Een kennismaking met Vincent van de site ChristelijkDaten.nl

Vincent is zo’n vijftien jaar actief als jonge ondernemer op het internet. Hij heeft passie voor het bij elkaar brengen van mensen. Zo bouwde hij verschillende platformen die allemaal gerelateerd zijn aan het matchen van mensen met dezelfde interesses of normen en waarden. In 2016 startte hij met een christelijke datingsite. Christelijknieuws sprak met Vincent.

Vincent is enthousiast: ‘Met mijn achtergrond in de online marketing vind ik het geweldig dat we via het internet mensen op een simpele manier bij elkaar kunnen brengen. Ik zie het internet dan ook als een handig hulpmiddel om contacten te leggen, en ik hoop dat mensen elkaar op ons platform vinden.
Het internet is geen doel op zich maar in het geval van online daten een super effectief middel om gelijkgestemde te vinden die je anders misschien nooit had gevonden. We maken dus ook dankbaar gebruik van deze mogelijkheden om christenen bij elkaar te brengen via het platform: ChristelijkDaten.nl 

Waarom christelijk daten?
Ik ben zelf christelijk opgegroeid, mijn vader was protestants en mijn moeder katholiek. Mijn ouders maakte daar onderling wel grapjes over, met name omtrent de verschillen. Zolang je respect voor elkaar hebt vind ik dat allemaal prima! We gingen ook regelmatig naar de kerk, niet alleen met Kerst maar gewoon wekelijks. Persoonlijk vind ik de christelijke normen en waarden belangrijk: heb respect voor elkaar en probeer een ander verder te helpen. Ik heb ook respect voor verschillende geloofsovertuigingen en invullingen daarvan. Ik denk dat christelijke normen en waarden belangrijker zijn dan ooit voor onze samenleving die steeds meer egocentrisch wordt, vaak draait het alleen nog om het individu.
Bij Christelijkdaten.nl laten we het aan de leden zelf over hoe zij invulling geven aan het christelijke geloof. Wij willen niet de regie voeren of voor een ander bepalen op welke manier hij of zij invulling moeten geven aan het geloof.

Maar er zijn toch al meerdere christelijk datingsites?
Ja dat klopt, maar wij zijn natuurlijk super fantastisch en heel erg goed! Nee zonder gekkigheid, er zijn ook andere sites die ook heel goed werken. Wij hebben de site al meer dan zes jaar gratis aangeboden. We kozen er uiteindelijk toch voor om een bescheiden vergoeding te vragen. Op deze manier denken we veel meer waarde te kunnen leveren voor leden.
Uiteraard willen we niemand buiten sluiten, mensen die dit bedrag niet kunnen betalen geven we alsnog gratis toegang. Ze kunnen daarvoor contact opnemen via de site en aangeven dat de kosten te hoog voor hen zijn. Op deze manier kunnen we elkaar een beetje verder helpen.

Wat zijn je ervaringen tot nu toe?
Heel goed gelukkig, maar eerlijk gezegd soms ook wel slechte ervaringen. We hebben in het verleden wel eens klachten gekregen over onze support. Als gratis site is het lastig om tijd te investeren in iets dat alleen maar geld kost. Ook hebben we mailproblemen gehad die niet snel werden opgelost. Dat levert frustratie op bij leden wat ook begrijpelijk is. Dit zijn juist voor ons redenen geweest om uiteindelijk te kiezen voor een betaalde site met een bescheiden vergoeding. Dan kunnen we veel meer kwaliteit leveren en kunnen we issues sneller fixen als die zich voordoen.

Leuke reviews op Perfect:

“Aan mensen die je in het dagelijkse leven tegenkomt kun je niet zien of ze ook op zoek zijn naar een partner en ik ben niet het type persoon die zomaar even op iemand afstapt. Iedereen uit de kerk ken je wel en daarvan weet ik al dat ik me niet aangetrokken voel tot de overige vrijgezellen. Dus de laatste optie was toch wel online en ik was zeer verheugd te horen dat er datingsites zijn speciaal voor christenen. Christelijkdaten laat zien dat je gratis of voor weinig geld een prima werkende dating site kunt opzetten, waar leden echt geluk kunnen vinden. Het duurde misschien een paar maanden voor me, maar hier vond ik Edwin, en hij woonde zo een beetje aan de andere kant van het land. Ik zou niet weten hoe ik hem ooit was ontmoet zonder deze site. Ik ben ze dan ook bijzonder dankbaar voor het mogelijk maken hiervan. Nog voor het einde van het jaar gaan we samenwonen!”

“Als je op zoek bent naar de ware liefde en christelijk contact, maar geen leuke vrijgezelle mannen of vrouwen tegenkomt, of als je het moeilijk vindt om contact te leggen met iemand die je normaal gesproken wel ziet zitten, dan is een datingsite zoals Christelijkdaten misschien wel de ideale oplossing. Deze website heeft een aantal grote voordelen, zoals makkelijk vrijgezellen kunnen ontmoeten bij je in de buurt, en iedereen die zich hier heeft aangemeld is ook op zoek naar de liefde, dus je kunt er altijd vanuit gaan dat alle personen die je hier ziet ook beschikbaar is. Elke dag melden zich nieuwe singles aan op deze site wat de kans groot maakt dat je een speciaal iemand gaat vinden.
Een ander voordeel is dat je snel contact kan leggen zo online een je kunt ervoor kiezen om met meerdere mensen tegelijk te flirten. Je kunt chatten wanneer en waar het jou uitkomt en je zou zelfs meerdere dates in een week kunnen plannen. Internet daten is makkelijk, snel en flexibel.”


Hoe kijk je als online marketeer naar je site?
We hebben onze leden nooit zelf een mail gestuurd met de vraag wat ze van de site vinden. Als online marketeer ben ik er zeker van dat het goed zit. Dat kan ik zien aan de statistieken van terugkerende gebruikers en de gespendeerde tijd op de site. Veel mensen komen regelmatig terug op de site en spenderen ook een lange tijd op het platform voor de contacten met leden.
Het aanmaken van een account, het bekijken van andere single profielen en zelfs het flirten is gratis. Uiteindelijke vragen we een vergoeding als je met andere leden in contact wilt komen. Het even uitproberen en rond koekeloeren is dus gratis en je bepaalt zelf of je uiteindelijk een abonnement neemt om echt deel te nemen en contacten te maken.

Wat zijn je toekomstplannen?
Eigenlijk willen we doorgaan met het platform zoals we het al zes jaar doen maar dan met een betere support en meer leden. Ook de lancering van een app staat op de planning. We denken dat we, door een vergoeding te vragen voor het lidmaatschap, het aantal leden kunnen laten groeien. Dat vergroot uiteindelijk de kans op een match.

Wanneer is je missie geslaagd?
Op ChristelijkDaten.nl kun je een profiel aanmaken en zoeken naar andere leden bij jou in de buurt. Je kunt elkaars profielen bekijken en zelfs flirten door elkaars profielen te liken. Als de ander jouw profiel ook liked ontstaat er een match. Je kunt ook zien wie jouw profiel heeft bekeken. Op deze manier stimuleren we contact met de leden onderling. Dat geeft een goede stimulans of gewoon even een setje in de rug om contact op te nemen. Vervolgens kunnen leden met elkaar chatten om elkaar beter te leren kennen.
Als dat allemaal goed klikt hopen we dat het profiel door het lid op onzichtbaar wordt gezet of wordt verwijderd en we deze nooit meer terug zien. Onze missie is dan geslaagd om mensen bij elkaar te brengen!

Ben je benieuwd? Meld je dan ook aan op: ChristelijkDaten.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies