal gebeuren, tenzij jullie kalm blijven.” Deze verklaring kwam enkele dagen nadat Erdogans minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, had gedreigd dat Turkse troepen “van de ene op de andere dag” zouden kunnen arriveren als Griekenland de eilanden niet demilitariseert.

Wereldkampioenschap omkopingsschandaal treft het Europees Parlement
Voor iedereen die iets weet over het reilen en zeilen van het Internationaal Olympisch Comité zal het geen verrassing zijn dat het WK zijn eigen omkoopschandaal heeft veroorzaakt. De Griekse Eva Kaili, vicevoorzitter van het Europees Parlement, werd gearresteerd omdat zij geld had ontvangen van Qatar in ruil voor het beïnvloeden van andere leden van het bestuursorgaan ten gunste van het Golfland. Vier andere parlementsleden van haar socialistische partij is gevraagd hun functie neer te leggen, terwijl samen met Kaili nog vier mensen buiten het parlement in hechtenis zijn. De leiders in Doha zijn sterk bekritiseerd voor hun mensenrechtensituatie, met name wat betreft de bescherming van buitenlandse werknemers. Het aantal doden bij de bouw van de stadions voor het WK loopt in de duizenden.

Marokkanen uit Europa rellen na verlies WK voetbal
Marokkaanse voetbalfans hebben zich tijdens het WK getoond als onstuimige winnaars en pijnlijke verliezers. Na hun verschillende verrassende overwinningen in het toernooi waren er feestelijke rellen in België en Nederland. Toen het team vervolgens in de halve finale door Frankrijk werd verslagen, uitten Marokkaanse fans in Parijs, Lyon, Lens, Nice en vele andere Franse steden hun ongenoegen met geweld. In Montpellier werd een 14-jarige jongen door een auto aangereden en gedood toen een groep Marokkaanse supporters op een voertuig met een Franse vlag afstormde. De bestuurder van de auto probeerde te ontsnappen en de jongen werd overreden.

Het ministerie
Elk jaar heb ik te maken met wat ik noem de “christelijke kerstcrisis” als december aanbreekt. Is het koosjer voor christenen om een feestdag te vieren die heidense banden heeft? Wat wordt er eigenlijk gevierd op Eerste Kerstdag? Is er iets dat het vieren waard is? Blijf kijken voor de komende première van mijn nieuwe kerstboodschap, Want voor ons is een kind geboren. Ik heb vandaag mijn dag doorgebracht in de omgeving van Jeruzalem om dit onderwijs te filmen. Ik ben erg enthousiast om het met jullie te delen!

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies