Johannes de Vries (ChristenUnie) stapt over naar Stichting Present

Stichting Present Nederland heeft een nieuwe directeur benoemd. Per 1 juni 2023 zal Johannes de Vries, nu nog werkzaam als hoofd voorlichting van de ChristenUnie fractie in de Tweede Kamer, deze functie op zich nemen.

Johannes de Vries: ‘Na acht jaar politiek Den Haag is het tijd voor iets anders… Op 1 juni start ik als directeur van Stichting Present Nederland, de club die per jaar 45.000 vrijwilligers koppelt aan 55.000 mensen die een helpende hand kunnen gebruiken.

Ik pink straks een traantje weg omdat ik heel veel fijne mensen veel minder vaak ga zien. Maar ik heb enorm veel zin om met het landelijke Present-team en de 75 lokale Present-stichtingen werk te maken van omzien naar elkaar.

Binnenkort neem ik dus ook afscheid van de Tweede Kamerfractie. Voor die tijd probeer ik nog wat woorden op papier te zetten over de acht enerverende jaren waarin ik met mijn ChristenUnie-kameraden werkte aan onze groene, sociale en waardenvaste idealen. Daarna ga ik er even tussenuit en dan dus per 1 juni vol energie aan de slag voor PresentNL.

Stichting Present
Stichting Present werkt al 20 jaar samen met vrijwilligers, kerken, bedrijven en maatschappelijke organisaties om de beweging van omzien naar elkaar te vergroten. Met meer dan 12.000 vrijwilligersprojecten zetten jaarlijks 44.000 mensen zich via Present in voor mensen in een kwetsbare situatie. Stichting Present Nederland is de landelijke organisatie achter de 75 lokale Present stichtingen die dat mogelijk maken.

Datum: 30 maart 2023
Auteur: Sebastiaan Hexspoor
Foto: Johannes de Vries
Website: www.presentnederland.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies