Anita Delhaas nieuwe baas van Mercy Ships

Anita Delhaas benoemd tot nieuwe directeur van Mercy Ships Holland. Zij is de opvolger van Martijn Provily, die vanwege persoonlijke omstandigheden afscheid heeft genomen van de organisatie.

Anita Delhaas brengt jarenlange ervaring bij christelijke hulporganisaties met zich mee: ze was eerder directeur van World Vision in Nederland, Roemenië en Libanon en International Justice Mission Nederland. Doordat ze ook jarenlang in het buitenland woonde en werkte, heeft ze uitgebreide internationale ervaring – onmisbaar voor de internationale context van Mercy Ships. ​

Anita Delhaas: ‘Er is niets mooiers dan mensen praktisch te helpen en concreet weer hoop te kunnen geven. Dat is precies wat Mercy Ships doet! Ik beschouw het als een voorrecht om binnenkort het team van Mercy Ships Holland te komen versterken en mijn jarenlange ervaring in internationale ontwikkelingssamenwerking in te zetten om deze bijzondere organisatie te leiden en tot zegen te zijn voor zovelen in nood.’

Duurzame groei
De benoeming van Delhaas past in de huidige fase waar Mercy Ships Nederland zich in bevindt. Met de groei van één naar twee schepen die actief zijn in Afrika is stabiliteit van groot belang om duurzaam te kunnen groeien. Op weg naar de benodigde verdubbeling in inkomsten én vrijwilligers ziet Mercy Ships Holland Anita als de uitgelezen persoon om de ontwikkelingen te leiden.

Jan van den Bosch, bestuursvoorzitter Mercy Ships Holland: ‘Wij zijn erg dankbaar dat er zo snel na het onverwachte afscheid van Martijn Provily een nieuw persoon is gevonden voor de rol van directeur. Anita Delhaas brengt een brede ervaring met zich mee die ontzettend waardevol is voor de ontwikkeling van Mercy Ships Holland de komende jaren. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om hierbij ook Martijn Provily hartelijk te bedanken voor zijn bezielende leiding in het afgelopen jaar, en Anita Delhaas een warm ‘welkom aan boord’ toe te wensen. Bovenal dank aan onze God die ons leven leidt en hierin Zijn hand laat zien.’

Twee schepen
Met de inzet van ziekenhuisschepen en honderden professionele vrijwilligers biedt Mercy Ships gratis chirurgische zorg aan de allerarmsten van deze wereld, voornamelijk in West-Afrika. Op dit moment heeft de organisatie twee schepen in de vaart: de Global Mercy en de Africa Mercy. Dit laatste schip zal in 2023 tijdelijk niet dienen vanwege een grootschalige verbouwing. De Global Mercy is vanaf februari 2023 actief in Senegal en Gambia, en vaart in augustus naar Sierra Leone, om in deze drie landen levensreddende operaties en medische trainingen te verzorgen.

Datum: 23 januari 2023
Auteur: Mercy Ships – Alinda Lenting
Foto: Mercy Ships Holland
Website: www.mercyships.com

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies