Amir: We gaan spannende dagen tegemoet

Het opruimen in Turkije en Syrië gaat door na de historische aardbevingen van tien dagen geleden. Wonderbaarlijk genoeg worden er nog steeds overlevenden uit het puin gehaald. Maar die verhalen worden steeds minder, aangezien bijna alle gevonden personen nu bij het dodental komen dat al meer dan 41.000 bedraagt.

De ongelooflijke verwoesting kan worden toegeschreven aan twee primaire factoren. Ten eerste versterkte de ondiepte van de beving het geweld van de aardbeving. Ten tweede was er sprake van een slechte bouwconstructie, waardoor huizen, appartementen en hoogbouw allemaal konden instorten. Een politiemacht in Turkije verricht al arrestaties en het onderzoek naar de slordigheden is begonnen. Als bewijs dat het kwaad elke gelegenheid aangrijpt, wordt de aardbevingshulp die wordt gestuurd naar het reeds door oorlog geteisterde Aleppo, Syrië, ingenomen door pro-Iraanse milities voordat de hulp bij de behoeftigen terechtkomt.

Rusland zet aanval voort en bereidt groot offensief voor
In een scène die doet denken aan de Tweede Wereldoorlog vluchtten de inwoners van Kiev in de metro voor een nieuwe massale aanval met kruisraketten door Rusland. Meer dan 100 raketten waren afgelopen vrijdag gericht op steden in het hele land, terwijl zelfmoorddrones strategische aanvallen uitvoerden op fabrieken en elektriciteitscentrales. De Noorse inlichtingendienst heeft gemeld dat voor het eerst in 30 jaar schepen en onderzeeërs van Ruslands Noordelijke Vloot kernwapens aan boord hebben. Velen houden de vergaderingen op hoog niveau in Moskou in de gaten en vragen zich af of een officiële oorlogsverklaring het resultaat kan zijn. Bij dit besluit speelt ten eerste de grote betrokkenheid van de NAVO-landen een rol, die Oekraïne bewapenen alsof het land al lid is. De tweede factor is de onthulling van de waarschijnlijke betrokkenheid van de VS, het VK en Noorwegen bij de explosies die de Nord Stream 1 en 2 pijpleidingen hebben gesaboteerd. De komende negen dagen zullen cruciaal zijn.

Russische kruisraketten brengen Moldavische regering ten val
Twee van de Russische kruisraketten passeerden vrijdag het Roemeense en Moldavische luchtruim op weg naar Oekraïne. Die provocatie was de druppel voor de regering van premier Natalia Gavrilita, die al verzwakt was door een torenhoge inflatie en een door Moskou veroorzaakte energiecrisis. Bij de aankondiging van haar aftreden zei zij dat niemand had verwacht dat haar regering “zoveel crises als gevolg van de Russische agressie in Oekraïne zou moeten beheren”. Toen president Maia Sandu de opvolger van Gavrilita benoemde, beschuldigde zij Moskou ervan een pro-Russische staatsgreep in Moldavië te plannen om een regering te installeren die loyaal zou zijn aan het Kremlin.

Russische generaal doodgeschoten
Een maand geleden ontsloeg de Russische president Vladimir Poetin de 67-jarige generaal-majoor Vladimir Makarov als plaatsvervangend hoofd van het hoofddirectoraat voor de bestrijding van extremisme van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Maandag werd hij doodgeschoten aangetroffen na een schijnbare zelfmoord. Maar het woord ‘schijnbaar’ is heel belangrijk, want Makarov is slechts de laatste in een reeks sterfgevallen van mensen die de president tegen de haren instrijken. Zakenmensen, politici en militairen staan allemaal op de lijst van mensen die van gebouwen zijn gestort, van kliffen zijn gevallen en van trappen zijn gevallen. In het afgelopen jaar zijn verschillende mensen vermoord teruggevonden, samen met hun echtgenoten en kinderen. Anderen, zoals generaal Makarov, hebben zich al dan niet van het leven beroofd.

Basis gelegd met Soedan voor bouw Russische militaire basis Rode Zee
In het laatste Ezechiël 38 oorlogsgezicht heeft Khartoem een akkoord bereikt met Moskou voor de bouw van een Russische militaire basis aan de Rode Zeekust van Soedan. In ruil daarvoor zou het Afrikaanse land worden voorzien van wapens en militair materieel. De Soedanese regering moet de overeenkomst alleen nog goedkeuren. Helaas voor Rusland kan dat nog wel even duren. Soedan heeft geen officiële regering meer sinds de militaire omverwerping van Omar al-Bashir in april 2019 en een daaropvolgende militaire staatsgreep in oktober 2021. Volgens de profeet Ezechiël is Soedan een van de naties die zich bij Rusland zullen aansluiten in de aanval op Israël.

Palestijnse terrorist rijdt auto in overvolle Israëlische bushalte
Het kwaad stak vrijdag zijn lelijke kop op toen een Palestijnse terrorist met opzet een auto inreed op een drukke bushalte in Jeruzalem, waarbij drie doden vielen. Een 20-jarige man en een zesjarige jongen werden ter plaatse gedood. Het achtjarige broertje van de jongen, dat met ernstige verwondingen met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht, overleed de volgende dag. De 31-jarige terrorist werd doodgeschoten. De brute aanval werd in de Palestijnse straten gevierd met zang, dans en het uitdelen van traktaties.

Israël begint olie te verschepen van Karish olie/gasveld
Israël heeft zich vorige week aangesloten bij de club van olie-exporteurs door ruwe olie uit het Karish-veld te laden en naar Europa te sturen. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen had een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan om zijn medeleven te betuigen met de aardbeving en om onder meer de mogelijkheid te bespreken om aardgas via Turkije naar Europa te exporteren.

Hacktivisten verstoren televisietoespraak Iraanse president
De Iraanse hacktivistengroep Edalat-e Ali (“Ali’s Justice”) heeft zaterdag de televisietoespraak van president Ebrahim Raisi, waarin hij de 44e verjaardag van de Islamitische Revolutie vierde, onderbroken. Na het inbreken in de uitzending riep een gemaskerde figuur op tot grootscheepse demonstraties vandaag, 16 februari, terwijl de zin “Dood aan Khamenei” in een grafiek werd weergegeven.

Libanese lira bereikt historisch dieptepunt
In de aflevering van “As the Lira Plunges” van deze week bereikte de Libanese munt dinsdag een laagterecord van 74.000 ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Burgers zijn uit woede en frustratie banken in brand gaan steken. Zolang de Hezbollah-terroristen de Libanese regering stevig in hun greep hebben, zal de tragische vernietiging van het land doorgaan.

Treinontsporing veroorzaakt ecologische ramp in Verenigde Staten
Terwijl iedereen in Amerika zijn ogen gericht hield op de lucht, op zoek naar ballonnen, voltrok zich op de grond een ecologische ramp van epische proporties. Op 3 februari ontspoorde een trein van de Norfolk Southern Railroad met drie locomotieven en 150 wagons nabij East Palestine, Ohio. Elf van de beschadigde wagons vervoerden gevaarlijke chemicaliën, die in twee nabijgelegen beken terechtkwamen. Drie dagen na het ongeval werd een gecontroleerde verbranding van de chemicaliën gestart om een explosie te voorkomen. Sinds de ontsporing worden vissen dood aangetroffen en andere diersoorten vertonen tekenen van schade. Bijna twee weken later branden de ogen van de mensen nog steeds en hangt er in de hele stad een vieze geur. De regering zegt dat alles in orde is, maar de mensen geloven dat niet en eisen antwoorden.

China overweegt verdrievoudiging kernwapenarsenaal
Terwijl de spanningen met de VS over Taiwan toenemen, overweegt China zijn voorraad kernkoppen te verdrievoudigen. Dit zou het totaal van het land op 900 brengen, wat nog steeds minder is dan 20% van wat Rusland of de VS bezitten.

Nieuw-Zeeland wordt overspoeld door cycloon
De cycloon Gabrielle raasde maandag over Nieuw-Zeeland en bracht enorme hoeveelheden regen met zich mee, die vier levens eisten en grote overstromingen veroorzaakten. Er wordt gevreesd dat het dodental nog zal stijgen omdat er nog veel mensen vermist zijn.

Behold Israel
Toen de vroege kerk begon, legden de oudsten zich toe op “het gebed en de bediening van het woord”. (Handelingen 6:4) Bij Behold Israel zijn ook wij toegewijd aan deze twee essentiële elementen van het christelijke leven. Daarom houden wij elke maandag om 10:00 uur PDT onze wekelijkse gebedsbijeenkomst. Het is een tijd voor gelovigen van over de hele wereld om samen te komen om te bidden voor de gebeurtenissen in de wereld, de natie Israël, de bediening van Behold Israel en voor elkaar. Daarna komen we elke donderdagavond om 18.00 uur PDT weer samen voor onze wekelijkse Openbare Schriftlezing (PRS). Het is een gezegende tijd waarin we samenkomen en eenvoudigweg uit het Woord van God lezen. Iedereen is voor beide bijeenkomsten uitgenodigd, en we zouden het fijn vinden als u er ook bij bent.

Dank
Dank aan allen die zo trouw bidden voor deze bediening en geven om haar te ondersteunen. Nu we de afgelopen week tijd hebben besteed aan het plannen van 2024 en zelfs 2025, zijn we enthousiast over de mogelijkheden die God ons geeft om Hem te dienen en Zijn waarheid te delen. We zijn zo gezegend dat u zich bij ons kunt aansluiten terwijl we onze ogen op God gericht houden en Hem volgen door elke open deur van de bediening.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies