Prachtige zand- en ijssculpturen te bezichtigen in Garderen

FOTOVERSLAG – De redactie van christelijknieuws bezocht in Garderen het Veluws Zandsculpturenfestijn, een indrukwekkende tentoonstelling van zand- en ijssculpturen. Tot en met 4 maart 2023 is er tevens de tentoonstelling: “In winterse sferen”. Tijdens ons bezoek vonden er demonstraties plaats door de beste carvers ter wereld. Zij halen alles uit de kast om van ijsblokken ware kunstwerken te maken.

We werden meegenomen in de winterse sferen bij de nieuwste uitbreiding van de tentoonstelling in de vorm van het sfeervolle winters dorp. In het sneeuwlandschap sta je oog in oog met levensgrote ijsberen en pinguïns.

Oog in oog met onze Vaderlandsche Geschiedenis
Tijdens ons bezoek van het Veluws Zandsculpturenfestijn gingen we terug in de tijd; het thema was “Onze Vaderlandsche Geschiedenis”. Tijdens de tentoonstelling in Garderen hoef je je niet te vervelen, want je staat letterlijk oog in oog met de hunebedbouwers, de Bataven en de Romeinen.

Vele unieke diorama’s
Beleef de geschiedenis van Nederland. Zie hoe men woonde en werkte in de Middeleeuwen, hoe men handel dreef in Hanzesteden en wordt zelf onderdeel van de Beeldenstorm. Naast zandsculpturen is er een prachtige tuin aangelegd en zijn er vele unieke diorama’s die onze geschiedenis op een verrassende manier weten uit te beelden.

Test je kennis
Naast de levensechte beelden (gemaakt door de ’s werelds beste beeldhouwers) is het ook nog eens erg leerzaam. Doe mee met de puzzel en test je algemene kennis: wie was Willem van Oranje, waar staat VOC voor, wat heeft Christiaan Huygens uitgevonden, wie waren de Gebroeders de Witt en wat deed Erasmus eigenlijk? Kortom; te veel om op te noemen: een leerzaam dagje voor jong en oud!

Schade aan zandsculpturen
De zandsculpturen zijn voorzien van een speciale laag vernis. Hierdoor zijn ze beschermd tegen regen en hagel. Mocht er toch wat beschadigen, dan wordt dit direct gerepareerd door een carver (zandkunstenaar). De meeste schade ontstaat overigens nog steeds omdat mensen niet van de beelden kunnen afblijven.

Entreeprijzen
t/m 5 jaar GRATIS
6 t/m 12 jaar € 6.50
13 jaar en ouder € 12.50

Adres
Oude Barnevelderweg 5
3886 PT Garderen

Meer informatie: www.zandsculpturen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies