Amir Tsarfati: Gebeurtenissen in deze wereld gaan in een gekke richting

De afgelopen week heb ik deelgenomen aan een rondreis onder leiding van mijn goede vriend, dominee Steve Berger. Het profetische Woord van God onderwijzen aan mensen van over de hele wereld verveelt me nooit. Toch ben ik de afgelopen dagen een beetje stil geweest.

Ik kan het niet verbergen – ik ben er kapot van! Eerder deze week lazen Joden in heel Israël in elke synagoge het boek Esther. Dit kwam aan het einde van een vastendag die bekend staat als de Vasten van Esther. Deze koningin vastte en God greep in. Het geheim van Israëls redding lag in een intieme smeekbede aan God om te handelen! Hoe meer ik de politieke chaos in Israël zie, hoe meer ik zie waarom God de oorlog van Ezechiël voor ons zal moeten winnen. We zullen niet in staat zijn om te vechten. Ik betreur het verlies van gezond verstand en nationale eenheid die onze kracht was tegen al onze vijanden. Maar ik verheug me in de wetenschap dat “Hij die Israël bewaart, niet zal sluimeren of slapen” (Psalm 121:3-4). Het is goed te weten dat wanneer wij als land niet kunnen handelen, Hij kan ingrijpen! Vergeet niet dat we de komende oorlog van Ezechiël kunnen winnen. Maar wat daarna komt, wordt door Daniël als volgt beschreven:

Daniel 12:1
Het zal een benauwde tijd zijn, zoals er niet geweest is sinds er een volk is geweest
tot op die tijd.

Dus ja, deze week ben ik een weeklagende, hartverscheurende Jood. Ik verheug me in het bestaan van Israël, maar klaag over de gekte en waanzin waar liberaal, progressief links zovelen in meeneemt. Ik sluit af met de woorden uit het boek van de profeet Hosea:

Hosea 5:15
Ik ga en keer terug naar Mijn woonplaats, totdat zij zich schuldig weten en Mijn aangezicht zoeken. In hun benauwdheid zullen zij Mij ernstig zoeken.

Zonder twijfel – alleen de Verdrukking zal leiden tot Israëls redding!

In de tussentijd wil ik u graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in mijn regio. Ik raad u aan te luisteren naar mijn laatste Midden-Oosten Update, omdat die het laatste nieuws uit de regio bevat, vooral met betrekking tot de onvermijdelijke toekomst tussen Iran en Israël.

Israël en de Naties
Recente berichten suggereren dat Hongarije nu overweegt zijn ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen. Boedapest heeft echter laten weten dat er nog geen beslissing is genomen. Verder zijn er onbevestigde berichten over onderhandelingen over het normaliseren van de banden tussen Israël en Niger, Mauritanië, Indonesië en Somalië.

Israël, Iran en de nucleaire dreiging
De Iraanse president Ebrahim Raisi had vorige week voor het eerst een ontmoeting met Rafael Grossi, directeur-generaal van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA). Grossi zei onlangs pathetisch dat een Israëlische aanval op Iran “illegaal” zou zijn. Ik ben trots op de reactie van mijn premier, Benjamin Netanyahu – “Grossi heeft zojuist in Teheran gezegd dat een Israëlische aanval op de Iraanse nucleaire installaties illegaal is”. Buiten welke wet om? Mag Iran, dat openlijk oproept tot onze vernietiging, de vernietigingsinstrumenten verdedigen die ons zullen afslachten? Mogen wij onszelf niet verdedigen? Natuurlijk is het toegestaan!”

Naast de oplopende spanning zijn er berichten dat Azerbeidzjan Israël zal toestaan zijn militaire vliegvelden te gebruiken om Iran aan te vallen. Israël gaat echter door met preventieve aanvallen op Iran in Syrië, aangezien het Israëlische leger begin deze week verschillende doelen in Aleppo heeft getroffen. Een andere aanval vond plaats in Deir ez-Zor in Oost-Syrië, die gericht was op Iraanse wapens en werd uitgevoerd door de VS in coördinatie met Israël.

Opmerkelijk is dat wat tussen Israël en Iran gebeurt, niet tussen die twee blijft. Je kunt al zien hoeveel landen deel uitmaken van de vergelijking, en nu heeft Jordanië zijn zorgen gedeeld met de VS over de Iraanse dreiging voor het Koninkrijk. Let de komende dagen goed op. Zoals een Arabische blogger opmerkte, zijn er de afgelopen dagen enkele ongewone vluchtpatronen geweest met Israëlische straaljagers.

Het belangrijkste is dat het hoofd van Israëls nationale veiligheidsraad gisteren zei: “Israël is klaar om Iran aan te vallen en de Amerikanen weten ervan! Israël zal op niemand vertrouwen om voor zijn veiligheid te zorgen!”

Tweedracht in Israël
Zoals elke zaterdagavond demonstreren liberale progressieve anarchisten in Tel Aviv tegen de justitiële hervorming van de nieuwe regering. Ze roepen “democratie”, maar respecteren toch niet de democratische beslissing van de meerderheid die op deze regering heeft gestemd. Dat is het gezicht van links over de hele wereld – het is hun manier of de snelweg! Helaas maakt de huidige Amerikaanse regering links in Israël mogelijk door de belachelijke demonstraties te steunen.

Rusland en Oekraïne
Het Oekraïense Zaporizja wordt verpletterd door de Russen en dreigt in de steek gelaten te worden. Voor de Russen maakt het deel uit van de vier districten die zij eenzijdig hebben geannexeerd, dus zij zullen niet stoppen met de vernietiging ervan totdat het zich overgeeft. De omvang van de vernietiging is enorm, wat te zien is op foto’s online.

De zaken blijven escaleren op een manier die steeds zorgwekkender wordt. Zelfs de voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn mening geuit dat de Derde Wereldoorlog onvermijdelijk zal zijn als er niet snel – heel snel – iets verandert.

De Ezechiël 38 coalitie
Volgens tenminste één bron hebben Rusland en Iran een geheime overeenkomst bereikt waarin Moskou de voorraad verrijkt uranium die het van Teheran heeft overgedragen na de ondertekening van het nucleaire akkoord in 2015, kan teruggeven.

Ons werk
Voor de rest van maart ben ik bezig met rondreizen in Israël en het opnemen van de audioversie van Has the Tribulation Begun? Internationale reizen zullen voor mij hervat worden in april wanneer ik naar Japan reis om te spreken in Sendai & Osaka. Als u geïnteresseerd bent om u in te schrijven voor Wachten op Zijn Terugkeer – Osaka, volg dan de gegeven link. Ik kijk ernaar uit om velen van jullie te zien tijdens mijn verblijf in Japan! U kunt alle komende spreekbeurten van Behold Israel over de hele wereld bekijken via de evenementenkalender op onze website.

Wat betreft spreekbeurten, zorg ervoor dat u op de hoogte blijft, want in de komende weken openen we de registratie voor een paar evenementen! Deze evenementen omvatten Wachten op Zijn Terugkeer – Honolulu, Onthullende Openbaring – Seattle, en Onthullende Openbaring – Montreal.

Het gesprek dat Jezus had met Zijn discipelen op de top van de Olijfberg is in de afgelopen 2000 jaar gevolgd door vele misleidende conclusies. Wanneer zullen deze dingen gebeuren? Wat is het teken van Zijn komst? Hoe zullen we weten wanneer het het einde van het tijdperk is? Kom deze vrijdag, 10 maart, om 12:00 PM PST bij me, als ik deze kritieke passage uit de Schrift doorneem in mijn boodschap, “De Olivet rede”, om je te helpen beter te begrijpen tot wie Jezus spreekt en waarom het belangrijk is.

Kom dinsdag 14 maart om 10:00 AM PST bij Pastor Barry en mij voor nog een Q&A! Dit is een gelegenheid voor u om uw vraag of vragen te stellen over de Schrift, profetie en meer!

Zowel niet-christenen als christenen moeten op de hoogte zijn van de verschrikkingen van de Verdrukking. Niet-christenen moeten begrijpen wat hen te wachten staat als zij Jezus verwerpen. Christenen moeten beseffen wat hun niet geredde geliefden zullen meemaken, zodat zij gemotiveerd zijn om de waarheid met hen te delen. Dit zijn de redenen waarom ik schreef Is de Verdrukking begonnen? Het is waar dat Gods rechtvaardig oordeel komt, maar tot die tijd breidt Hij Zijn genade en barmhartigheid uit, zodat allen die Zijn naam aanroepen, gered zullen worden en tot hun Heiland zullen worden gebracht voordat de Dag des Heren komt. Het voorbestellen van dit nieuwe evangelisatieboek is begonnen. En voor de eerste 1000 die drie of meer exemplaren bestellen voor zichzelf en voor vrienden en familie, stuurt Behold Israel een gratis exemplaar van mijn boek, Israel & the Church, en de bijbehorende studiegids.

Keer op keer hebben we gezien dat God deze bediening zegent door uw overvloedige en trouwe gebeden en uw gulle financiële giften. Ik kan u niet genoeg bedanken voor de manier waarop u steun betuigt aan wat God doet met Zie Israël.

Terwijl de gebeurtenissen in deze wereld in een gekke richting gaan (en dat al enige tijd doen), moeten we niet vergeten dat ze in een profetische richting gaan. Als gelovigen zitten wij op de eerste rij bij de vervulling van wat de Schrift al duizenden jaren verkondigt. Nu we in deze laatste dagen met tegenspoed en beproevingen worden geconfronteerd, mogen we actief wachten om de Heer elk moment te ontmoeten.

Hebreeën 12:1-2
Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo’n menigte van getuigen omringd worden, afleggen alle last en de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Hij heeft om de vreugde die Hem in het vooruitzicht was gesteld, het kruis verdragen en de schande veracht en zit nu aan de rechterhand van de troon van God.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 9 maart 2023
Auteur: Behold Israel – Amir Tsarfati
Foto: Videostill – Behold Israel
Website: www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies