Nieuwe kunstopleiding houdt open dag

I AM is een nieuwe eenjarige opleiding in Nieuwegein. Ervaren professionals geven er Bijbelonderwijs en les in beeldende kunst, dans en theater. De oprichters willen jongeren tussen de 17 en 30 jaar begeleiden in de vorming van hun identiteit en ontwikkelen van hun creatieve talent. Ze hopen zo vanuit de school een beweging in gang te zetten van kunstenaars die uitreiken naar de samenleving. Er is een open dag op zaterdag 11 maart.

I AM is een initiatief van theatermaker en kunstenares Carla Veldhuis van stichting Arts Alive en spreekster en kunstenares Jennifer Bakker. Ze vertellen dat het startte als een droom die uitgegroeide tot een concreet plan met stichting Intuitive Arts Movement en een locatie in Amsterdam. De opleiding was eerst gevestigd in de Credo Church aldaar. Nu is de Bazuin Familiekerk in Nieuwegein de samenwerkingspartner van I AM. Beeldende kunst, dans en theater zijn de hoofdvakken van de fulltime opleiding. Daarnaast komen ook zaken als ondernemerschap, sociale media en fotografie aan bod.

Tijdens de fulltime opleiding zijn er praktijkmiddagen waarop studenten meewerken aan een sociaal maatschappelijk project in de stad. Ze krijgen begeleiding van coaches. Er is een studiebegeleider die hen helpt na te denken over de volgende stap na de eenjarige opleiding.

Bootcamps
I Am biedt naast fulltime onderwijs ook zogeheten bootcamps waarbij iedereen van 16 jaar en ouder welkom is. Onder de noemer ‘creatieve bootcamp’ startte begin 2023 een nieuwe serie creatieve lessen in Nieuwegein. Twee zaterdagen in de maand geven de docenten van I AM verschillende lessen op het gebied van beeldende kunst, theater en dans. Elke lesdag start met een uur Bijbelonderwijs. Deelnemers kiezen zelf hoeveel lessen ze per jaar volgen en betalen vijftig euro per lesdag. Meer informatie is te vinden op de Creatieve bootcamps

Open dag
Tijdens de bootcamp op 11 maart wordt de open dag voor de fulltime opleiding gehouden. ‘Bezoekers van de open dag kunnen ’s ochtends bij het Bijbelonderwijs aansluiten en meedoen aan de creatieve les. Zo kunnen ze proeven aan ons onderwijs. ’s Middags krijgen ze informatie over de school, het lesprogramma, de inschrijving en de kosten van fulltime opleiding en is er ruimte om vragen te stellen’, vertelt Jennifer Bakker.

Opgeven kan via de website: Aanmelden Open dag

Op het tienerevenement Momentum ( Jouw momentum ) op 25 maart in de Motion Church in Utrecht kunnen bezoekers ook meer horen over de fulltime opleiding en bootcamps. De organisatie vroeg I AM om op Momentum creatieve workshops te geven.

Auteur: Rosanne de Boer

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies