Stieneke van der Graaf vindt dat de overheid burgers teveel als klant ziet

Tweede Kamerleden uitten hun zorgen over de staat van de rechtsstaat. Gisteren debatteerde de Kamer over hoe de rechtsstaat er momenteel aan toe is. Mensen worden door overheidsinstanties vaak gezien als klant in plaats van burgers met rechten. Hoe moet dit anders?

Politiek kreeg Stieneke van der Graaf van huis uit mee. Zo hielp ze als kind haar ouders al mee met campagnevoeren. In haar studententijd ben ze politiek actief geworden. Ze ging zich inzetten voor de ChristenUnie en in 2007 werd ze het jongste lid van de Provinciale Staten van Groningen.

Van Groningen tot Jordanië
Ik heb een duidelijke drijfveer in de politiek: recht doen waar onrecht plaatsvindt. Dichtbij, zoals in de provincie Groningen, waar veel mensen onrecht ervaren door de gaswinning. Maar ook elders in de wereld. De gesprekken die ik in een vluchtelingenkamp in Jordanië had met Syrische vluchtelingen bijvoorbeeld, maakten diepe indruk op mij.

Gerechtigheid, duurzaamheid en internationale samenwerking vormen een rode draad in mijn politieke werk. De ervaring die ik eerder heb opgedaan, komt daarbij goed van pas. Zo werkte ik als jurist bij een bedrijf dat gericht was op financiering van kleine bedrijven in ontwikkelingslanden en liep ik stage bij de Nederlandse vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties in Genève.

Verschil maken
Ik spreek het liefst met mensen op de plek waar ze wonen, werken, naar school gaan of zorg krijgen. Zo wil ik signalen uit de verschillende regio’s in het land delen in Den Haag. Als Kamerlid ben je iedere dag bezig met werk dat het verschil kan maken in het leven van mensen. Ik kijk daarbij niet alleen naar de huidige generatie. Als moeder van twee jonge dochters ben ik me heel bewust van het feit dat de keuzes die we nu maken ook consequenties hebben voor de toekomst.

Family7
Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Family7 zendt televisieprogramma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil Family7 een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren.

Nederland bereiken met het evangelie
Family7 is sinds 2005 dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het is onze passie en onze missie om Nederland te bereiken met het evangelie van Jezus Christus. We zenden televisieprogramma’s uit via onze website en op de Nederlandse televisie. Ons bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens ons. Family7 verlangt ernaar om mensen weer in contact te brengen met elkaar en met God. Ons verlangen is dat vooroordelen verdwijnen, kennis toeneemt, mensen elkaar leren kennen en Gods bestemming voor hun leven vinden.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies