Forse toename webcamseks Filipijnen

Door de Covidpandemie is het sekstoerisme naar landen als Thailand en de Filipijnen sterk gedaald. Uit onderzoek blijkt dat de Filipijnen wereldwijd de grootste ‘leverancier’ is van het aanbod van livestreaming van seksshows. Toeristen blijven weg, maar seks wordt nu op afstand gekocht om in de eigen, walgelijke behoeften te voorzien. Hoe gebeurt dit, wie zijn de daders en wie de slachtoffers? Wat kan jij doen om dit te stoppen?

In 2022 werden wereldwijd een half miljoen kinderen en jonge vrouwen op deze wijze uitgebuit. Uit onderzoek van International Justice Mission (IJM) samen met de universiteit van Nottingham blijkt dat het onlinemisbruik wordt aangewakkerd door mensen uit Europa, de Verenigde Staten, Australië en Canada. Bij een livestream misbruikt een lokale dader een kind of jongvolwassene, terwijl klanten uit genoemde landen betalen om te mogen kijken.

Wereldwijd

Te gruwelijk om hiervoor woorden te vinden. Feiten en cijfers liegen helaas niet. Wereldwijd neemt de vraag naar deze ‘diensten’ toe. Vooral economieën die afhankelijk zijn van toerisme zijn ingestort als gevolg van de Covidpandemie en dat gat moet worden opgevuld. Webcam- en datingsites brengen vraag- en aanbod bijeen en zo wordt de online mensenhandel en het uitbuiten van vooral kinderen en vrouwen in stand gehouden.

Vraag en aanbod

Prostitutie is een zaak van vraag en aanbod. Uit onderzoek in 2022 in Nederland blijkt dat gehuwde mannen die seksverslaafd zijn, regelmatig prostituees bezoeken. Seksverslaving onder christenen neemt toe. In Nederland wordt naar schatting tussen de 400 en 600 miljoen euro verdiend aan de seksindustrie.

Nieuw project Filipijnen

Fruitfull Life Foundation steunt een nieuw project op de Filipijnen: een Girls House. Dit is een ‘familiehuis’ waar rond twaalf jonge vrouwen en meisjes wonen. Op de Filipijnen is de online seksuele uitbuiting van kinderen en jongeren een groot probleem. Jonge vrouwen zijn kwetsbaar voor mensenhandel en andere vormen van seksueel misbruik en geweld.

Meisjeshuis

Het meisjeshuis is een veilig thuis in een familiezetting, letterlijk een ‘safe house’. De jonge vrouwen leren naaien, bakken of een moestuin bijhouden. Ook andere vaardigheden, zoals koken, de was doen en hoe om te gaan met elkaar en deel te zijn van een familie. Op deze wijze leggen ze een nieuwe basis voor groei en ontwikkeling. In-house onderwijs is een integraal onderdeel van het familiehuis. Het onderwijs wordt aangepast per individu, want niet alle meisjes zijn op school geweest. Ook is een vervolgprogramma mogelijk. Terug naar hun eigen familie is vaak geen veilige optie.

Project

Fruitfull Life Foundation ondersteunt dit project door een financiële bijdrage te leveren aan onderwijs, ander trainingsaanbod en medische, noodzakelijke kosten. Spreekt dit project tot jouw hart? Kijk voor meer informatie over dit project op www.fruitfull-life-foundation.com en steun dit project met je gebeden en financiën. Help ons mensenhandel en seksuele uitbuiting van meisjes en vrouwen te stoppen en hen een hoopvolle toekomst te geven!

Bestel ook het prachtige boek Rachab een vrouw van waarde. De opbrengst hiervan komt volledig ten goede van alle projecten.

Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: Ira Stam / Fruitfull Life Foundation
Web: www.fruitfull-life-foundation.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies