Amir Tsarfati: Wij zijn een volk dat hoop heeft

Shalom uit Galilea. Maart is aangebroken, en hoewel de seizoenen over minder dan drie weken veranderen, lijkt de wereld nog niet helemaal klaar voor de lente, die vreugde en nieuw leven zou moeten brengen. De slechteriken blijven hun slechte dingen doen. Ongelukken en natuurrampen eisen duizenden levens.

Verdeeldheid binnen naties en ongebreidelde immoraliteit veranderen het interne landschap van vele naties. Ik zou graag willen dat deze nieuwsbrief voor u een zonnestraaltje zou zijn als u hem leest, maar daarvoor zou ik het “nieuws”-gedeelte moeten schrappen en het gewoon een “brief” moeten noemen.

Maar wij zijn een volk dat hoop heeft, nietwaar? Wat er ook gebeurt of in het verschiet ligt, ons geloof is in de God die alles onder controle heeft. Dus, voor elke minuut dat je om je heen kijkt, kijk je ook een minuut omhoog. Dat is het soort evenwicht dat je gegarandeerd vreugde geeft, ongeacht de omstandigheden. Is dat geen zonnestraaltje?

Als ik kijk naar wat er in de nabije toekomst kan komen, zijn er twee belangrijke gebeurtenissen om op te letten. Ten eerste is er een sterke aanwijzing dat er de komende dagen in Turkije sterke seismische activiteit kan volgen. Veel gebouwen zijn al verzwakt, en nog een ondiepe beving kan nog grotere verwoestingen aanrichten in een reeds verwoest gebied.

De tweede gebeurtenis heeft te maken met het nucleaire arsenaal van Iran. De IAEA heeft toegegeven 83,7% verrijkt uranium te hebben gevonden. Ik vertel u al maanden dat dit bestaat en zelfs op een hoger niveau. Teheran zegt dat “onbedoelde fluctuaties in het niveau van verrijking die kunnen zijn opgetreden” de redenen zijn voor de bevindingen van het IAEA.

Maar wat nu verandert, is dat Amerika eindelijk de ernst van de Iraanse nucleaire dreiging lijkt in te zien. In een verklaring van het Pentagon zei Colin Kahl, de derde functionaris van het ministerie van Defensie, dat als in 2018 “het Iran ongeveer 12 maanden zou hebben gekost om één bom aan splijtstof te produceren. Nu zou het ongeveer 12 dagen duren.” De vraag is nu of deze informatie de VS zal bewegen om een grote Israëlische aanval tegen Iran te steunen om deze nucleaire dreiging de kop in te drukken.

Een jaar van oorlog in Oekraïne
Zondag gaf ik een update over het Midden-Oosten onder de titel “Een jaar oorlog in Oekraïne”. Hoewel het voor een deel een overzicht was van waar de oorlog nu is en wat ertoe geleid heeft, was de update ook bedoeld om wat van de verdeeldheid die binnen de kerk heerst op te helderen. Ik bevond me in het midden van deze controversiële verdeeldheid, waarbij sommigen zeiden: “Amir, je bent gewoon helemaal tegen Rusland”, terwijl anderen vroegen: “Amir, waarom haat je Oekraïne?”. Ik zeg hen dat ik niet tegen Rusland of Oekraïne ben. Ik ben tegen elk land dat meer dan 100.000 onschuldige mensen binnenvalt en vermoordt. Ik ben tegen marteling en verkrachting en moedwillige vernietiging. De mogelijkheid dat een land enkele neonazistische groeperingen of chemische laboratoria bevat, is geen reden om een burgerbevolking als doelwit te nemen. Ik geloof dat er genoeg mis is met de leiders van beide landen. Maar het is net als mijn gevoelens over Iran, een land waar ik van het volk hou, maar waar ik de leiding met minachting bekijk. Hetzelfde geldt voor mijn gevoelens over de grote meerderheid van het Russische en Oekraïense volk. In dit conflict is er één regering die de voornaamste agressor is, en het is die regering die ik verantwoordelijk houd voor het meeste bloedvergieten dat plaatsvindt. Kijk voor een meer gedetailleerde uitleg naar de Middle East Update.

Polen bereidt zich voor op mogelijke Russische aanval
Uit angst voor een Russische aanval vanuit de exclave Kaliningrad op het nabijgelegen Warschau, versterkt Polen zijn grensovergangen met de regio. De spanningen tussen Moskou en Warschau blijven toenemen, vooral nu Oekraïne de eerste vier Leopard tanks van Polen heeft ontvangen. De Poolse regering gelooft dat een eventuele aanval van de Russen waarschijnlijk zal plaatsvinden vanuit Kaliningrad, dat ingeklemd ligt tussen Polen, Litouwen en de Oostzee, en de enige regio is waar de twee landen die tegenover elkaar staan een grens delen.

Moskou meldt Oekraïense saboteurs
Maandagavond werd een drone-aanval uitgevoerd op een Russische luchtmachtbasis in Yeysk in het Krasnodar Krai. De volgende ochtend vroeg bereikte een andere drone-aanval een afstand van 60 mijl van Moskou. Zoals gebruikelijk nam Oekraïne niet de eer op voor beide aanvallen, die weinig schade veroorzaakten. Sommige functionarissen in Rusland beweren dat de explosies in Yeysk deel uitmaakten van militaire oefeningen. Vervolgens kwamen vandaag berichten over drones en saboteurs uit de dorpen Sushany en Liubechane in het district Klimovsky. De aanvallen omvatten naar verluidt een drone-aanval, de beschieting van een voertuig, aanvallen op gebouwen en gijzelingen. Opnieuw hebben de Oekraïense autoriteiten geen commentaar gegeven.

Flashpoint waarschuwing: Rusland richt zijn ogen op Transnistrië
De Pridnestrovische Moldavische Republiek, een pro-Russische, niet-erkende afscheidingsstaat van Moldavië, zou het volgende Oost-Europese brandpunt kunnen zijn. Deze smalle strook land aan de oostgrens van Moldavië met Oekraïne, beter bekend als Transnistrië, is een bron van onenigheid tussen Moskou en het Westen. Rusland heeft Oekraïne, Moldavië en de NAVO gewaarschuwd de regio niet aan te vallen. Het zegt dat het zijn bevolking en soldaten zal beschermen en een aanval op Transnistrië zal beschouwen als een aanval op Rusland zelf. Ondertussen zijn veel Moldavische burgers al aan het evacueren in afwachting van een Russische aanval.

De 21e-eeuwse Axis Alliantie
In wat zou kunnen worden beschouwd als een As van het Kwaad voor de 21e eeuw, wordt gewerkt aan een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van Rusland, Iran, Syrië en Turkije. De timing van de top is nog niet bekend, maar de Russische vice-minister van Buitenlandse Zaken en speciaal presidentieel vertegenwoordiger voor het Midden-Oosten en Afrika, Michail Bogdanov, zei dat de vier landen in gesprek zijn. Alle vier deze landen hebben een rol te spelen in Gods plan voor de eindtijd.

Explosies ten oosten van Karaj activeren Iraans luchtverdedigingssysteem
In Karaj, Iran, werd de rust van donderdagavond verbroken door het geluid van explosies en de activering van het luchtverdedigingssysteem. Getuigen maken melding van drones die worden beschoten en het geluid van ambulancesirenes. Een lokaal nieuwskanaal beweerde al snel dat het gewoon een oefening van de IRGC was, maar velen ter plaatse zeggen dat ze iets heel anders zagen.

Iran overweegt Syrië te voorzien van raketten
Gefrustreerd door het succes van Israël in het vernietigen van hun gesmokkelde wapens, overweegt Iran serieus om Syrië te voorzien van Khordad 15 luchtverdedigingssysteem grond-lucht raketten. Dit systeem kan zes doelen tegelijk beschieten op een afstand van 75 tot 120 km. Terwijl zij Syrië zouden kunnen bevoorraden, vragen zij Rusland om S400 luchtafweer die een aanval van Israël op hun kernprogramma zou bemoeilijken.

De agressiviteit van het Iraanse islamitische regime neemt toe
Een hoge Iraanse functionaris herhaalde de waarschuwing aan Azerbeidzjan om Israël niet toe te staan hun luchtruim te gebruiken om zijn land aan te vallen. Dit is een aanwijzing dat het islamitische regime het gevoel heeft dat een Israëlische aanval op hun nucleaire programma nabij is. Ondertussen verhoogt de marine van de IRGC haar aanvallen op commerciële schepen die de vrijheid van scheepvaart over de hele wereld bedreigen. Vice-admiraal Brad Cooper van de Amerikaanse marine zei dat de golf van aanvallen door Iran en hun wapentransport “de aandacht van iedereen heeft.”

Een nieuw wapentrio voor Teheran
In een televisie-interview beweerde brigadegeneraal Amirali Hajizadeh, commandant van de lucht- en ruimtetroepen van de IRGC, vrijdag dat Iran de laatste tijd veel nieuwe wapens heeft ontwikkeld. Hij noemde er drie. Ten eerste een hypersonische raket die buiten de dampkring vliegt met extreem hoge snelheden waardoor hij bijna onmogelijk te onderscheppen is. Ten tweede, de Paveh kruisraket met een bereik van 1650 km, wat meer dan genoeg is om Israël te bereiken. Ten derde, de Shahed 149 UAV. Deze drone heeft een bereik van 2000 km, kan 9 bommen dragen met een totaal gewicht van 500 kg, en kan 35 uur in de lucht blijven en een hoogte bereiken van 34.000 voet. Oh ja, en hij zei dat Teheran nog steeds Trump, Pompeo en iedereen die betrokken was bij de moord op de Iraanse generaal Qasem Soleimani wil vermoorden.

Iran’s Rial en Libanon’s Lira blijven dalen…
Het lijkt erop dat het enige dat sneller kan dalen dan de hypersonische raket van Iran, hun economie is. Terwijl de inflatie oploopt tot boven de 100% voor basisvoedselproducten, heeft de munt de afgelopen zes dagen 20% van zijn waarde verloren, tot 600.000 rials voor de Amerikaanse dollar. Dat is 14 keer lager dan de officiële koers van de Centrale Bank van Iran. In Libanon heeft de lira 90.000 voor de Amerikaanse dollar bereikt, een daling van 10.000 in minder dan twee weken.

Hezbollah-geldschieter gearresteerd in Roemenië
Een Libanees/Belgische zakenman, Mohammad Bazzi, is vrijdag in Roemenië gearresteerd op beschuldiging van het doorsluizen van miljoenen dollars naar de terreurgroep Hezbollah. De Verenigde Staten werken nu aan de uitlevering van Bazzi en de Libanese staatsburger Talal Chahine aan New York voor een federale rechtbank.

Nog een ambassade in Jeruzalem wordt geopend nu Netanyahu’s coalitie sterk staat.
Papoea-Nieuw-Guinea is de laatste in een reeks landen die een ambassade in Jeruzalem hebben of van plan zijn die te openen. Er zijn aanwijzingen dat Fiji binnenkort zou kunnen volgen. Dit zijn allemaal goede tekenen voor premier Netanyahu, wiens regeringscoalitie sterk blijft.

Drie Israëli’s dood bij achtereenvolgende terroristische aanslagen
Bij een terroristische aanval zondag in de stad Huwara op de Westelijke Jordaanoever zijn twee broers, Hallel Yaniv, 21, en Yagel Yaniv, 19, om het leven gekomen. Een Palestijnse schutter profiteerde van een verkeersopstopping op Route 60, schoot van dichtbij op de auto van de Israëli’s en vluchtte vervolgens te voet. Als reactie op de verontwaardiging kwamen joodse kolonisten ter plaatse en staken bedrijven en huizen in brand. Een Palestijn werd gedood bij het geweld, terwijl vele anderen in shock waren omdat het Joodse volk niet geacht wordt wraak te nemen. Al snel riepen de premier, de president en de minister van Defensie de Israëlische burgers op het recht niet in eigen hand te nemen. Dit is iets heel anders dan de Palestijnse Autoriteit die terreurdaden viert en maandelijks een toelage betaalt aan de families van de terroristen. De dag na deze tragische aanslag werd Elan Ganeles, een Amerikaans staatsburger, gedood bij een andere terroristische schietpartij in de buurt van de stad Jericho op de Westelijke Jordaanoever. Meerdere schutters schoten op drie verschillende voertuigen in drie verschillende incidenten. Ganeles was de enige die aanzienlijke verwondingen opliep. Hij was slechts voor een korte reis in het land om de bruiloft van een vriend bij te wonen.

Amerikaanse regering stelt vast dat Corona-virus Chinees is
Na veel onderzoek heeft het Amerikaanse Ministerie van Energie vastgesteld dat het Covid-19 virus hoogstwaarschijnlijk afkomstig is van een laboratoriumlek in China. In dit geheime rapport staat ook dat water waarschijnlijk nat is, de lucht waarschijnlijk blauw en de maan waarschijnlijk niet van kaas is gemaakt. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken onthulde later diezelfde dag dat het niveau van de wereldzeeën met twee meter was gedaald, terwijl de reguliere media hun berichtgeving over het rapport probeerden af te zwakken.

Over ons werk
Zowel niet-christenen als christenen moeten weten over de verschrikkingen van de Grote Verdrukking. Niet-christenen moeten begrijpen wat hen te wachten staat als zij Jezus verwerpen. Christenen moeten beseffen wat hun niet geredde geliefden zullen meemaken, zodat zij gemotiveerd zijn om de waarheid met hen te delen. Dit zijn de redenen waarom ik schreef “Is de Verdrukking begonnen?” Het is waar dat Gods rechtvaardig oordeel komt, maar tot die tijd breidt Hij Zijn genade en barmhartigheid uit, zodat allen die Zijn naam aanroepen, gered zullen worden en tot hun Heiland zullen worden gebracht voordat de Dag des Heren komt. Het voorbestellen van dit nieuwe evangelisatieboek is begonnen.

Aanstaande maandag en dinsdag, 6 en 7 maart, vieren Joden over de hele wereld Purim. Purim vindt zijn oorsprong in Esthers levensgevaarlijke moed om de genocidale plannen van de kwaadaardige Haman te dwarsbomen. Het is een jaarlijkse herinnering aan Gods alwetendheid en Zijn liefde voor Zijn volk. Zelfs voordat Haman zijn plan had bedacht, wist God dat het eraan zat te komen. Tegen de tijd dat deze schurk de koning zover had gekregen dat hij zijn plan goedkeurde, had God al voor de redding van de Joden gezorgd door Esther koningin te maken. Waar jij vandaag ook voor staat, God weet het al van eeuwigheid. Net als bij Esther zal Hij ons, als we op de Heer vertrouwen, door alle beproevingen van dit leven heen dragen tot de dag dat we Hem van aangezicht tot aangezicht zullen zien. Neem vandaag een moment om God te danken voor zijn oneindige liefde voor jou.

Esther 4:15-16
Toen zei Esther dat men Mordechai moest antwoorden: “Ga, verzamel alle Joden die zich in Susan bevinden, en vast voor mij: eet niet en drink niet, drie dagen lang, nacht en dag. Ook ikzelf zal zo vasten, samen met mijn dienaressen, en dan zal ik naar de koning gaan, wat niet overeenkomstig de wet is. Als ik dan omkom, dan kom ik om.”

Dankbaar
En ik neem dit moment om u te danken voor uw oneindige trouw in het bidden voor ons bij Behold Israel en voor het steunen van deze bediening. Moge God u zegenen voor de vele manieren waarop u ons gezegend hebt.

In afwachting van zijn terugkeer,

Amir Tsarfati

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies