Bram de Blouw over de serie: Gescheiden achter de voordeur

Onder één dak wonen, maar in de praktijk leven als gescheiden mensen. Het komt vaker voor dan je denkt. Dan kun je zeggen dat er geen sprake van een huwelijk is. Je bent dan eigenlijk ‘Gescheiden achter de voordeur’. Dat is de prikkelende titel van deze serie over het huwelijk. De vraag is: Hoe serieus nemen wij onze huwelijken? Maken we er werk van, of rommelen we maar wat aan? Is dat ook wat God van ons wil?

Bram de Blouw heeft zich de afgelopen decennia ingezet om echtparen te begeleiden en daar, waar mogelijk, hen weer samen op pad te helpen. Evert ten Ham praat in deze serie met hem onder andere over het ‘gescheiden achter de voordeur’ samenleven, maar ook hoe een Bijbels huwelijk eruitziet. “Het huwelijk is als een schelp. Als er geen parel van het huwelijk in groeit, is het een waardeloze schelp. Een lege huls.”

We gaan in deze serie opzoek naar manieren om onze huwelijken op een hoger, heiliger niveau te tillen. Evert daagt je uit om mee te doen. Deze serie zal soms schuren, maar dat hoort bij het polijsten van iets moois. Er is werk aan de winkel!

Uitzendingen
Het programma ‘Gescheiden achter de voordeur’ wordt vanaf 6 december elke dinsdagavond uitgezonden om 19:30u bij Family7 en is direct na elke uitzending online te bekijken via Family7+.

Afl. 1 06-dec Gescheiden achter de voordeur
Afl. 2 13-dec Ik ben boos
Afl. 3 20-dec (Onuitgesproken) verwachtingen
Afl. 4 27-dec Horizontaal en verticaal
Afl. 5 03-jan Gescheiden achter de voordeur
Afl. 6 10-jan Scheiden of blijven
Afl. 7 17-jan Liefde en respect
Afl. 8 24-jan De liefde uit 1 Korintiers 13
Afl. 9 31-jan De bijbel: naar de letter of naar de Geest?
Afl. 10 07-feb 10 redenen om toch bij elkaar te blijven (1)
Afl. 11 14-feb 10 redenen om toch bij elkaar te blijven (2)
Afl. 12 21-feb Gods uitgangspunten

Family7
Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Family7 zendt televisieprogramma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil Family7 een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren.

Nederland bereiken met het evangelie
Family7 is sinds 2005 dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het is onze passie en onze missie om Nederland te bereiken met het evangelie van Jezus Christus. We zenden televisieprogramma’s uit via onze website en op de Nederlandse televisie. Ons bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens ons. Family7 verlangt ernaar om mensen weer in contact te brengen met elkaar en met God. Ons verlangen is dat vooroordelen verdwijnen, kennis toeneemt, mensen elkaar leren kennen en Gods bestemming voor hun leven vinden.


Datum: 10 januari 2023
Auteur: Family7 – Uitgelicht
Foto: Videostill – Family7
Website: https://www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies