David Verboom maakt overstap van Medair naar Near East Ministry

Near East Ministry: In ons 60-jarig jubileum zijn we dankbaar dat we als Near East Ministry onze nieuwe directeur David Verboom mogen voorstellen. Volgens David heeft de NEM een unieke boodschap van verzoening, die juist in deze tijd van polarisatie en verdeeldheid extra nodig is.

Dit dragen we al 60 jaar uit door mensen uit te zenden om Jood en Arabier te dienen in het Midden-Oosten en christenen in Nederland te inspireren met onze Reveilconferenties en activiteiten. Speciaal ter gelegenheid van het jubileum wordt op 30 juni het educatieve kunstproject Shalom Panorama geopend.

Directeur
Wij zijn blij en dankbaar dat we per 1 april 2023 een nieuwe directeur kunnen aanstellen: David Verboom. David en zijn vrouw Inge hebben ruime ervaring met het werken en leven in het buitenland. Samen hebben zij bij meerdere christelijke organisaties gewerkt in nood- en ontwikkelingshulp in Kenia, Zuid-Soedan, Sri Lanka, Thailand, Jordanië, Israël en vanuit Zwitserland.

Zij hopen met deze ervaring een bijdrage te leveren aan de visie en het werk van Near East Ministry. David heeft hart om de boodschap van verzoening in zowel het Midden-Oosten als in Nederland uit te dragen: “In deze tijd van polarisatie, onenigheid en scheidingen mogen we elkaar juist nu bemoedigen om eenheid in Jezus Christus te vinden. Dit doen we als NEM in het Midden Oosten door alle zonen en dochters van Abraham lief te hebben en te dienen! Maar we doen dit ook in Nederland door onderwijs, gebed en ontmoetingen in kerken en tijdens onze conferenties. Want, zo zei Jezus, door één te zijn en elkaar lief te hebben, kan iedereen zien dat jullie Mijn discipelen zijn!”

Jubileum
We zijn ook dankbaar dat we dit jaar ons 60 jarig jubileum mogen vieren. Om ons verhaal dat gebaseerd is op het hoopvolle visioen van Jesaja 19:23-25, breder bekend te maken is het thema van onze Reveilweken “Weg van de toekomst”. De Reveilweken zijn uniek en geliefd bij alle generaties vanwege de kleinschalige opzet, vaste gespreksgroepen na de diepgaande plenaire bijbelstudies, praktische oproepen om Jezus te volgen, aandacht voor de plek van Israël en ruimte voor het werk van de Heilige Geest.

Daarnaast is er op 30 juni de feestelijke opening van de tentoonstelling “Shalom Panorama” dat speciaal als cadeau aan de NEM wordt aangeboden door kunstenaar Otto de Bruijne. Op ons bosrijke terrein in Voorthuizen zal dit educatieve kunstproject dat een reis is door de tijd, de Bijbel, het Midden-Oosten en het verhaal van de NEM, een boeiende bestemming zijn voor kerkelijke groepen of scholen.

Website: www.neareastministry.nl
Auteur: Bart van Hoek
Foto: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies