GZB-dag zaterdag in Barneveld: Bezoek uit Malawi en de Filipijnen

Komende zaterdag vindt in Barneveld de GZB-dag plaats. GZB is dankbaar dat de buitenlandse gasten vandaag veilig zijn aangekomen. Zeker voor ds. Hastings Phale en ds. Manford Kutani uit Malawi was dat door cycloon Freddy nog even spannend. Zij komen uit de regio dat het zwaarst getroffen is.

GZB-dag aanstaande zaterdag staat in het teken van gebed. Voor iedereen die zich betrokken voelt bij Gods wereldwijde kerk organiseert de GZB komende zaterdag in Barneveld de GZB-dag. Het thema is ‘Bid, zonder ophouden’.

Het middagprogramma met bijbehorende jeugdprogramma’s is inmiddels volgeboekt, maar via www.gzb.nl/gzb-dag kunt u zich nog wel aanmelden voor het avondprogramma. Ds. Hastings uit Malawi vertelt dan over zijn werk als evangelist in een omgeving waar de meeste mensen moslim zijn. Zonder gebed voelt hij zich krachteloos. De kerk van ds. Futalan op de Filipijnen heeft een enorme drive om het Evangelie te delen en groeit snel. Vanuit de Bijbel laat ds. Futalan zien hoe belangrijk gebed is voor een missionaire kerk en deelt hij zijn lessen met ons. Ook is er volop ruimte voor samenzang en ontmoeting.

Veiling voor het zendingswerk
Het podiumprogramma ’s avonds begint om 19.30 uur. Maar ook voor die tijd valt er van alles te beleven. Tussen 16.00 uur en 19.30 uur is er vrije inloop om elkaar te ontmoeten. Om 16.15 en om 18.15 uur kunt u kiezen uit drie verschillende workshops om u te laten inspireren door de wereldkerk. Van 17.15-18.00 uur vindt de Grote GZB-Veiling plaats en kunt u bieden op bijvoorbeeld een weekendje weg of een privévlucht van Rotterdam naar Texel. De opbrengst is voor het zendingswerk. Verder zijn er stands met leuke verkoopproducten en foodtrucks voor een hapje en drankje.

Bezoek uit Malawi en de Filipijnen
De GZB is dankbaar dat de buitenlandse gasten inmiddels in Nederland zijn aangekomen; naast de GZB-dag bezoeken ze komende week ook diverse gemeenten. Zeker voor ds. Hastings Phale en ds. Manford Kutani uit Malawi was dat door cycloon Freddy nog even spannend. Hun vlucht vanuit de stad Blantyre werd gecanceld. In allerijl zijn zij naar de hoofdstad Lilongwe afgereisd – waar men geen last heeft van de regen – om van daaruit naar Nederland te reizen. Zij vragen ons om te bidden voor de slachtoffers; met name de regio waar ze vandaan komen is zwaar getroffen.

Waar?
De GZB-dag vindt plaats in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Kijk voor meer informatie over het programma en om u aan te melden op www.gzb.nl/gzb-dag.

Over de GZB
Het is het verlangen van de GZB om mensen over de hele wereld te bereiken met het Evangelie. We willen werken aan gemeenten waar iedereen welkom is, waar mensen groeien in geloof, waar oog is voor elkaar en voor kwetsbare groepen in de samenleving. Kijk voor meer informatie op www.gzb.nl.

Datum: 15 maart 2023
Auteur: GZB – Gerdi van Eck
Foto: GZB
Website: www.gzb.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies