HVC start noodhulpactie voor slachtoffers aardbeving en lokale kerken

Afgelopen maandag beefde de grond in Turkije, vlakbij de grens met Syrië. De beelden, de verhalen en de aantallen slachtoffers schokken ons. Vanwege het winterse weer is iedereen die onder het puin ligt in levensgevaar, alsook de mensen die dakloos zijn geworden door de vreselijke aardbeving. Hulp Vervolgde Christenen (HVC) start een actie. Foto: mensen slapen in de kerk. Het is er koud, brandstof voor verwarming is schaars

Reddingsteams doen hun uiterste best om zoveel mogelijk mensen onder het puin vandaan te halen en hen te voorzien van de eerste levensbehoeften. Er is grote behoefte aan eten, kleding, dekens, medicijnen en bedden.

Via lokale projectpartners in Syrië start HVC een noodhulpactie, waar ook u aan kunt bijdragen.
Help de slachtoffers van de aardbeving

Ramp na ramp voor Syriërs
Het was omstreeks 4 uur in de nacht van zondag op maandag. Slapende mensen in Turkije en Syrië werden overvallen door een krachtige aardbeving met een magnitude van 7.8. Gebouwen stortten in als kaartenhuizen, hele dorpen en steden liggen in puin. Nu al zijn er meer dan elfduizend doden geteld. Tienduizenden zijn gewond, honderdduizenden dakloos.

De hoognodige hulp is op veel plaatsen in Turkije gearriveerd. In het door oorlog verscheurde Syrië komt de noodhulp maar mondjesmaat op gang. Door de ramp is een deel van de infrastructuur van noordwest Syrië weggevallen. Dat wil zeggen: dat wat nog niet door de burgeroorlog die het land al sinds 2011 teistert, is aangetast. Veel wegen zijn niet meer begaanbaar, de getroffen plaatsen in Syrië zijn moeilijk bereikbaar in vergelijking met Turkije.

Noodhulpteams en helpende kerken
HVC is actief in Syrië en kan hierdoor hulp verlenen aan de zwaar getroffen Syriërs. Lokale noodhulpteams bereiden zich voor om vanaf morgen (donderdag) eten, kleding, dekens en medicijnen uit te delen. HVC spreekt hiervoor het Bondgenoten noodhulpfonds aan, een geldpot dat wordt gevuld door de leven van het ondernemersnetwerk van HVC. Maar er is veel meer hulp nodig.

HVC vraagt uw hulp om lokale kerken te ondersteunen in de Syrische hoofdstad Aleppo. Deze kerken en ook scholen vormen opvangplekken voor mensen die geen huis meer hebben, of niet meer in hun huis durven te verblijven.

Bij een kerk is een kliniek waar met beperkte middelen gewonden worden behandeld. Met uw hulp kunnen we deze plaatselijke kerken en scholen die mensen opvangen in staat stellen de getroffenen te voorzien van voedsel, kleding, dekens, bedden en medicijnen.
Bent u net als wij geraakt door het leed onder de getroffenen van de aardbeving? Kom in actie en geef voor hulp aan de slachtoffers in Syrië. Ieder bedrag helpt!

Help de slachtoffers van de aardbeving

Of maak uw gift over naar NL51 ABNA 0561 4551 39 t.n.v. Stichting HVC, o.v.v. ‘Aardbeving noodhulp’

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies