Wandeltheater Dolorosa brengt Paasverhaal via kunst dichtbij

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, aldus de makers van Wandeltheater Dolorosa. Initiatiefnemer is theatermaker Carla Veldhuis van Arts Alive. Deze stichting wil door middel van diverse kunstvormen mensen na laten denken over God en Zijn liefde. In Dolorosa wordt het Paasverhaal vertelt via dans, muziek, theater en levende standbeelden. Dit jaar is het wandeltheater te zien in de Sint-Maartenskerk in Kortrijk (België) op 1 en 2 april.

Het is de eerste keer dat Wandeltheater Dolorosa in België te bezoeken is. Het Paastheaterstuk beleefde zo’n vijftien jaar geleden zijn première. Dat was in de Bergkerk in Deventer. Jaarlijks was het wandeltheater daar te aanschouwen en trok het bezoekers uit het hele land, maar ook uit België en Duitsland. In de jaren daarna openden andere kerken in diverse steden de deuren voor Dolorosa. Zo was het Paastheater in 2018 in de St. Bavokerk in Haarlem te zien.  

Via het hart
Dolorosa is een initiatief van Carla Veldhuis van Arts Alive. Deze stichting wil door middel van diverse kunstvormen mensen na laten denken over God en Zijn liefde zodat er op een nieuwe manier een verbinding tussen hen en God kan ontstaan. Op wandeltheaterdolorosa.nl verwoordt Arts Alive het zo: “juist doordat er niet veel wordt gesproken in Wandeltheater Dolorosa kunt u door te kijken alles op u in laten werken. Juist door te kijken en genieten van de kunstvormen kan de betekenis van het levensverhaal van Jezus via het hart naar binnen komen.”

Meer dan 80 vrijwilligers gaan begin april vanuit Nederland naar België op het theaterstuk op te bouwen en uit te voeren. Daarnaast zijn er vele vrijwilligers uit België die de handen uit de mauwen steken om de vijf uitvoeringen op 1 en 2 april mogelijk te maken. Tickets zijn online te bestellen en kosten 7,50 voor kinderen en voor degenen die 12 jaar en ouder zijn 12,50 euro. Kaarten aan de deur zijn 2,50 euro duurder. 

Datum: 14 maart
Auteur: Rosanne De Boer
Foto: Rosanne De Boer

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies