Ben Langeveld brengt debuutsingle uit

Na jarenlange ervaring als worshipleider bij Crossroads International Church in Amstelveenbesluit ‘Benjamin’ (Ben Langeveld) om zijn eigen geschreven worshipsongs op te nemen. Hij wil Engelstalige poëtische nummers die de grootheid en schoonheid van God bezingen, liederen die nieuwe woorden, beelden en melodieën proberen te geven in aanbidding naar God toe. Zijn eerste single ‘Three in One’ kwam onlangs uit en gaat over het mysterie van de eenheid tussen God de Vader, Zijn Zoon en de Heilige Geest.

Ben Langeveld komt uit Emmen in Drenthe en verhuisde naar Amsterdam. Daar waren kansen en mogelijkheden voor zijn carrière als beginnend reclamemaker. Hij woont intussen al vele jaren in deze stad waar allerlei culturen, talen en gewoontes samen komen. De snelheid van het bestaan is er hoog. Langeveld voelde op een gegeven moment de behoefte om woorden aan worship te geven die passen bij de grote stad. Inspiratie kreeg hij door zijn gesprekken met dichter Gerard Kelly over hoe je christen mag zijn in de grote stad met al zijn diversiteit, schaduwkanten, maar ook de mooie kanten. Deze zoektocht heeft onder andere geleid tot het schrijven van het nummer ‘Three in One’.

EP
Hij noemt de groep waardoor het mogelijk was deze single te maken ‘Benjamin & The Brave’.  Naast Gerard Kelly maakt René de Vries van Dufry Music hier deel van uit. Laatstgenoemde schept een eigenzinnig elektronische sound die geïnspireerd is op Jonas Blue en Frida Sundemo. ‘Three in one’ is de eerste song van de nog te lanceren EP die later dit jaar uitkomt in twee versies, een analoog elektronische versie en een danceversie geremixt door Reyer.

Auteur: Rosanne de Boer
Beluister hier de track: Three in One
Foto: Ben Langeveld
Website: Ben Langeveld

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies