Groot Nieuws Radio start binnenkort met de Top 1008

De laatste anderhalve week van het jaar staan bij Groot Nieuws Radio traditiegetrouw in het teken van de Top 1008. Dé lijst met de beste christelijke muziek volgens jou! Aanstaande woensdag 21 december om 12:00 vindt de opening plaats van de Top 1008 en op zaterdag 31 december draaien we vlak voor 19:00 de nummer 1.

Welke nummers er precies in de Top 1008 staan vind je ook vanaf woensdag 12:00 op onze website. Je kunt de lijst dagelijks op de radio volgen tussen 6:00 – 19:00, met uitzondering van zaterdag 24 december en de beide kerstdagen.

Onze presentatoren kunnen niet wachten om de lijst aan jou te presenteren! Dit zijn ze:

06.00 uur – 09.00 uur Youri van der Geest
09.00 uur – 11.00 uur Tim Hendriks
11.00 uur – 14.00 uur Daan Hartgers
14.00 uur – 16.00 uur Daan Olthoff
16.00 uur -19.00 u uur Lukas Kramer

Een bijzonder nummer op plek 1008
De Top 1008 start traditioneel met op nummer 1008 Word Of God Speak van MercyMe. Dit nummer staat op deze speciale plek, omdat dit het allereerste nummer ooit was bij Groot Nieuws Radio.
De rest van de lijst vind je woensdag om 12:00 op grootnieuwsradio.nl. Zorg dat je overal een radio hebt klaarstaan en download de Groot Nieuws Radio app. Zo mis je niets van de Top 1008 2022!

Liederen over het leven
Het stemlijstje van Nienke staat vol met Nederlandstalige muziek van de band LEV. En dat is niet zomaar, vertelt ze: “Ik zit in een postnatale depressie. Maar de liederen van LEV luisterde ik veel tijdens de zwangerschap en de kleine groeit er nu mee op.” De muziek van LEV spreekt Nienke zo aan, omdat ze gaan over het leven. Het nummer ‘Tot we thuis zijn’ is het bijzonderst voor haar: “Die kleine is op onze levenspad gezet en tot we thuis zijn lopen we met haar die weg.”

Hoewel Nienke nu in een hele donkere tijd zit, vindt ze kracht in God: “Soms lijkt het alsof het niet beter wordt, maar óf God geeft ons kracht, óf we merken dat het allemaal goed komt als we bij Hem komen. Ik weet dat Hij er is.”

Luister mee naar de Top 1008
Benieuwd hoe de liederen van LEV én jouw favorieten het doen in de Top 1008? Deze woensdag om 12:00 vindt de opening plaats van de Top 1008 en op zaterdag 31 december draaien we vlak voor 19:00 de nummer 1.

Welke nummers er precies in de Top 1008 staan, vind je ook vanaf woensdag 12:00 op onze website. Je kunt de lijst dagelijks op de radio volgen tussen 6:00 – 19:00, met uitzondering van zaterdag 24 december en de beide kerstdagen.

Kerst bij Groot Nieuws Radio
Op 25 en 26 december zetten we de Top 1008 even op pauze. Dat doen we niet zomaar, want dan staan we stil bij het wonder van Kerst: Immanuël, God met ons. Tijdens deze kerstdagen hoor je bij Groot Nieuws Radio de mooiste kerstmuziek en feestelijke uitzendingen.
Zo kun je op Tweede Kerstdag onder andere genieten van ‘Kerstochtend met LEV’ en de Volkskerstzang vanuit Harderwijk.

Deel jouw Nieuwsjaarswens
Op maandagavond 2 januari tussen 19.00 en 20.00 maken we een muzikale start met een speciale nieuwjaarsuitzending van het programma Wens. In deze speciale editie van Wens krijg je de kans om vrienden en familie te trakteren op een persoonlijke nieuwjaarsgroet op de radio. Je bent van harte uitgenodigd!

Stemlijsten vol verhalen
In de afgelopen weken deelden we al veel bijzondere verhalen bij de stemmen voor de Top 1008. Zo sprak Daan in De Lunchroom met Nienke. Zij vertelde een indrukwekkend verhaal over de kracht van muziek.

Het stemlijstje van Nienke staat vol met muziek van de band LEV. En dat is niet zomaar, vertelt ze: “Ik zit in een postnatale depressie. Maar de liederen van LEV luisterde ik veel tijdens de zwangerschap en de kleine groeit er nu mee op.”

Danken en bidden
Wat is het bijzonder dat er zoveel mensen in gebed verbonden zijn met Groot Nieuws Radio. Dit keer willen we de volgende dank- en gebedspunten bij je onder de aandacht brengen.

Dankbaar zijn we voor:
• Alle mensen die we dit afgelopen jaar hebben mogen bereiken met het evangelie via de radio.
• De bemoediging voor eenzamen, de inspiratie en de verbinding over kerkmuren en denominaties heen.
• De trouwe steun van vrienden, businessclubleden en partners die Groot Nieuws Radio in de lucht houden.

We bidden voor:
• Het vele werk dat er moet gebeuren om Groot Nieuws Radio goed te kunnen blijven uitzenden, zoals een goede website en bereikbaarheid via DAB+
• Volgende week op Groot Nieuws Radio

Het duurt nog even, maar volgende week zaterdag is er een speciale editie van ‘t Heerlijk Loflied. Het programma met kerk- en koormuziek is dan helemaal in de Kerstsferen. Luister je mee? De uitzending is op 24 december tussen 19:00 en 20:00 uur.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies