HVC kan 6993 Bijbels uitdelen in landen waar christenen vervolgd worden

De potgrondactie Plant een Bijbel 2023 zit er bijna op. Afgelopen week zijn bijna 10.000 zakken potgrond bij klanten door heel het land terecht gekomen. Op sommige plekken vinden de laatste zakken hun weg naar klanten.

163 lege pallets moeten terug naar de leverancier. Maar in het buitenland begint het werk nu pas. Dankzij de inspanningen van vele vrijwilligers, dankzij alle klanten, maar ook dankzij vele giftgevers, kunnen we komend jaar maar liefst 6993 Bijbels uitdelen in landen waar christenen vervolgd worden. Wat een zegen!

Aankopen en giften
In 2023 kocht u allen meer zakken potgrond dan ooit; het aantal verkochte zakken is dit jaar met circa 1500 zakken gegroeid. Dit was mogelijk doordat op maar liefst 150 plekken in Nederland mensen zich vrijwillig inzetten als afhaalpunt. Het totaalbedrag van de donaties voor Plant een Bijbel valt dit jaar lager uit dan vorig jaar, vermoedelijk omdat vele giftgevers er voor kozen hun ruimhartige donaties te bestemmen voor noodhulp in Syrië. Dit verklaart dat we komend jaar iets minder Bijbels kunnen uitdelen, ondanks de gegroeide potgrondverkopen.

Danken en bidden
Nu de potgrondactie er bijna op zit, begint het werk pas in landen als Afghanistan, China, Pakistan, India, Irak en India. De duizenden Bijbels gaan gedrukt of ingekocht worden. Lokale contactpersonen (evangelisten en veldwerkers) staan klaar om de Bijbels op de juiste plek te brengen. Waar nodig vervoeren ze de Bijbels in het diepste geheim. Omdat de Heere God nog altijd tot mensen spreekt door Zijn Woord. Omdat zoveel mogelijk mensen de Weg, de Waarheid en het Leven moeten leren kennen.

Dankt u met ons mee voor de opbrengst van deze actie en voor alle mensen die zich vrijwillig hebben ingezet? Wilt u bidden voor de verspreiding van de Bijbels? Bid om bescherming voor de betrokkenen, maar ook dat de ontvangers van de Bijbels Gods stem mogen verstaan door Zijn Woord.

Hebt u de potgrondactie dit jaar gemist? Geen probleem, het is het hele jaar mogelijk om te doneren voor Bijbels. U kunt nog altijd bijdragen aan het verspreiden aan Gods Woord. Hoeveel Bijbels neemt u voor uw rekening?

Levensveranderend
We spreken evangelist Matthew in een klein, tijdelijk huis van drie meter breed en zes meter lang. De regen tikt op het dak van golfplaten. Zijn vorige huis werd verwoest tijdens een storm, een jaar geleden. Een nieuw huis is in aanbouw. Het levensverhaal van evangelist Matthew onderstreept het belang van Bijbelverspreiding.

“Toen ik jong was, heb ik Gods stem gehoord: ‘Ook jij zult Mij dienen!’ Ik worstelde een jaar met deze roeping. Ik was analfabeet en heb in mijn leven nog nooit een school van binnen gezien. Ik had al een Bijbel gekregen, maar kon deze niet lezen. Hoe zou ik God kunnen dienen? Later kreeg ik een droom, waarin de Heere God met Zijn Woord opnieuw tot mij sprak. Toen ik na deze droom wakker werd, gebeurden er wonderlijke dingen. Ik leerde de Bijbel zelf lezen! Na een studie ben ik de kerk gaan dienen als evangelist.”

Ik was analfabeet, maar leerde op een wonderlijke manier de Bijbel lezen”
Het leven van evangelist Matthew en zijn vrouw is niet zonder gevaar. Ze hebben al een keer meegemaakt dat de kerk werd geplunderd en – samen met veel huizen van christenen – in brand werd gestoken. Een kerklid is tijdens deze aanval om het leven gekomen. Ze hebben hem in stukken gehakt en zijn lichaam verbrand. Samen met zijn gemeenteleden en zijn gezin is Matthew gevlucht. Zo’n vijftig kilometer verderop hebben hij en zijn gemeenteleden op een stuk grond een nieuw dorp opgebouwd. Evangelist Matthew gaat door, ondanks de vervolging.

God doet wonderen door Zijn Woord
Onvermoeibaar zetten HVC’s lokale contactpersonen in landen als Afghanistan, China, Pakistan, India, Irak en India zich in om Gods levensveranderende Woord te verspreiden. Waar nodig smokkelen ze met gevaar voor eigen leven de Bijbels het land in. Omdat de Heere God nog altijd tot mensen spreekt door Zijn Woord. Omdat zoveel mogelijk mensen de Weg, de Waarheid en het Leven moeten leren kennen.

Ondanks de vervolging die er is, vragen vervolgde christenen voortdurend om Bijbels. Om uit te delen aan nieuwe gelovigen, geïnteresseerden en aan andersgelovigen. Maar vooral om uit te delen aan christenen die hun Bijbel onvrijwillig zijn kwijtgeraakt, bijvoorbeeld door een aanval. Of die nog nooit hun eigen Bijbel hebben gehad.

Datum: 22 maart 2023
Auteur: HVC Hulpmail
Foto: HVC
Website: www.stichtinghvc.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies