Succesvolle kerstoutreach onder sekswerkers

Dankzij een crowdfundingsactie kon Scharlaken Koord 550 vrouwen en mannen in de prostitutie een heel mooi kerstgeschenk geven tijdens de kerstoutreach. Dankzij de giften konden zij dit mogelijk maken. In de video hieronder zie je een indruk van de kerstoutreach.

Bekijk hieronder de reportage die we maakten van de outreach in Amsterdam op 21 december 2022.

Eind december vond de jaarlijkse kerstoutreach van Scharlaken Koord plaats. Vrijwilligers en maatschappelijk werkers bezochten we 550 vrouwen en mannen in de prostitutie in onder meer Lelystad, Almere en Amsterdam.

Dankzij heel veel donaties van bedrijven en particulieren én gebed van donateurs zijn er 550 cadeautjes uitgedeeld aan sekswerkers. Het cadeau bestond uit een mooie en warme fleece deken en een armband om te onderstrepen dat ze geliefd zijn en gezien worden.

‘De jaarlijkse outreach is belangrijk omdat bijna iedereen haar deur opent om een gesprek aan te gaan en een cadeau in ontvangst te nemen’, zegt Marja Sijpestein, manager van Scharlaken Koord. ‘Het is mooi om dat juist rond kerst door te geven: Jezus kwam naar de aarde om te wonen tussen gewone mensen die vaak helemaal niet belangrijk waren of geslaagd in het leven. We willen tijdens de outreach ook tegen de sekswerkers zeggen dat ze belangrijk zijn, dat ze gezien worden en dat ze geliefd zijn.’

We zijn dankbaar voor de steun en het gebed van vele vrijwilligers en donateurs die deze actie mogelijk maken. Het is bijzonder om elke keer te ervaren hoe ons werk door zoveel mensen gedragen word.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies