Voorganger

Een cartoon van Gert Oudenampsen. In z’n vrije tijd maakt hij al vele jaren tekeningen en cartoons. Gert: ‘Mensen, dingen, situaties en soms ook gewoon woorden spreken tot mijn verbeelding. En dan is daar die drang om dat vast te willen houden, vast te willen leggen op een manier die bij mij past: in een schets, een tekening of een schilderij. Daarmee is het deelbaar en overdraagbaar geworden en kan ik het dus laten zien.’


‘Tekenen is iets wat ik al doe vanaf de basisschool. Mijn eerste gepubliceerde tekening was een stripverhaal in een schoolkrant, daarna volgden werkstukken en scripties die ik mocht illustreren. Langzaam kreeg het tekenen een professioneler karakter en volgden enkele jeugdbladen, de MuziKrant, Vast en Zeker, en Op Weg. Daarnaast heb ik tientallen boeken geïllustreerd, soms waren dat omslagtekeningen maar meestal illustraties, schema’s of landkaarten. Dit was voor de uitgeverijen Medema, Jongbloed, Voorhoeve, Daniël en Kok Kampen.’

‘Vanaf 2017 ben ik mij met veel plezier wat intenser op het terrein van het tekenen en schilderen gaan begeven door lessen te volgen aan de Vrije Academie in Nunspeet en in 2021 heb ik hier een certificaat voor tekenen behaald.’

Meer over het werk van Gert is te vinden op zijn website via de link hieronder.
Datum: 17 maart 2023
Auteur: Gert Oudenampsen
Foto: © Gert Oudenampsen
Website: www.gertoudenampsen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies