SGP is blij met zetel- en stemmenwinst

Graag praten we u bij over de mooie verkiezingsuitslag voor de SGP in deze 50ste aflevering van het SGP-weekjournaal. Ook blikken we alvast vooruit op de Europese verkiezingen van mei 2024.

Met een winst van ruim 19.000 stemmen behoudt de SGP al haar Statenzetels en gaan we in zowel Flevoland als Utrecht zelfs van 1 naar 2 zetels. Met deze goede verkiezingsuitslag is de SGP dicht bij een tweede Eerste Kamerzetel, al moet nog blijken of we die daadwerkelijk kunnen verzilveren.

Kees van der Staaij: “We zijn heel dankbaar dat de SGP zich te midden van de enorme politieke aardverschuivingen zo goed handhaaft. Er is zelfs sprake van een stabiele groei. De kiezerstrouw is hartverwarmend.”

Partijvoorzitter Dick van Meeuwen: “Deze uitslag is een groot compliment voor al onze mensen in de provincies. We behouden al onze Statenzetels en zelfs meer dan dat. Het bidden en het werken is gezegend, dat is heel bemoedigend!”

Feiten en cijfers
Mooie cijfers waren er bijvoorbeeld op Urk en in Bunschoten. In Bunschoten steeg de SGP met 2,9 procent van de stemmen, en op Urk handhaafde de SGP zich goed met een kleine plus van 0,1 procent. In Hardinxveld-Giessendam gingen we 1,8% vooruit, in Molenlanden 1,1% en in Veenendaal 1,7%. Ook in stedelijk gebied zijn plussen zichtbaar voor de SGP, zoals in Dordrecht (+0,5%).

De SGP werd de grootste partij in Staphorst, Nunspeet, Urk, Rhenen, Woudenberg, Neder-Betuwe, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Krimpen aan den IJssel, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zaltbommel, Tholen, Veere en Reimerswaal.

Over de SGP
De SGP staat voor politiek bij een open Bijbel. Dat is het fundament van hun werk. Dit wijst richting en stelt grenzen.
God heeft de wereld volmaakt geschapen, maar doordat wij ons van Hem afgekeerd hebben, leven we nu in gebrokenheid waar we steeds pijnlijk mee geconfronteerd worden. In de wetenschap dat God regeert, wil de SGP verantwoordelijkheid nemen. Ze willen bijdragen aan een menswaardig leven voor iedereen, elkaar dienen en recht doen aan alle mensen.

Meer informatie over de SGP is de vinden op de website www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies