Adrian Snell viert jubileum met complete uitvoeringen The Passion

Er zijn maar weinig artiesten die meer dan 50 jaar actief zijn. Voor de Brit Adrian Snell is die mijlpaal in zicht. Hij zal het vanaf 2023 in stijl vieren; eerst met zijn bekendste werk ‘The Passion’. Tijdens drie concerten in Nederland, in maart en april 2023, voert hij het compleet op met band, solisten en een projectkoor.

Sommige muziek reist met je mee door het leven. Voor veel mensen is dat ‘The Passion’. Of je het nu een ‘rockopera’ noemt of een samensmelting van klassiek, modern en koormuziek; het werk is net zo tijdloos als geliefd gebleken. Vooral in Nederland, waar Adrian Snell kind aan huis werd sinds de eerste uitvoeringen meer dan 40 jaar geleden. ‘The Passion’ vertelt het paasverhaal op unieke wijze met moderne liederen, solo zangers en zangeressen die de hoofdrollen uit het verhaal vertolken en ondersteund door een koor. Door de jaren heen voerde Adrian Snell het werk, inclusief het bekende ‘Long Live The King’, ‘Peace Be With You’, ‘Golgotha’ en ‘Jesus Alive!’ diverse keren uit in ons land. Toch is de laatste keer dat de volledige ‘Passion’ werd uitgevoerd alweer meer dan zes jaar geleden.

Van 31 maart tot en met 2 april 2023 is het wachten voorbij; dan keert Adrian Snell terug inclusief een projectkoor onder leiding van Maarten Wassink en ervaren muzikanten als Luca Genta, David Fitzgerald en Frank van Essen. Snell zal tijdens het voorprogramma bovendien zelf verschillende liedjes laten horen van zijn allernieuwste werk. Ook deelt hij verhalen uit de geschiedenis van ‘The Passion’; verhalen die hij uitgebreider vertelt in zijn nieuwe biografie ‘Fierce Love: Music Leads A Lost Child Home’.

‘The Passion’ van Adrian Snell is al decennia lang een traditie rond het paasfeest in Nederland. Een live uitvoering met de Brit zelf is echter een unieke ervaring. Zorg dat je het niet mist!

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl.

Datum: 15 maart
Foto: © Toff-fotografie – Tobias Huizing
Auteur: Event4Christ
Website: www.eventsforchrist.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies