Newbegin uit India heeft al honderden mensen uit de armoede geholpen

Vanaf 22 april zijn de projecten in India van stichting Oasis vijf zaterdagen te zien bij het tv-programma EO Metterdaad op NPO2. Newbegin, directeur van Oasis Noord-India, komt met zijn werk ook aan bod in de bijzondere tv-uitzendingen. In dit kader brengt hij een bezoek aan Nederland, in de week vooraf, waar hij zal vertellen over de ontwikkelingen bij Oasis. Zijn kennis over ontwikkelingswerk in India is enorm en hij heeft al vele succesvolle projecten opgezet die veel mensen uit de armoede hebben getrokken.

Nood in India is hoog

De nood is hoog in India. De kloof tussen arm en rijk is gigantisch en veel kinderen krijgen niet de mogelijkheid om naar school te gaan of de basisschool af te maken. Door de langduringe sluiting van de basisscholen vanwege corona (20 maanden) zijn de leerachterstanden bij de allerarmsten immens. Een hele generatie kinderen dreigt kind van de rekening te worden. Daarbij is de inflatie en werkeloosheid hoog. De strenge lockdowns hebben er voor gezorgd dat het land nog armer is geworden. Ook ondervinden (religieuze) minderheden als christenen veel verdrukking. Hier wil Stichting Oasis iets in betekenen.

Start van stichting Oasis

Stichting Oasis is opgericht door Dea en Kees Smallenbroek uit Rhenen. Ze ontmoetten bij een reis naar India in 1977 hun sponsorkind: Sundaram. Er ontstaat een mooie band. Wanneer Sundaram het kindertehuis verlaat, krijgt hij in verband met privacyredenen geen contactgegevens mee. Jaren later, in 1990, krijgen ze via via toch weer contact met elkaar. Sundaram heeft inmiddels een gezin en is bezig met het geven van huiswerkbegeleiding en een maaltijd voor de alleramste kinderen. De familie Smallenbroek zoekt sponsors om hem financieel te ondersteunen, zodat Sundaram zich volledig hieraan kan toewijden. Stichting Oasis is geboren. Vele kinderen krijgen hoop op een betere toekomst. Van een project dat hieruit voortvloeit in Noord-India wordt Newbegin de directeur.

Betere toekomst

Bert Smallenbroek, voorzitter van stichting Oasis: “We zien ernaar uit om Newbegin in Nederland te verwelkomen. Newbegin heeft veel kennis en ervaring in ontwikkelingswerk en is tien jaar directeur geweest bij Red een Kind India. In India heeft hij een grote reputatie opgebouwd op het gebied van ontwikkelingswerk wat duurzame impact mogelijk maakt. Hij kan als geen ander vertellen over wat er gaande is bij de projecten in India en wat voor impact het werk van Oasis heeft in het leven van honderden kinderen en mensen.”

Meer informatie op www.stichtingoasis.nl
Auteur: Janno Kamphorst
Foto: Stichting Oasis

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies