Marie-Louise: Ik hoop te ontdekken of zending echt bij mij past

Ze is 22 jaar, afgestudeerd in Fine Arts & Design in Education aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht en momenteel via CAMA Zending actief in Tsjechië. “Mijn diepste verlangen is om zending en kunst te combineren en zo mensen te raken met Gods liefde.” Maak kennis met Marie-Louise.

Tsjechië, het meest atheïstische land van Europa en nummer 3 van de wereld. Robbert en Rianne Sinon zijn door CAMA Zending uitgezonden naar de stad České Budějovice. Zij zetten hier onder meer kunst in als evangelisatiemiddel en ook tijdens Worship-avonden maken zij bijvoorbeeld ruimte voor creativiteit en expressie. Marie-Louise: “Samen met hen ga ik pionieren en hierin een actieve, creërende en ondersteunende rol nemen. Beeldende kunst biedt nieuwe perspectieven en kan soms meer zeggen dan woorden dat kunnen.”

In de eerste week van januari nam Marie-Louise haar intrek in haar nieuwe kamer in České Budějovice. De eerste vrijdagavond in Tsjechië ging ze – samen met een groep uit de kerk – op straat voor mensen bidden. “Heel mooi om te vertellen is dat iemand Jezus heeft aangenomen deze avond. Echt heel bijzonder! Toen we voor een andere man gingen bidden kreeg ik het idee kreeg dat hij veel pijn uit het verleden bij zich droeg. Dit bleek te kloppen. Ik had het idee dat God wilde zeggen dat hij al zijn pijn bij Hem mocht brengen.”

De bedoeling is dat Marie-Louise een half jaar in Tsjechië blijft. “Ik hoop de komende zes maanden te ontdekken of zending echt bij mij past. Zo ja, dan hoop ik aansluitend een Bijbelschool te volgen om daarna fulltime de zending in te kunnen gaan.”

Ontdekken of zending ook iets voor jou is? Ga in gesprek met CAMA Zending en ontdek ook jouw rol in Gods missie! Er zijn diverse mogelijkheden voor bijvoorbeeld een stageplek of tussenjaar, een korte zendingsreis of een missiereis met je jongerengroep. Neem contact op met CAMA Zending om je mogelijkheden te bespreken.

Datum: 12 januari 2023
Auteur: Cama Zending – Hans Borghuis
Foto: Cama Zendig
Website: https://www.camazending.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies