Maria Markesini

Orlando Bottenbley: In elke kerk waar zij zong maakte Maria diepe indruk

Zaterdag 6 mei: Lancering nieuw christelijk album Maria Markesini. Aan de lancering werken ook ds. Orlando Bottenbley, Andries Knevel en Elly Zuiderveld mee. Bekende musici als Jan Willem van Delft en Paul van der Feen zullen begeleiden.

In een gesprek met Leen la Rivière vertelt de zangeres: “Ik ben de dochter van een zendeling, het evangelie was alles voor mijn ouders thuis. Ik volgde dit allemaal, maar zelf had ik als puber liever een “vrij” leven als artiest. Totdat ik in een christelijke conferentie op een bijzondere manier werd aangeraakt door de aanwezigheid en de kracht van God. Zo ben ik christen geworden.

‘Ik had al een hele carrière: In de genre klassiek en jazzmuziek, vaak met een groot orkest maar ik was ook actief in de popmuziek. Goede muziek is volgens mij een gave van God. Zo heb ik het altijd ervaren. Een carrière kreeg ik – aan de ene kant – door deuren die God steeds voor mij opende, en aan de andere kant door hard te blijven werken.’

De intense passie voor God, de stroom van levend water vanuit mijn binnenste, ik wil dat niet meer tegen houden.

Maar, hoe prachtig ik ook altijd mijn seculiere werk gevonden heb, heb ik altijd een plafond boven mijn hoofd ervaren. Een drempel. De echte Maria is nog niet gezien en gehoord. De intense passie voor God, de stroom van levend water vanuit mijn binnenste, dat als heiligdom de heilige Geest communiceert: Het hart van Jezus. De naam van Jezus. Het zit allemaal in me als een vulkaan. Ik wil dat niet meer tegen houden.

De aanloop naar een christelijke CD was een eerste gospeltournee in 2019. Ik zat op een dag te bidden. Ik spendeerde een hele dag om op zoek te gaan naar Gods stem. Een onbekende man belde me een paar uur later op en zei “Mijn naam is Orlando Bottenbley. Ik heb jou werk gezien op YouTube. Zou je nu voor God willen optreden? Ik wil je helpen. “
In een hele korte tijd begon ik in kerken op te treden. Ik ben daarvoor diep dankbaar en onbeschrijfelijk blij. Velen vroegen om een CD met christelijke muziek. Helaas was die er niet. Maar kan nu hopelijk gerealiseerd worden met hulp van Continental Sound/Christian Artists.”

Ik heb jou werk gezien op YouTube. Zou je nu voor God willen optreden?

Ds. Orlando Bottenbley:

“In een gesprek met Eric Lagerstrom hoorde ik voor het eerst van Maria Markesini. Toen hij mij daarna enkele nummers van haar liet horen was ik meteen verkocht. Zij maakte zo een diepe indruk op mij dat ik vastbesloten was om op korte termijn contact met haar te zoeken.
Het was voor mij een raadsel dat zij nog geen bekendheid had in de christelijke wereld terwijl zij topkwaliteit levert. De kennismaking met Maria bevestigde mijn verwachtingen.
Met zoveel mogelijke kerken heb ik toen contact gezocht zodat Maria de gelegenheid kreeg om haar medewerking te verlenen. In elke kerk waar zij kwam maakte ze diepe indruk op de bezoekers. Mijn overtuiging is dat Maria zowel buiten als binnen de kerk buitengewoon veel te bieden heeft.”

Leen La Rivière:

“Maria was op ons Christian Artists Seminar van 2019, waar ze grote indruk maakte. Dat was het begin van een bijzondere band en leidde tenslotte tot de vraag, waarom niet een christelijk album te maken. Op dat CA seminar leerde ze ook Jan Willem van Delft en Paul van der Feen kennen en dit leidde tot een bijzonder interessante samenwerking met als resultaat deze CD.”

Een stem met duizend kleuren…

De Grieks-Nederlandse Maria werd geboren op het Griekse eiland Kefalonia en is getogen in Griekenland. Na haar studie klassieke piano aan het Conservatorium van Athene en haar afstuderen als klassieke pianiste aan het Conservatorium van Rotterdam, Nederland en het Koninklijke Conservatorium van Brussel, België, vervolgde de multi-getalenteerde Maria haar studie als jazz-zangeres. Tegenwoordig verdeelt zij haar optredens tussen recitals van klassieke, jazz en gospel concerten en samenwerkingen met Philharmonische orkesten in heel Europa.

Frequente optredens op de Europese podia en festivals, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, het North Sea Jazz Festival, de Jazz Festivals in Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Moldavië, Oekraïne, Turkije, Nederland en optredens in verschillende Europese televisie- en radioprogramma’s. Zo won Maria het Europese publiek en de pers met haar authentieke stijl en zeldzame muzikaliteit.

Haar samenwerkingen met internationale solisten zoals o.a. Richard Bona, Bert van den Brink, Candy Dulfer, Mimis Plessas, the Klazz brothers, Ennio Morricone, hebben haar herhaaldelijk in de schijnwerpers gebracht. Haar concerten met grote orkesten en dirigenten hebben ook veel aandacht in de pers gekregen, zoals het Symfonie Orkest van Praag, het Philharmonisch Orkest van Hongarije, het Philharmonisch orkest van Sint-Petersburg, het Elbland Philharmonisch Orkest, het Symfonie Orkest van Trier, het Presidentiële Philharmonisch Orkest van Turkije, de Bayerische Philharmonie München.
Maria woont tegenwoordig permanent in Rotterdam, Nederland, samen met haar Nederlandse echtgenoot.

Foto: Maria Markesini 
Auteur: Leon van Steensel / Leen La Rivière
Website: www.mariamarkesini.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies