William en Monica uitgezonden naar de Filipijnen

William en Monica gaan zich bezighouden met toerusting en training van jeugd en jeugdleiders en het professionaliseren van het jeugdwerk binnen de Filipijnse kerk. Ze gaan ook ondersteuning geven aan het diaconale project van de GZB op het eiland Samar.

Afgelopen zondag 5 maart zijn William en Monica Jansen met hun zoontje Misha door de GZB en de HHG Kruiningen uitgezonden naar de Filipijnen. Ds. W.J.C. van Blijderveen preekte over het thema ‘opgenomen in Gods missionaire beweging’.

De teksten die hierbij centraal stonden waren: Joh. 3:16 en Joh. 20:21. God liet Zijn liefde voor de wereld zien door Zijn Zoon te zenden naar deze wereld en zoals Jezus gezonden is door de Vader, zo zendt Hij Zijn discipelen. Wij zijn ook gezonden om ambassadeurs te zijn van Gods koninkrijk. Voor de familie Jansen is dat nu op de Filipijnen. Voor ons in Nederland is het in onze eigen omgeving waar we geroepen zijn om Gods liefde uit te dragen.

De uitzending werd verricht door Ds. J. A. Haasnoot van de GZB. De handoplegging werd gedaan door ds. W.J.C. van Blijderveen, ds. C.J.P. van der Bas en ds. J.R. van Vugt.

William en Monica gaan de kerk in de Filipijnen dienen als jeugdwerkadviseurs voor Alliance of Bible Christian Communities of the Philipines (ABCCOP). Deze organisatie heeft een sterke missionaire visie en wil jongeren laten groeien in geloof en het uitdragen van het Evangelie.

Hun missie: ‘Aandacht voor jongeren in de kerk, zodat zij groeien in geloof en Gods blijde boodschap verder delen!’ Dat is ons verlangen wat we delen met de Filipijnse kerk ABCCOP.
De kerk wil daarom meer invulling geven aan het jeugdwerk in de gemeenten en wij zullen de komende jaren hen hier in ondersteunen en het met hen verder professionaliseren.

We zullen meewerken aan het project van de GZB op Samar. Samar is één van de armste en minst ontwikkelde eilanden van de Filipijnen, ook omdat het regelmatig wordt getroffen door tyfoons. De GZB ondersteunt de lokale kerk op Samar bij het opzetten van trainingen om mensen te helpen om in hun levensonderhoud te voorzien en zo het Evangelie te delen. Voor ons is het ook belangrijk om de kerk in Nederland met Gods wereldwijde kerk te verbinden, om zo wederkerig van elkaar te leren!

Datum: 6 maart 2023
Auteur: GZB – Joop Pieper
Foto: GZB
Website: www.gzb.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies