In gesprek met Romkje Fountain van ‘Jeugd met een Opdracht’

In ‘De Wereld Rond’, een podcast waarin Gerard Adriaanse spreekt met zendelingen, interviewt hij deze keer Romkje Fountain, oprichter van ‘Jeugd met een Opdracht’ in Nederland – de organisatie die in maart dit jaar precies 50 jaar bestaat!

Hoe werd Romkje al op jonge leeftijd bekend met het begrip zending en hoe kwam ze later in contact met ‘Jeugd met een Opdracht’? Je hoort het in deze aflevering! Ook vertelt Romkje hoe ze zich Evangeliste Corrie ten Boom herinnert van wie ze secretaresse was.

Het jubileum van Jeugd met een Opdracht wordt dit jaar op verschillende manieren gevierd, maar er komt ook een speciale Open Dag in mei, meer informatie daarover hoor je van Romkje zelf in het interview.

Romkje Fountain, de vrouw die met haar team jongerenzending naar Nederland bracht, neemt ons mee terug in de tijd en moedigt ons aan betrokken te raken bij wereldzending!

Handige links bij deze aflevering:
Jeugd met een Opdracht Amsterdam Klik hier
Docu ‘Revolution of Love’ (Engelstalig) Klik hier
Het Corrie ten Boom-huis Klik hier
The Schuman Centre for European Studies (Engelstalig) Klik hier

NB: Het boekje wat Romkje in het interview noemt is ‘Op avontuur met God’ en dat is volgens mij alleen nog als tweedehands boek verkrijgbaar. Zeer de moeite waard als je meer wilt weten over de geschiedenis van ‘Jeugd met een Opdracht’ in Nederland!

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies