Christmas Experience: Kerstshow over het goede nieuws van het evangelie

Fotoverslag – Het Christmas Experience in de Basis in Apeldoorn begon in de foyer met een vriendelijk welkom, een bubbel, live muziek en veel gezelligheid. Aansluitend startte de Christmas Show in de grote zaal van gebouw 055 met nummers van Maan, Nielson en nostalgische kerstklassiekers. Met theater, een professionele band en prachtige vocalen. En een duidelijke uitleg wat het eeuwenoude kerstverhaal vandaag ons nog te zeggen heeft.

In de week voor Kerst organiseerde evangelisatieplatform Upstream in Apeldoorn acht keer de Upstream Christmas Experience. Het programma was zowel qua vorm als inhoud expliciet gericht op mensen die niet regelmatig in een kerk komen. Vorig jaar werkte Upstream samen met de Zandkunstenaar, en ook nu verbond het kerstprogramma verrassende kunstvormen met prachtige livemuziek. Denk aan bekende nummers als Adem (Maan) en Grijs (Nielson), maar ook nostalgische kerstklassiekers kwamen voorbij.

Kerst als evangelisatiemoment
De Christmas Experience is de opvolger van de jarenlange succesvolle reeks ‘Kerst in de Basis’, die jaarlijks duizenden bezoekers uit het hele land trok. Robert Vroege, voorzitter van de stichting Upstream Nederland, verwacht ook dit jaar weer veel bezoekers. “Het belooft een bruisende show ‘als vanouds’ te worden. Kerst is bij uitstek een moment om mensen te laten kennismaken met het evangelie. Of je nu gelooft of niet, met Kerst zijn mensen toch op zoek naar een kerstgevoel. De kerstvoorstelling is laagdrempelig, maar krachtig. Waar je als gelovige van kunt genieten, maar waar je ook mensen die het evangelie nog niet kennen met een gerust hart voor kunt uitnodigen.”

Uitpakken
De afgelopen jaren konden voorstellingen slechts in beperkte mate plaatsvinden door coronamaatregelen. Daarom pakt Upstream dit jaar flink uit. Vroege: “We denken dat mensen, na de afgelopen jaren, echt zitten te springen om Kerst weer op zijn mooist te beleven. We creëren daarom een heuse Christmas Experience om de voorstellingen heen. Bezoekers kunnen al voor de show begint in de foyer genieten van sfeervolle live kerstmuziek, een gratis drankje, een gezellige photobooth en meer.”

Over Upstream
Upstream is een bijzondere kerk in Apeldoorn gericht op evangelisatie. Wekelijks vinden honderden volwassenen en kinderen de weg naar Upstream. De diensten zijn voor iedereen toegankelijk. Je kunt gewoon binnenstappen. De diensten zijn altijd goed voorbereid en de sprekers gebruiken geen ingewikkelde christelijke woorden of onbegrijpelijke tradities. Je hoeft geen Bijbelse verhalen te kennen om de diensten goed te kunnen volgen. Je bent welkom! Meer informatie over Upstream is te vinden op de website van Upstream

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies