Amir Tsarfati: Nee de Grote Verdrukking is nog niet begonnen

Amir Tsarfati: Shalom vanuit mijn huis in Israël! Het is weer een drukke nieuwsweek geweest in onze wereld. Het zijn tijden dat de hoeveelheid vragen in mijn inbox toeneemt, bijvoorbeeld: “Amir, is de Grote Verdrukking begonnen?” Ik begrijp de bezorgdheid. De grond in Turkije en Syrië blijft maar schudden.

Nu worden de aardbevingen gevoeld in Libanon en Israël, en zelfs tot in Egypte. En niet alleen het Midden-Oosten. De Filippijnen, Indonesië, Oman en andere plaatsen in de wereld schudden ook.

Maar het is meer dan het verschuiven van de grondplaten waardoor mensen die vraag stellen. Het globalisme neemt toe, terwijl de moraal keldert. De landen van Ezechiël 38, Rusland, Iran, Turkije en Soedan bouwen allianties op. Technologie gaat zover vooruit dat het heel goed denkbaar is dat de wereld binnenkort een wereldmunt, een uniform geloofssysteem en een gechipte bevolking zal zien. Poetin noemt zijn jarenlange uitstapje naar Oekraïne een “militaire operatie”, maar we weten allemaal dat het een oorlog is. En er zijn genoeg andere gebieden in de wereld die ons geruchten van oorlogen geven.

Het is vanwege wat er in de wereld om ons heen gebeurt, dat ik mijn volgende boek geschreven, dat in mei uitkomt. Maar maak je geen zorgen, ik zal je geen twee maanden laten wachten op een antwoord op de vraag. Nee, de Grote Verdrukking is niet begonnen. Hoe kan ik daar zeker van zijn? Omdat ik nog steeds hier op aarde ben om deze nieuwsbrief te schrijven. De Opname moet voorafgaan aan de beproeving. Geen Opname? Geen Grote Verdrukking. Mijn nieuwe boek gaat in op de vraag waarom er een Grote Verdrukking nodig is, hoe we kunnen weten dat de tijd nabij is, hoe we er zeker van kunnen zijn dat er een Opname is, en wat zullen de achterblijvers ervaren? Het is het meest evangelische van mijn boeken, want hoe meer ik de verdrukking bestudeer, hoe groter mijn verlangen wordt dat degenen die ik ken en liefheb, het niet hoeven mee te maken.

Nee, de Grote Verdrukking is nog niet begonnen. Maar hij komt binnenkort. Dus laten we de tijd die ons nog rest inlossen door de hoop te delen die te vinden is in Jezus de Messias en de belofte van eeuwig leven die voor alle mensen geldt.

Romeinen 10:11-13
Want de Schrift zegt: Ieder die in Hem gelooft, zal niet beschaamd worden. Er is immers geen enkel onderscheid tussen Jood en Griek. Want Een en dezelfde is Heere van allen en Hij is rijk voor allen die Hem aanroepen. Want ieder die de Naam van de Heere zal aanroepen, zal zalig worden.

7700 aardbevingen hebben het Midden-Oosten geschokt sinds 7 februari
Turkije en Noord-Syrië blijven ground zero voor aardschokken. Sinds de eerste twee grote bevingen op 7 februari zijn er meer dan 7700 naschokken geweest. De grootste, met een kracht van 6,4, trof maandag de Turkse stad Antakya, waarbij zes doden vielen. De schok deed nog eens tientallen gebouwen instorten, veelal in de provincie Hatay bij de Syrische grens, en werd gevoeld in Turkije, Syrië, Libanon, Israël en Egypte. Het dodental van de oorspronkelijke beving is opgelopen tot meer dan 45.000 mensen en 122.000 gewonden.

Israël richt zich op Iraanse drone-experts in Syrië
Bij een aanval op de wijk Kafar Sousah in Damascus hebben Israëlische straaljagers minstens 5 doden en 15 gewonden gemaakt. Het doelwit was een bijeenkomst van Iraanse deskundigen over de ontwikkeling van drones. Volgens sommige berichten werden acht hooggeplaatste functionarissen van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) gedood, terwijl volgens andere berichten een Syrische ingenieur en een Iraanse functionaris onder de doden waren. Het getroffen gebied dient als veiligheidszone waar kantoren en afdelingen van de Quds Force van de IRGC zijn ondergebracht. Volgens het beleid weigerde Israël zijn rol in de aanval toe te geven. Rusland veroordeelde later het optreden van Israël en noemde het een “flagrante schending” van het internationaal recht.

Netanyahu’s wetsvoorstel hervorming justitie doorstaat eerste horde
Begin dinsdag heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zijn wetsvoorstel voor de hervorming van het gerechtelijk apparaat in eerste lezing goedgekeurd. Dit wetsontwerp, dat zwaar onder vuur ligt van links, zal de groeiende macht van de Israëlische rechterlijke macht beperken door de soorten wetten die het Hooggerechtshof kan toetsen te beperken en de bevoegdheid om rechters te benoemen weg te nemen van andere rechters en in handen te geven van de wetgever. Het wetsvoorstel moet nog in tweede en derde lezing worden behandeld, voordat de hervorming in werking kan treden.

VN Veiligheidsraad geeft verklaring uit waarin Joods recht op leven in historisch thuisland wordt ontkend
De Verenigde Staten hebben zich aangesloten bij andere lidstaten van de VN-Veiligheidsraad en veroordelen de Israëlische nederzettingen in hun historische thuisland. De verklaring uitte “diepe bezorgdheid en ontzetting” over Israëls beslissing om de nederzettingen uit te breiden, terwijl de recente terroristische aanvallen op Israël door Palestijnse groepen en het feit dat de Palestijnse Autoriteit terrorisme subsidieert en de families van terroristen betaalt, werden genegeerd. Premier Netanyahu bekritiseerde de opzegging en zei: “De verklaring had niet mogen worden afgelegd en de Verenigde Staten hadden zich er niet bij moeten aansluiten.”

IRGC valt Israëlische tanker aan met Kamikaze drones
De Campo Square, een olietanker onder Liberiaanse vlag die eigendom is van een Israëliër, is het slachtoffer geworden van een aanval door Shahed-136 zelfmoorddrones van de Iraanse IRGC. Dit zijn dezelfde drones die door Iran naar Rusland worden verscheept voor gebruik in het conflict met Oekraïne. Er werden geen slachtoffers of schade gemeld.

Sanctiestrijd tussen de EU en Iran
De Europese Unie heeft maandag haar sancties uitgebreid in verband met de gewelddadige onderdrukking door Iran van degenen die protesteerden tegen de dood van Mahsa Amini in september 2022. De tegoeden werden bevroren en er werd een visumverbod opgelegd aan nog eens 32 Iraanse functionarissen, waardoor het totaal aan sancties op 196 personen en 33 entiteiten komt. Als reactie daarop vaardigde Iran de volgende dag vergeldingsmaatregelen uit tegen 23 personen en 13 bedrijven uit de EU en het Verenigd Koninkrijk. De protesten zijn na een tijdelijke rustperiode weer in alle hevigheid opgelaaid.

IAEA geeft toe dat Iran 84% uranium heeft verrijkt
De Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) heeft toegegeven uranium te hebben ontdekt dat tot 84% is verrijkt in een Iraanse nucleaire faciliteit. Dit betekent dat deze atoomwaakhond een van de weinige organisaties is die zich niet helemaal heeft gerealiseerd dat Iran al een tijdje beschikt over 90% verrijkt uranium voor wapens.

Irans moordcomplot tegen Joden in de diaspora
Er is een complot aan het licht gekomen waarbij Iran de locatie van Joden in de diaspora, die een belangrijk doelwit zijn, in kaart heeft gebracht voor een moordaanslag. Het plan, dat tijdens een vergadering op hoog niveau in Teheran werd onthuld, was bedoeld om te worden uitgevoerd als Israël de Iraanse nucleaire installaties zou aanvallen. Ondertussen zet de regering Biden het Verenigd Koninkrijk onder druk om diezelfde IRGC niet als terroristische groepering aan te merken, ondanks het feit dat het Europees Parlement die aanwijzing onlangs heeft gedaan, net als de VS onder de vorige regering. Washington kiest ervoor de moordcomplotten van Teheran tegen onschuldige burgers te negeren in de hoop op de een of andere manier een mislukte nucleaire overeenkomst met Iran nieuw leven in te blazen.

Hoge Israëlische politici bevelen na bezoek militaire hulp aan Oekraïne aan
Yuli Edelstein en Ze’ev Elkin, twee hooggeplaatste Israëlische wetgevers, hebben maandag in Kiev een ontmoeting gehad met de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy. Beide mannen komen oorspronkelijk uit Oekraïne en leiden de Oekraïense parlementaire vriendschapsgroep in de Knesset. Na de ontmoeting gaven zij een gezamenlijke verklaring uit die onder meer als volgt luidde: “Israël heeft Oekraïne uitgebreide humanitaire hulp geboden en zal dat blijven doen, maar naar onze mening is dat niet genoeg.” De verklaring moedigde verder de Israëlische regering aan om militaire technologie aan Oekraïne te leveren om te helpen bij de oorlogsinspanningen, een sentiment dat Israël zeker nog dieper in de problemen met Rusland zal brengen.

Amerikaanse president Joe Biden brengt verrassingsbezoek aan Oekraïne
De dag voor de eenjarige verjaardag van Ruslands invasie in Oekraïne bracht president Joe Biden een verrassingsbezoek aan Kiev. In een ontmoeting met de Oekraïense president Zelenskyy bevestigde Biden opnieuw de Amerikaanse steun voor het land en zegde hij nog eens een half miljard dollar aan militaire steun toe. Moskou was van tevoren op de hoogte gebracht van het bezoek en was zo beleefd een korte pauze in te lassen van hun recente favoriete tijdverdrijf: kruisraketten afvuren op de hoofdstad.

VS waarschuwt China voor wapenleveranties aan Rusland
Nadat uit Amerikaanse inlichtingen bleek dat China overweegt Rusland militair te steunen in zijn strijd tegen Oekraïne, verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken zondag dat zo’n actie niet goed zou zijn. Blinken zei: “Het was voor mij heel belangrijk om heel duidelijk met Wang Yi [hoge Chinese functionaris voor buitenlands beleid] te delen dat dit een ernstig probleem zou zijn.” Het zal niemand verbazen dat Wang Yi niet blij was met de verklaring van Blinken en de volgende dag antwoordde: “Wij accepteren geen Amerikaans vingergeklop in de betrekkingen tussen China en Rusland”.

Moralistische toespraak van Vladimir Poetin ter gelegenheid van de verjaardag van de militaire operatie
Dinsdag hield aartsschurk Vladimir Poetin een toespraak voor de federale vergadering ter gelegenheid van de eenjarige verjaardag van zijn “militaire operatie” tegen Oekraïne. Daarin benadrukte hij de militaire macht van Rusland door te zeggen dat de vijand een informatieoorlog voert, omdat zij niet op het slagveld kunnen worden verslagen. Vervolgens verdedigde hij niet alleen de rechtvaardigheid van zijn acties, maar ook die van de Russische natie. Hij nam het morele standpunt in en sprak over de decadentie van het Westen: “Het gaat om de vernietiging van het gezin, van de culturele en nationale identiteit, om perversie en misbruik van kinderen, inclusief pedofilie, die allemaal normaal worden verklaard in hun leven. Ze dwingen de priesters om huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht in te zegenen… Maar dit is wat ik hen wil vertellen: kijk naar de heilige schrift en de belangrijkste boeken van andere wereldreligies. Ze zeggen het allemaal, ook dat het gezin de vereniging is van een man en een vrouw, maar deze heilige teksten worden nu in twijfel getrokken. Naar verluidt is de Anglicaanse kerk van plan, gewoon van plan, om het idee van een geslachtsneutrale god te onderzoeken. Wat valt er te zeggen? Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen.” Wat we in zijn woorden zien is een poging om een gemeenschappelijke basis te creëren met christenen, joden en moslims om hun steun te verwerven. Maar we moeten ons niet laten misleiden door heilig klinkende retoriek. Poetin is een man die echt gelooft in zijn eigen gerechtigheid. Maar door zijn bloedige daden zien we wie hij werkelijk is.

VS houdt oefeningen met Zuid-Korea en Japan terwijl Noord-Korea raketten afvuurt
De VS hebben zondag bilaterale oefeningen gehouden met Zuid-Korea en Japan. Beide Aziatische landen deden afzonderlijk mee met Amerikaanse gevechtsvliegtuigen die Amerikaanse B-1 bommenwerpers escorteerden, als teken van kracht na het afvuren door Noord-Korea van intercontinentale ballistische raketten in de Japanse Zee. Als dergelijke oefeningen doorgaan, dreigt Noord-Korea met een “ongekende reactie”.

Dodelijk Marburg-virus duikt op in West-Afrika
In Equatoriaal-Guinea is het dodelijke Marburg-virus uitgebroken, dat 88% van de slachtoffers doodt. Het door vleermuizen overgedragen, aan Ebola verwante virus heeft al negen levens geëist in het Centraal-Afrikaanse land en nog eens 16 gevallen worden onderzocht.

Abraham-akkoorden in actie in Abu Dhabi
De Abraham-akkoorden waren vorige week volop te zien in Abu Dhabi, VAE. Allereerst werd donderdag het Abrahamitische Familiehuis ingehuldigd. Dit interreligieuze centrum werd gebouwd om de geschiedenis van religieuze diversiteit in het land te vieren. Met een synagoge, een moskee en een kerk, allemaal even grote witmarmeren gebouwen, kan het Abrahamic Family House worden toegejuicht, niet voor zijn oecumene die de waarde van alle drie de godsdiensten gelijk wil stellen, maar voor het bewijs van de groeiende aanvaarding van Israël in de Arabische wereld. De tweede waarneming van de Abraham-akkoorden was op de defensiebeurs IDEX 2023, de grootste in zijn soort. Toen deze maandag haar deuren opende, mochten Israëlische bedrijven voor het eerst deelnemen.

Over ons werk via Behold Israel
Het bewijs is overal om ons heen van het doelbewuste plan voor één wereldleider en een één-wereld regering. In mijn onderricht, “The Illuminati and the One World Government”, dat vrijdag 24 februari om 12:00 PM PST wordt uitgezonden, zal ik de geschiedenis uitleggen van de satanische inspanningen van religies, sektes en de moderne, machtige elite om de wereld te regeren met “het licht van Lucifer” als hun gids. Stem zeker af!

Als je mijn optreden met Erick Stakelbeck in de Watchman Newscast hebt gemist, raad ik je aan het te bekijken. We spraken over Iran, Rusland en Oekraïne, de aardbeving in Turkije, en het streven van links om premier Benjamin Netanyahu ten val te brengen. Ik had ook de gelegenheid om wat van mijn persoonlijke getuigenis te delen. Het is een interview dat het bekijken waard is.

Ik ben opgewonden om onze ‘Israël en de Kerk’-giveaway aan te kondigen! We roepen leiders, voorgangers en leraren in de VS en Canada op om dit boek aan te nemen om zich beter toe te rusten voor het werk van de bediening. Of u nu de voorganger bent, les geeft in uw kerk of de volgende generatie onderwijst op een middelbare school of universiteitscampus, wij geloven dat de inhoud van dit boek deze bijbelse waarheden gemakkelijk te begrijpen maakt. Stuur uw gegevens vandaag nog in om uw gratis exemplaar van Israël en de Kerk en de bijbehorende studiegids te ontvangen!

Toen de vroege kerk begon, legden de oudsten zich toe op “het gebed en de bediening van het woord” (Handelingen 6:4). Bij Behold Israel zijn ook wij toegewijd aan deze twee essentiële elementen van het christelijke leven. Daarom houden wij elke maandag om 10:00 AM PST onze wekelijkse gebedsbijeenkomst. Het is een tijd voor gelovigen van over de hele wereld om samen te komen en te bidden voor de gebeurtenissen in de wereld, de natie Israël, de bediening van Behold Israel en voor elkaar. Vervolgens komen we elke donderdagavond om 18.00 uur PST weer samen voor onze wekelijkse Openbare Schriftlezing (PRS). Het is een gezegende tijd waarin we samenkomen en eenvoudigweg uit het Woord van God lezen. Iedereen is voor beide gelegenheden uitgenodigd, en we zien u graag daar.

Moge God u zegenen voor uw trouw om in uw gebeden aan Israël te denken. En wij danken ook uit de grond van ons hart diegenen onder u die deze bediening financieel steunen. Wij zijn vereerd door uw trouwe vriendschap.

Judas 24-25
Aan Hem nu Die bij machte is u voor struikelen te bewaren, en u smetteloos te stellen voor Zijn heerlijkheid, in grote vreugde, de alleenwijze God, onze Zaligmaker, zij heerlijkheid en majesteit, kracht en macht, nu en in alle eeuwigheid. Amen.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies