Ira zet zich in voor een hoopvolle toekomst voor vrouwen wereldwijd

Ira Stam is actief voor de Fruitfull Life Foundation. Het doel van deze stichting is een beter leven voor vrouwen wereldwijd. Ze richten zich op het uitdragen en verspreiden van de liefde en het licht van Jezus Christus. CHristelijknieuws.nl sprak met Ira over haar werk en haar motivatie.

Je bent actief in Fruitfull Life Foundation, hoe is dat ontstaan?
Ira: De Heere God heeft mij een aantal jaren geleden de visie gegeven internationale vrouwenprojecten en Bijbelverspreiding samen te voegen in een nieuwe stichting. Ik heb jarenlange ervaring met samenwerking met (plattelands)vrouwengroepen en nog langer met Bijbelverspreiding, vooral binnen Joodse gemeenschappen. Na twee jaar hierover bidden met twee gelovigen, mochten we in 2020 Fruitfull Life Foundation oprichten.

Wat is jullie doel?
Ira: Ons doel is een beter leven voor vrouwen wereldwijd. We strijden tegen armoede, gedwongen prostitutie en huiselijk geweld. We geloven als vrouwen een beter leven krijgen, dat de drang om naar de steden te verhuizen minder groot is. Netwerken van mensenhandelaren zijn vaak actief in de steden. Verder steunen we vrouwen die al in de gedwongen prostitutie of huiselijk geweld zitten en willen uitstappen. We werken samen met christelijke organisaties en onze projecten zijn gericht op preventie, herstel en een hoopvolle toekomst van vrouwen. Ons werk is geworteld in Johannes 15 vers 5 waar Jezus zegt: Ik ben de Wijnstok en u de ranken, die in Mij blijft en Ik in hem die draagt veel vrucht. Ons gebed is dat vrouwen Jezus leren kennen en met Hem een nieuw leven te gaan leven.

Hoeveel vrouwen hebben jullie kunnen helpen?
Ira: We zijn gestart in de Covidpandemie en nog steeds in een opbouwfase. Dat houdt ook fondsenwerving in. In 2022 kwam als gevolg van de oorlog Rusland-Oekraïne een grote stroom vluchtelingen. We hebben in dat jaar veel gedaan voor vluchtelingenvrouwen die naar Nederland kwamen. Ingezamelde kleding, hygiënespullen en tientallen Bijbels mochten we uitdelen aan hen. Nog steeds komen er vrouwen uit de oorlogsgebieden naar Nederland. In Tanzania werken we samen met een plattelandsvrouwenorganisatie van een paar honderd leden en via het project in Israël bereiken we tientallen vrouwen.

Jullie werken samen met Stichting Israel en de Bijbel, waarom?
Ira: Het geven van Bijbels en Bijbelonderwijs is een belangrijk speerpunt van Fruitfull Life Foundation. Israël en de Bijbel heeft prachtige Bijbeluitgaven in veel verschillende talen. Zeer recent was ik samen met onze secretaris voor projectbezoek in Israël en we hebben daar veel Nieuwe Testamenten in Ivriet, maar ook tweetalige Hebreeuws-Russische mogen geven aan prostituees die we bezochten. We werken ook samen met de Gereformeerde Bijbelstichting (GBS). Onder Oekraïense vluchtelingenvrouwen hebben we tientallen Oekraïense en Russische Bijbels mogen uitdelen.

Hoe kunnen de lezers van deze site jullie steunen?
Ira: Het werk staat in de steigers en er is veel werk. We zijn bezig met de verkenning van een nieuw project, ja en iedereen raadt dit al: dat gaat niet zonder financiële ondersteuning. Neem een kijkje op www.fruitfull-life-foundation.com, word donateur, koop het pas verschenen boekje ‘Rachab, een vrouw van waarde en vraag onze Nieuwsbrief aan.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies