Herverdeling FM-frequenties raakt Groot Nieuws Radio nauwelijks

Er komt volgend jaar een veiling van de FM-frequenties voor landelijke commerciële radiostations. Dit heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaald in de hoger beroep zaak over de FM-frequenties. Door deze uitspraak raken landelijke radiostations hun FM-frequenties en daaraan gekoppelde DAB+ frequenties kwijt. Per 1 september 2023 moet de nieuwe zenderverdeling een feit zijn. Dat heeft ook, zij het zeer beperkt, gevolgen voor Groot Nieuws Radio en haar luisteraars.

Om te voorkomen dat Groot Nieuws Radio niet meer te ontvangen zou zijn via DAB+ verzekerde Groot Nieuws Radio zich in de afgelopen periode van een alternatieve DAB+ frequentie. Deze frequentie wordt niet geraakt door deze uitspaak. Ook na de invoering van de nieuwe zenderindeling is Groot Nieuws Radio nog steeds te beluisteren via DAB+.  

Non-stop
Het vervangende DAB+ kanaal is vanaf januari 2023 te ontvangen in heel Nederland. Tijdelijk is daar het themakanaal Groot Nieuws Radio non-stop te horen. Per september wordt het kanaal omgezet naar het Groot Nieuws Radio hoofdkanaal.

Continuïteit
Groot Nieuws Radio directeur Wilfred Hardeman: “We zijn blij dat we continuïteit kunnen bieden aan onze luisteraar op DAB+ na 1 september. Een groot deel van onze luisteraars luistert exclusief via DAB+ en doen dat vaak een groot deel van de dag. Voor deze mensen is Groot Nieuws Radio een belangrijk en hoopvol geluid door de dag heen. Met deze oplossing kunnen zij via DAB+ blijven luisteren.”

Luistermogelijkheden
Groot Nieuws Radio is naast DAB+ ook online te beluisteren via de website www.grootnieuwsradio.nl en de Groot Nieuws Radio app. Het hoofdkanaal omvat gepresenteerde programma’s met inspirerende en opbouwende gesprekken en interviews omlijst door moderne en populaire christelijke muziek. Het non-stop kanaal is niet gepresenteerd maar laat alleen de muziek horen. Voor liefhebbers van kerk- en koormuziek is er Groot Nieuws Radio Blijde Klanken en voor jongeren is er Seven FM. De laatste twee kanalen zijn alleen via de website of de app te beluisteren. 

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies