EH-student: ‘Armoede en eenzaamheid bestaan dus echt in Nederland’

De IMPACTday van donderdag 23 maart ligt inmiddels een paar dagen achter ons. Het is bijzonder om kennis te nemen van alle verhalen van de studenten en tutoren! Studenten zijn onder de indruk van de mensen (en hun situaties) die ze ontmoet hebben. “Armoede en eenzaamheid bestaan dus echt in Nederland”, verzuchtte een student.

In sommige gevallen stonden de ontmoetingen en de hulpvragen in schril contrast met de leefwereld van studenten. “Het is mooi om te zien dat de studenten uitgedaagd werden andere kwaliteiten in te zetten dan in het dagelijks leven van een student. Door moedig aan de slag aan te gaan met soms verschrikkelijke omstandigheden, hebben jongeren nieuwe competenties ontwikkeld”, merkt Gerard Bijkerk – projectleider IMPACTday – op. “De hulpvragen en hulpvragers waren heel divers, maar daardoor is er een wereld opengegaan voor onze studenten. Deze actiedag had daarmee dubbele impact. Studenten brengen geleerde waarden van het EH-onderwijs in de praktijk en hulpvragers zijn ontzettend blij met hun inzet.”

Student Debora Caan over haar IMPACTday:
“Afgelopen donderdag zijn wij voor de EH in actie gekomen en hebben wij een grote voorjaarschoonmaak gedaan voor een gezin dat zelf het overzicht kwijt was. Vanwege fysieke beperkingen van de vader hadden de klussen zich opgestapeld. We hebben met zijn allen hard gewerkt om het huis, tuin en de schuur weer op orde te krijgen. En dat is gelukt! Dit hebben wij gedaan om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. De ouders en kinderen hebben ons meerdere keren laten weten ons heel erg dankbaar te zijn voor het werk dat we verzet hebben. Maar het was niet de enige reden om ons in te zetten deze dag. Met onze inzet hebben we geld opgehaald voor EH.”

We hebben met zijn allen hard gewerkt
om het huis, tuin en de schuur weer op
orde te krijgen. En dat is gelukt!

De studenten van het EH-Basisjaar hebben in weer en wind heel veel projecten uitgevoerd in Amersfoort, Ede, Kampen, Harderwijk, Nunspeet, Soest en Utrecht. Met hun inzet hebben ze tot nu toe het prachtige bedrag opgehaald van € 42.000,-. En, de teller loopt nog een tijdje door. Ook de studenten van het EH-Traject hopen hun bijdrage te leveren aan de onderwijsmissie van de EH. Zij gaan 24 juni aan de slag voor hun eigen IMPACTday.

De IMPACTday wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Present. Stichting Present is een landelijke organisatie die hulpvragen en mensen die hulp willen geven aan elkaar verbindt.

EH
De EH is een unieke hogeschool waar jongeren in diverse opleidingen worden toegerust voor het leven. Op de EH leren jongeren om steviger in het leven te staan, leren ze wie ze zijn en ontdekken ze wat echt belangrijk is. Tijdens een opleiding op de EH worden studenten geholpen met het ontdekken dat Gods liefde de beste basis is voor het leven en dat Zijn liefde alle aspecten van het dagelijks leven doortrekt.

Datum: 27 maart
Auteur: Amanda Herrera
Foto: Videostill EH
Website: www.eh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies