Studenten gaan aan de slag voor hun Evangelische Hogeschool

Studenten gaan aan de slag voor hun Evangelische Hogeschool (EH)! De onderwijsmissie vinden huidige studenten zo belangrijk dat ze zich graag inzetten om de EH ook voor andere jongeren mogelijk te maken. Ze doen dat door zichtbaar te maken wat de vorming van de EH in hun leven uitwerkt: voorbereiden op hun functioneren in de maatschappij. Ze denken hierbij niet alleen aan eigen belang, maar durven als christen verschil te maken in de maatschappij door om te zien naar anderen.

Tijdens de grootschalige actiedag brengen studenten wat zij geleerd hebben in de praktijk. Zij gaan aan de slag met allerlei hulpvragen uit de samenleving. Voor hun inzet tijdens de IMPACTday halen zij geld op voor de EH. Actieplaatsen van dit jaar zijn Amersfoort, Ede, Harderwijk, Kampen, Nunspeet en Utrecht.

Wat gaan studenten doen op 23 maart?
In Amersfoort gaan meerdere tutorgroepen aan de slag met hulpvragen in Amersfoort en Soest. Voor een hulpbehoevend gezin wordt de gehele tuin en woonhuis opgeruimd en leefbaar gemaakt. Ook op andere plekken wordt meegeholpen met opruimen van huis en tuin. Bij een buurthuis van het Leger des Heils wordt meegedraaid en ontmoeten de studenten nieuwe mensen. Bij Marienburg te Soest helpen jongeren mee bij de spelletjesmiddag.

In Ede gaat een tutorgroep aan de slag bij senioren. Bij de een wordt er getuinierd en bij anderen wordt de keuken en woonkamer opgeknapt met een nieuwe lik verf. In de middag gaat de groep schoonmaken bij inloopcentrum Meet-Inn.

In Harderwijk gaat de tutorgroep muziek maken met en voor ouderen van verzorgingshuis Sonnevanck. Anderen doen een creatieve activiteit met ouderen. Ook wordt er meegedraaid bij andere programma’s van het Sonnevanck.

In Kampen wordt een tuin opgeknapt van een gehandicapte particulier. Er wordt een maaltijd georganiseerd voor eenzamen, een inloophuis wordt opgeknapt en in de avond wordt er samen gegeten met en muziek gemaakt voor Oekraïners.

In Nunspeet gaat de groep studenten schilderen bij diverse zieke en hulpbehoevende mensen. Er wordt gekookt voor ouderen op WOC Binnenhof en WOC Veluwse Heuvel. Tenslotte wordt er nog een activiteit gedaan voor jonge vluchtelingen uit de regio.

In Utrecht gaan studenten wandelen met ouderen die te gast zijn bij een dagactiviteitencentrum. Er wordt een woonruimte opgeknapt bij een particulier en in de middag worden diverse klussen en activiteiten voor vluchtelingen gedaan.

De onderwijsmissie van de EH wordt voor het grootste deel bekostigd door particulieren, bedrijven en kerken. De EH wil graag haar onderwijsmissie realiseren; nu en in de toekomst. De EH is blij met de inzet van studenten voor de onderwijsmissie.

Studenten zijn inmiddels voortvarend aan de slag gegaan om in hun eigen netwerk sponsorgeld op te halen voor hun inspanning. Zij zijn enthousiast over het onderwijs dat ze krijgen tijdens het EH-Basisjaar.
De IMPACTday wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Present. Stichting Present is een landelijke organisatie die hulpvragen en mensen die hulp willen geven aan elkaar verbindt.

Over de EH
De EH is een unieke hogeschool waar jongeren in diverse opleidingen worden toegerust voor het leven. Op de EH leren jongeren om steviger in het leven te staan, leren ze wie ze zijn en ontdekken ze wat echt belangrijk is. Tijdens een opleiding op de EH worden studenten geholpen met het ontdekken dat Gods liefde de beste basis is voor het leven en dat Zijn liefde alle aspecten van het dagelijks leven doortrekt. Dit jaar werken 140 studenten van het EH-Basisjaar mee aan de IMPACTday. De IMPACTday voor het EH-Traject – met meer dan 60 studenten – vindt plaats op 24 juni 2023.

Datum: 16 maart 2023
Auteur: Evangelische Hogeschool – Amanda Herrera
Foto: EH – Vathorst Amersfoort
Website: www.eh.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies