Nelleke Yakubu: Gebed voor moslims tijdens de ramadan

Deze week begint de ramadan waarin moslims wereldwijd gaan vasten en zich richten op allah. Overdag mogen ze niet eten en drinken en ze brengen veel tijd door in gebed. Nelleke Yakubu ziet juist tijdens de vastenmaand veel moslims tot Jezus komen.

Evangelie & Moslims heeft weer een gebedskalender voor christenen samengesteld, om tijdens de Ramadan (23 maart – 20 april) te bidden voor moslims in Nederland.

Waarom bidden tijdens de Ramadan
Tijdens de Ramadan zijn veel moslims serieuzer bezig met hun geloof en op zoek naar een ontmoeting met God. Moslims geloven dat tijdens Ramadan de hemel meer open is. En dat dit de tijd is waar ze meer zeker kunnen zijn van Gods zegen en vergeving. Al vele jaren zien christenen wereldwijd dat als een goede aanleiding om juist ook voor moslims te bidden, dat Jezus Christus zich aan hen bekend maakt.

Bewust worden van moslims in Nederland
Het is goed om bewust te zijn van wat er allemaal speelt onder moslims in Nederland. Dat helpt ons om gericht te bidden en de onderwerpen bij God brengen, met als doel dat meer moslims tot geloof in Jezus Christus komen.

Gebed verandert ook onszelf
Gebed verandert harten van moslims maar ook van onszelf. Door gebed gaan we ook zelf anders naar de moslims om ons heen kijken en wordt ons hart zachter. Misschien is dit, ondanks de coronabeperkingen, ook een goede tijd om met uw moslimvrienden te praten over God en hoe Hij zich aan uzelf openbaart?

Gebedskalender
De gebedskalender is bedoeld om dagelijks te volgen. U kunt deze hieronder lezen of als pdf downloaden en uitprinten. Dagelijks volgen op onze Facebook kan dan ook (vanaf begin van de Ramadan op 23 maart).
Voor wie ook wil bidden voor moslims in het buitenland, verwijzen we naar de mooie gebedsgids die Frontiers hiervoor heeft gemaakt: www.frontiers.nl

Family7
Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Family7 zendt televisieprogramma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil Family7 een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren.

Nederland bereiken met het evangelie
Family7 is sinds 2005 dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het is onze passie en onze missie om Nederland te bereiken met het evangelie van Jezus Christus. We zenden televisieprogramma’s uit via onze website en op de Nederlandse televisie. Ons bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens ons. Family7 verlangt ernaar om mensen weer in contact te brengen met elkaar en met God. Ons verlangen is dat vooroordelen verdwijnen, kennis toeneemt, mensen elkaar leren kennen en Gods bestemming voor hun leven vinden.

Datum: 22 maart 2023
Auteur: Family7 – Uitgelicht
Foto: Videostill – Family7
Website: www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies