Sela in concert op pinksterfestival Onstwedde

In het Pinksterweekend van 2023 (26 t/m 29 mei) wordt in Onstwedde, bij Stadskanaal, het Amazing Grace Festival gehouden. Op dit christelijke gezinsfestival treden bekende artiesten op als Sela, Gospel Boulevard, Elvis E., Irma Dee en Claas P. Jambor (USA). Ook treedt Paul Colman op, onder andere bekend van zijn tijd als gitarist bij The Newsboys. Zijn optreden bij Amazing Grace is het enige optreden in Nederland tijdens zijn Europese tour.

Rob van der Struik van Serious Music Events is initiatiefnemer van het festival: ‘Amazing Grace is een kleinschalig, christelijk gezinsfestival. Wij organiseren dit festival speciaal voor mensen in het noorden van Nederland én voor mensen die een alternatief zoeken voor de grotere pinksterbijeenkomsten in Nederland. De locatie draagt bij het aan het gemoedelijke karakter van ons festival. We organiseren het festival namelijk op Vakantiepark De Sikkenberg in Onstwedde, een landelijk gelegen christelijke familiecamping. Het voordeel van deze locatie is ook dat de voorzieningen, zoals de horeca en het sanitair, goed op orde zijn.’

Rob: ‘We zijn ontzettend enthousiast over alle artiesten die komen. Het zijn stuk voor stuk geweldige artiesten en groepen. We hebben elke dag een afwisselend programma van sprekers, workshops en muziek. We hebben gevraagd aan singer-songwriters Jolien Damsma en Aron Veninga én aan gospelkoor Dabar om tijdens Amazing Grace een mini-concert te geven. Ook hebben we leuke programma’s voor kinderen vanaf vier jaar. Op zondag komt bijvoorbeeld Kindertheater Knettergek. Dat wordt een onvergetelijke middag voor de kinderen.’

Op zondagochtend, Eerste Pinksterdag 28 mei, is er traditiegetrouw een gezinsdienst op De Sikkenberg. Rob: ‘Al jaren wordt deze dienst georganiseerd op de camping, dus we wilden dit ook door laten gaan tijdens het festival. Het terrein gaat tijdens de dienst tijdelijk open voor iedereen. Spreker is evangelist Peter Hazenoot uit Aruba. We, en dan spreek ik ook voor het team van De Sikkenberg, kijken enorm uit naar het festival. Het is een eer om alle artiesten maar zeker ook Paul Colman en Claas P. Jambor te mogen ontvangen. Het zijn echte entertainers, dus dat belooft wat!’

Bezoekers kunnen kiezen voor dagtickets of voor een festivalticket inclusief overnachtingen op de camping. Alle informatie over het festival is te vinden op www.gospelfestivalonstwedde.nl

Datum: 9 maart 2023
Auteur: Serious Music Events – Rob van der Struik
Foto: SELA
Website: www.gospelfestivalonstwedde.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies