Amir is terug in Israel: Nieuwsoverzicht Midden-Oosten

Shalom vanuit mijn huis met uitzicht op de zeer natte Jezreel-vallei in Israël! Het is zo goed om thuis te zijn! Ik heb mijn familie erg gemist, en niets doet me meer plezier dan hun gezichten te zien na een lange tijd van afwezigheid. Nu, na 30 dagen, 11 vluchten en 13 dagen spreken in vier landen, kan ik het eindelijk rustig aan doen om echt verwonderd terug te kijken wat God heeft gedaan. Als ik terugkijk op de vele manieren waarop God zich de afgelopen maand aan mij heeft geopenbaard.

God is overal in deze wereld en Hij heeft zijn kerk over de hele wereld verspreid. Toen ik in Singapore uit het vliegtuig stapte, stonden Gods kinderen me op te wachten. Toen ik les gaf in Vietnam, was dat voor een levendige gemeente vol gelovigen in Jezus de Messias. Toen ik door de Filippijnen reisde, werd ik in elke stad voorgesteld aan gepassioneerde dienaren van God. En hetzelfde zag ik in Zuid-Californië: mensen die van onze Heiland houden!

Soms vergeten we in ons dagelijks leven gemakkelijk dat we familieleden hebben die er heel anders uitzien dan wij, die een taal spreken die wij absoluut niet kunnen ontcijferen, en wier gewoonten en dagelijkse routines sterk verschillen van de onze. Toch is er een band die we met hen delen.

Het is een liefde die voortkomt uit verwantschap omdat we dezelfde Vader delen en omdat we dezelfde verbinding hebben met onze Verlosser de Heere Jezus. Wat een tijd zullen we hebben op die dag dat we hen voor het eerst zullen ontmoeten in de wolken als we ons samen verenigen met onze Bruidegom. Wat een glorieuze dag zal dat zijn. Heere Jezus, kom snel!

Openbaring 22:12-13
“En zie, Ik kom spoedig en Mijn loon is bij Mij om aan ieder te vergelden zoals zijn werk zal zijn. Ik ben de Alfa, en de Omega, het Begin en het Einde, de Eerste en de Laatste.”

Israëlische Special Forces schakelen terreurcel in Jenin uit
Toen de Israel Defense Forces (IDF) lucht kregen van een dreigend terreurcomplot dat werd voorbereid in het vluchtelingenkamp van Jenin, werden afgelopen donderdagochtend speciale eenheden naar het kamp gestuurd om de aanval te stoppen voordat deze begon. Maar onderweg kwamen de Israëlische militaire eenheden onder vuur te liggen en werden ze aangevallen door leden van andere terreurgroepen. Er volgden zware vuurgevechten waarbij negen terroristen en burgers werden gedood en 20 gewond raakten. Ondanks de beste inspanningen van de vijand was de inval om de terreuraanslag te stoppen succesvol.
Onmiddellijk kwamen de gebruikelijke verdachten in de wereldregeringen en in de media in opstand: ze zeiden dat het een bloedbad was door Israël en eisten dat de VN-Veiligheidsraad de actie zou veroordelen. In Gaza reageerden de islamisten door drie raketten op Israël af te vuren, met als gevolg dat de Israëlische luchtmacht (IAF) een ondergrondse raketproductielocatie van Hamas en een militaire basis die ook door Hamas wordt gebruikt, vernietigde. Gisteravond stuurde de IAF gevechtsvliegtuigen om, als reactie op meer raketten die vanuit Gaza werden afgevuurd, een productie- en opslagplaats voor chemische grondstoffen voor de productie van raketten aan te vallen, evenals een plaats waar de eigenlijke raketten worden geproduceerd.

Bloedbad in de synagoge van Oost-Jeruzalem
Helaas waren de Palestijnse terroristen niet tevreden met hun raketvergelding voor de inval in Jenin. De volgende avond stapte een 21-jarige Arabische inwoner van Oost-Jeruzalem uit een auto en liep naar een synagoge waar mensen zich hadden verzameld voor Shabbat. De terrorist trok een pistool en begon lukraak te schieten. Zeven mannen en vrouwen werden gedood en minstens drie anderen raakten gewond. Na zijn rooftocht ontsnapte de schutter per auto. Zijn voertuig werd echter aangehouden, en de terreurverdachte werd doodgeschoten toen hij zijn pistool trok om op de politie te schieten. Terwijl in Israël de rouw begon over deze tragedie, gepleegd op de Internationale Dag ter Herdenking van de Holocaust, vond een heel andere reactie plaats in de Palestijnse straten van Oost-Jeruzalem, Hebron en Bethlehem, en zelfs in andere Arabische landen. Vuurwerk werd afgestoken, snoepjes werden uitgedeeld, en er werd gezongen en gedanst in de straten om deze bloedige slachting te vieren.

Tween Terrorist opgeofferd door Islamitische Ideeën
Slechts enkele uren na het bloedbad in de synagoge overviel een 13-jarige Palestijnse jongen een Joodse vader en zoon in een straat in Oost-Jeruzalem en schoot hen beiden neer. De zoon die gewond raakte was een officier buiten dienst van de IDF Paratroopers Brigade en slaagde erin zijn jonge aanvaller neer te schieten. Alle drie worden ze verzorgd aan hun verwondingen, waarbij de vader en de zoon in een ernstige maar stabiele toestand verkeren.

Israël valt Iraanse pijplijn voor raketsmokkel aan
Na waarschuwingsschoten te hebben gelost om de chauffeurs de kans te geven hun voertuigen te verlaten, hebben IAF-jets zondag een konvooi van 25 vrachtwagens aan de grensovergang al-Qaim tussen Irak en Syrië aangevallen. Zes koelwagens werden vernietigd, het type dat Iran gewoonlijk gebruikt om raketten en drones te vervoeren. In dezelfde actie richtten andere straaljagers zich op een bijeenkomst van Iraanse commandanten in Abu Kamal, een stad net ten noordwesten van de grensovergang. Vermoed wordt dat deze mannen de leiding hadden over het wapentransport. Voor degenen onder u die Operatie Joktan lezen, herkent u misschien al-Qaim als dezelfde grensovergang die wordt gebruikt door de leiders van de Kata’ib Sayyid al-Shuhada militie en Abu Kamal als de stad bij de Eufraat rivier waar de KSS een ontmoeting had met de commandant van de Quds Forces van de IRGC, generaal Esmail Qaani.

Grote drone-aanval op militaire doelen in Iran
Binnen de grenzen van Iran heeft zaterdagavond een grote drone-aanval plaatsgevonden. Verschillende steden waren het doelwit, waaronder Teheran en Isfahan. Het zwaarst getroffen lijkt Isfahan, waar een defensiefabriek die munitie en wapens produceert zwaar werd beschadigd. Getuigen zeggen dat er quadcopters werden gebruikt die bommen op hun doelwit lieten vallen. Terwijl de meesten met de vinger naar Israël wijzen voor de aanval, beweren anderen dat het een combinatie was van de VS en een ander land, niet Israël.

Islamitisch regime van Iran krijgt meer grip op protesten
Na maanden van protesten en burgerlijke onrust tegen het islamitische regime van Iran, lijkt het erop dat de machtige armen van de regering en het leger het eindelijk winnen. Twintig Iraanse burgers zijn al geëxecuteerd en nog eens 100 wachten op de uitvoering van hun doodvonnis. De protestbeweging heeft zo lang mogelijk stand gehouden. Helaas had zij een medestander nodig om een kans te maken de radicale theocratie van Iran omver te werpen. Maar in plaats van zich aan de zijde van de vrijheidslievende massa’s te scharen, kozen de regeringen van het Westen ervoor om te buigen voor de ayatollahs in de ijdele hoop dat zij een nieuwe nucleaire wapenovereenkomst zouden kunnen sluiten. Nu is het te laat, en velen zullen de prijs met hun leven betalen.

Terreuraanslag op Azerbeidzjaanse ambassade in Teheran
Vorige week drong een eenzame schutter de Azerbeidzjaanse ambassade in Teheran binnen. Eenmaal binnen schoot hij drie medewerkers van de ambassade dood. De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft de daad snel veroordeeld en condoleances aangeboden, maar de Azerbeidzjaanse regering is niet tevreden met de onschuldverklaring van hun rivaal. In plaats daarvan gelooft de regering in Bakoe dat Iran met opzet de beveiliging van de ambassade minimaal houdt, en als gevolg daarvan haalt Azerbeidzjan zijn hele ambassadepersoneel uit Teheran weg.

Ontploffing in Peshawar, Pakistan
In een moskee in Peshawar, Pakistan, is woensdag een bom ontploft, waarbij 101 mensen omkwamen en meer dan 220 gewond raakten. De zelfmoordterrorist bewoog zich tijdens het gebed naar de voorkant van de moskee en liet zijn vest ontploffen. De kracht van de ontploffing bracht het dak naar beneden op de gelovigen. De moskee lag in een streng beveiligd gebied en was speciaal gebouwd voor gebruik door de politie. Op drie na waren alle doden leden van de politie. Omar Mukaram Khurusani, hoofd van de terroristische organisatie Jamaat-ul-Ahrar en lid van de leidinggevende raad van de Pakistaanse Taliban, eist de verantwoordelijkheid op. Omdat de dader langs verschillende controleposten in het gebied kon komen, wordt gespeculeerd dat hij hulp van binnenuit had.

Amerikaans leger doodt ISIS-leider in Noord-Somalië
Afgelopen woensdag hebben speciale troepen van het United States Africa Command Bilal al-Sudani, de hoogste leider van ISIS in Noord-Somalië, gedood. Bij de helikopteraanval ontmoette al-Sudani zijn Schepper samen met tien van zijn medemilitanten. Twee dagen geleden werden Hassan al-Khadrami en twee van zijn kompanen gedood door een Hellfire R9X “Ninja” raket van een Amerikaanse drone, terwijl ze bij een benzinestation in de noordoostelijke provincie Marib in Jemen stonden. Al-Khadrami was een hoge Al-Qaeda leider die verantwoordelijk was voor het maken van explosieven op het Arabische schiereiland. Goed werk, ‘Merica!

Rusland beschuldigt de Verenigde Staten van betrokkenheid bij explosies in Nord Stream
In een duidelijke verschuiving van de eerdere beschuldiging van Vladimir Poetin dat Groot-Brittannië de Nord Stream-gaspijpleidingen heeft opgeblazen, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov vandaag dat de VS rechtstreeks betrokken waren bij de sabotage. Ondertussen sluiten Duitse onderzoekers de mogelijkheid niet uit door te zeggen dat ze nog steeds “openstaan voor de mogelijkheid” dat een westers land verantwoordelijk is voor de explosies onder water om zo Rusland de schuld te geven.

Rusland blijft oprukken terwijl Oekraïne zich voorbereidt op mogelijk offensief
Het leger van Vladimir Poetin zet zijn geleidelijke opmars voort, met name in het gebied van Bakhmut, waar Russische troepen beweren de stad Donbas te hebben omsingeld. Het aantal slachtoffers is hoog: de schattingen lopen in de tienduizenden. Ondertussen lijkt Oekraïne zich voor te bereiden op een tegenoffensief tegen de Russische inval. Militaire vliegvelden worden aangepast om westerse gevechtsvliegtuigen, zoals de F16, aan te kunnen, hoewel er nog geen enkele is toegezegd. De VS lijken bereid raketten naar Oekraïne te sturen die kunnen worden gebruikt om de Krim aan te vallen, hoewel de regering-Biden nog aarzelt om groen licht te geven voor een opmars naar de regio die in 2014 door Rusland werd geannexeerd. Een Europese leider die denkt dat de overwinning van Moskou verzekerd is, wat Oekraïne ook doet, is de Hongaarse president Viktor Orbán. Vanwege de Russische verkiezingen volgend jaar heeft Poetin volgens Orbán een overwinning nodig. Dus gebruikt hij shock and awe-tactieken om van Oekraïne een “oncontroleerbare ruïne” te maken.

Drie redenen waarom in 2023 kernwapens gebruikt zouden kunnen worden
De wereld blijft dichter bij een kernoorlog dan in zes decennia. Ik denk dat er drie situaties zijn die kunnen leiden tot het gebruik van kernwapens in 2023:

  1. Als de VS Oekraïne groen licht geeft en volledig bewapent voor een offensief op de Krim, kan dat Vladimir Poetin aanzetten tot het inzetten van een kernraket.
  2. Als Iran het verrijkte uranium dat het hoofd van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) beweert te bezitten, gebruikt voor de vervaardiging van een kernbom, zou het regime in Teheran of een van hun terroristische proxy-milities een kernwapen kunnen gebruiken.
  3. De spanningen op het Koreaanse schiereiland blijven oplopen, en nu heeft Zuid-Korea het erover om met een eigen nucleair programma te beginnen. Als zij daartoe besluiten, kan dat Kim Jong-un over de streep trekken en hem ertoe aanzetten zijn eigen kernwapenarsenaal in te zetten.

Dank
Heel erg bedankt voor jullie gebeden de afgelopen maand voor deze tour! Jullie hebben me zo gezegend. Telkens wanneer mijn lichaam zwak was, voelde ik de kracht van de Heilige Geest die me energie gaf en me gaf wat ik nodig had om de kans te vervullen die de Heer me bood. Namens het team van Behold Israel en mezelf houden we van jullie en zijn we zo dankbaar voor jullie liefde en steun.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies